Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Hned jak jsem v půjčovně uviděl nové béčkové sci-fi začal jsem nad tím uvažovat. Když jsem navíc zjistil, že v něm hraje člen kolosální rodiny nadsamců (kterým se obal ale vůbec nechlubí což je velká ostuda!) neváhal jsem. Triky byly naprosto super, zvlášť třeba vyhýbání asteroidů mě připomínalo demíčko z pár let staré hry (podobně na tom byly všechny efekty). No nejsu (astro) fyzik, takže nevím koliv vědců by dostalo při sledování kolaps, ale líbilo se mi jak vždycky když vznikl problém tak chytrá hlava načmárala pár vzorců na tabuli (papír), něco zamumlala a potom vypadl výsledek (k čemu ty počítače vlastně máme :). Holt taková jakási nálož na měsící je dost triviální výpočet. Tak co ušlo byla ta pilotka i ta jeho pomocnice aspoň bylo na co koukat. Baldwin už má sice nejlepší za sebou ale nutno mu podotknout (i přes jistý váhový nedostatek), že jistý šmrnc má. Takže suma sumárum dokoukal jsem to až dokonce což je samo o sobě nejlepší doporučení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dialogy i monology jak z první obecné, akční švenkování s kamerou, nervní střih, dramastická hudba za každým prdnutím, Lara Croft v demoliční četě - ufff, a to uběhlo jen 15 minut filmu! Docela slušné triky, ale jinak naprosto dementní scénář absolventa Bohnické léčebné fakulty, který kdysi kdesi viděl Armageddon a něco z filmu mu utkvělo v mozkovém závitu. ()

Reklama

MadChick 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou pobavil, abych pravdu řekl nečekal jsem nic moc , ale byl jsem překvapen, že tam opravdu nebylo nic. Chápu, že televizní film má omezený rozpočet, ale tohle bylo trochu moc, efekty dělala snad nějaká skupinka ještě studujících teenage programátorů a grafiků. Celkové vybavení jak raketoplánu tak raketového střediska dosti mizerné (nejvíc mě pobavily výpadky el. energie ve středisku, neříkejte mi, že by třeba něměli dieslové agregáty aby nebyli závyslí na zásuvkách :-D potažmo místní elektrárně ). Děj naprosto bez nápadu, naopak pár velice kuriozních momentů, třeba neustálé výpadky komunikace a jejich následovná znovuzapojení bez jakéhokoliv vysvětléní či zmínky. Herecké výkony bez vyjímky zcela podprůměrné, všichni neustále přehrávají. A ten konec , zřejmě byl ten tlusťoch veden zvířecími pudy, ale místo opětování polibku jsem čekal spíš facku nebo kopanec do koulí. No nic , zase zabitá neděle ... 25% POZOR LEHCE SPOILEROIDNÍ ()

Honzíno odpad!

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Homer Simpson: "To je ale **čovina!" Stíhačky dohánějící meteorit v zemské atmosféře. Umělá gravitace v raketoplánu složeného samozřejmostí. Jaderné nílože upevněné jedním řetězem a přemisťované pomocí horolezecké karabiny, výpadek eletriky v Hustonu:)))) atd... Nežádám od sci-fi realitu, ale co je moc, to je moc. Tohle musí napsat a vypustit už opravdu dement. Vrchol demence a obtloustlý Stephen Baldwin k tomu. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Typický otrasný katastrofický film s rozpočtom, ktorý by v bežnom blockbustery nevystačil ani na catering. Takže všetky tie pokusy o CGI megalomanské trilky vyzerajú smiešne. Ešte komickejšia je imbecilná zápletka pri riešení ktorej sa všetci tvária strašne vážne a vidíte na nich, že majú čo robiť, aby sa nerozosmiali. Pozrel som si to len kvôli Baldwinovi ale je to zbytočná sračka. 1/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Snaha vedcov získať vzorky z Mesiaca, aby určili jeho zloženie, je nezmyselná, nakoľko vzorky z Mesiaca priniesli na Zem už výpravy Apollo. (Hodnotim)
  • Film úplne zabúda, že mesiac je od Zeme vzdialený viac než jednu svetelnú sekundu. Akákoľvek komunikácia medzi Zemou a strojom v blízkosti Mesiaca by mala teda zodpovedajúce meškanie. (Hodnotim)
  • Vesmírne strediská majú niekoľko záložných zdrojov energie, takže nedochádza k výpadkom, tak ako to zobrazuje film. (Hodnotim)

Reklama

Reklama