Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

mm13 

všechny recenze uživatele

Hystericky prvoplánové. Keď už, tak potom s iným koncom - aspoň by dotiahli čo začali a zostali verní svojmu zámeru. Takto je to ku všetkému ešte aj podvod! Jedine prispievatelia "RobRoy" a "dale" vystihli vo svojich komentoch problémové miesta, ostatní toho asi z vojnových drám veľa nevideli a nečítali. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí příběh o unesené, znásilněné a brutálně zavražděné vietnamské dívce je podán s notnou dávkou naturalismu a surovosti. Brian De Palma režíruje opět znamenitě a to jak válečné sekvence, tak i dialogové scény. A specielně od něj, bych něco tak silného a sugestivního nečekal. Co se týče zpracování vietnamského pekla, tak se mi Oběti války líbí více než Četa, Full Metal Jacket a i více, než třeba Coppolova Apokalypsa. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který má jistě své kvality, ale je příběhově natolik odporný, že mu prostě vyšší hodnocení udělit nemůžu a nechci. Tady toho samoúčelného násilí a krutosti bylo opravdu moc a není to dějově zas až tak kvalitní, aby si ho film dokázal obhájit. Herecky dobré, Sean Penn vyloženě excelentní. Ale znova se na to už rozhodně nepodívám. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku neobvyklej film o válce ve vietnamu ukazující, že i Američani nebyli zrovna nějaký svatouškové a nijak se neštítili zmasakrovat jen tak pro legraci vietnamce, i když k tomu nějakej ten důvod měli, jinak se toho ale moc neděje, jenže všechno je tak sugestivně a napíjnavě podaný, že to vůbec nevadí a stejně nemůžete odtrhnout očí od obrazovky. V hercích opět nezklamal Sean Penn, sice někdy jeho projev trošku připomíná jeho roli v Ridgemont high, ale to nic nemění na tom, že je tady jinak skvělej a zdatně mu tady sekunduje neméně dobrej Michael J. Fox, podle mě je tohle jeho nejlepší vážná role, tim si u mě hodně šplhnul, škoda jen, že se do podobných rolí už moc nedostal ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další skvělej válečnej film co jsem viděl už kdysi dávno. Teď jsem se na to podíval znova a pořád je to pecka. Film o válce ve Vietnamu co vychází ze skutečných událostí. Četa pěti vojáků - Eriksson (Michael J. Fox) - Meserve (Sean Penn) - Clark (Don Harvey) - Hatcher (John C. Reilly) a Diaz (John Leguizamo). Ve Vietnamu unesou vietnamskou dívku Oanh (Thuy Thu Le) a rozhodnou se jí znásilnit, jen samotný voják Eriksson je vážně proti tomu. Ostaní vojáci Erikssona nutí ať jí znásilní taky a maj z něho jen srandu, ten ale odmítá udělat takový zvěrstvo. Čtyři vojáci dívku znásilní a mučí. Na poslední chvíli se jí Eriksson snaží zachránit, ale bohužel se tak nestane a dívku Oanh brutálně zavraždí. Eriksson to nechce nechat jen tak a ty čtyry zmrdy udá. Čůráci jen dostanou nucený práce na několik let. Kdo mi tady byl fakt vážně odpornej byl Sean Penn :D Odpornej totálně iritující zkurvysyn! :D Ty svoje držky jak dělal a furt u toho žvejkal snad žvejkací tabák, tak ten byl fakt na bombu a ty jeho oči :D Po celou dobu vypadá jak nafetovanej magor :D Zahrál to výborně. Taky Michael J. Fox skvělej a Thuy Thu Le co zahrála oběť Oanh, úžasná. Docela se divim že už v žádnym dalšim filmu nikdy nehrála. Byla skvělá i když jsem jí hovno rozuměl :D Bylo mi jí hrozně líto jako hlavnímu hrdinovi, jen on jedinej tam byl ten normální mezi těma zmrdama. Přestřelek a výbuchů se tady taky nějakých dočkáme a nejsou vůbec špatně natočený. Je to smutný, brutální a zároveň skvěle odvedená práce filmařiny. Brian De Palma natočil jeden z nejlepších válečných filmů. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ako uviedol John Leguizamo vo svojej autobiografii, scéna v ktorej Meserve (Sean Penn) udrie Diaza (John Leguizamo) sa natáčala na 14 krát a Sean Penn ho naozaj zakaždým udrel. (Smok)
  • Jde o nejoblíbenější válečný film Quentina Tarantina. [Zdroj: kniha Pulp fiction: kompletní historie mistrovského díla Quentina Tarantina – Jason Bailey] (major.warren)

Reklama

Reklama