Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (701)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celý film jede v zajetých kolejích žánru romantična - je tu smolař co to zkouší ve světě těch "velkých" a řeší dilema zda sláva a modelky v posteli, nebo ta pravá a obyčejný flek. Jenže ti herci! Naprosto všichni jsou dokonalí. Simon Pegg skvěle přejde z otravného skrčka v zodpovědného muže. Kirsten Dunst je fakt ta milá holka ze sousedství. Megan Fox v roli filmové hloupé hvězdičky je dokonalá a přiznám se, že jak jsem si u Transformers myslel, že je to jen husa, tak teď jsem přesvědčený že opravdu umí dobře hrát. Jeff Bridges jako šéf časopisu je prostě šéf. A Gillian Anderson? Jako P.R. štváčka nemá chybu. Jak se zbavit přátel ... je vedle Lásky nebeské nejlepší romantická komedie tohoto milénia. 90%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komedie to je fajn, Megan snad ani v těch Transformerech nebyla tak sexy a Simon Pegg tam hláškuje jako o život. U scény s čivavou jsem se opravdu pobavil. Nicméně konec, i když nebyl z nejhorších, upadl do průměru a prakticky každý, kdo už nějakou tu romantickou komedii viděl, ho musel čekat prakticky od začátku filmu. Ani to "šokující" odhalení přítele nebylo tak šokující… ale dost negativismu, film se povedl a po většinu jeho délky jsem se dost slušně bavil. Do jaké míry a jak věrně to paroduje poměry mezi slavnými a bohatými nevím, ale je možné, že nějakou výpovědní hodnotu to mít bude. To se taky cení. Zkrátka a dobře - 80 %. P. S. A mini roličky dvou ze tří Ajťáků potěšily, hodně potěšily… ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jestli jsem v tomto případě čekal více, než jen mírně nadprůměrnou komedii... asi ano, nicméně na celkovém vyznění snímku se to nejspíše nepromítne. Simon Pegg se pomalu ale jistě stává jedním z nejvýraznějších komediantů nejen Británie, ale hlavně Hollywoodu, a na Megan Fox se bude dobře dívat ještě minimálně deset let. Ta holka je prostě hrající sexbomba/modelka a skoro mám chuť, přidat za její kukuč nějaké to procento navrch. Film mě příjemně pobavil a nudy jsem si moc nevšímal, i když občas tam cítit byla. Dramatické zvraty hlavně ke konci dle mého názoru snímku zdaleka neuškodily, alespoň se pořád něco dělo. Pár vtipných scének hodně dobrých, u dvou jsem dokonce nehorázně vyprsknul smíchy, a to se mi často nestává... Jeff Bridgess byl naprosto úžasný a užíval jsem si jej každou vteřinu, co se zde objevil. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Byla to neuvěřitelná pakárna, ale zato fakt vtipná! Spousta známých herců (zdravím oddělení IT :)) a díky jejich umu taky plejáda zajímavých postav (začínám mít Bridgese rád stále víc a víc), výborné komické situace - britský humor mi prostě sedí, no a závěr ala Hollywood mě taky potěšil... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů jsem si myslel, že to bude průměrná blbost. A vono ne! Celej film je chytře zábavnej. Simon Pegg je dobrej, ale film nestojí jen na něm a i ostatní obsazení je výborné (hlavně Jeff Bridges). Megan Fox je tam ještě větší bohyně než v Transformers. Nejvíc ale oceňuju fakt, že se člověk trochu podíval do "zákulisí" a poodhalila se tam moc filmových časopisů. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)
  • Sidney Young se snaží ve filmu prokázat kartičkou do knihovny z města Gloucester. Ve městě Gloucester se narodil Simon Pegg, představitel právě Younga. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)

Reklama

Reklama