Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 3
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 664)

somnar 

všechny recenze uživatele

Zatímco první Transformeři byli originál od Hasbra, druhý díl připomíná padělek slavné hračky. Na první pohled se nijak neliší, po chvíli - pár minutách filmu - se ovšem stane nefunkčním. Pomstě poražených zoufale chybí ona odzbrojující lehkost i nenucený šarm. Jeho místo zaujala namachrovaná gesta, svěží nápady vystřídalo množství trapných fórků a korunu téhle zbytečné šarádě nasadily tuny zbytečných triků. Co dělal na place Spielberg? Kde je nadhled, střídmost? Mágové z ILM už neslouží příběhu, ale volí cestu samoúčelné exhibice. Druzí Transformers budou možná méně vnímavému divákovi připadat totožní s jedničkou - Bay v pokladnách kin znovu slaví úspěch, tentokrát ne kvalitou, ale kvantitou. Což není vůbec sympatické. 50% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hm. Viděla jsem spoustu akce, ale občas jsem prostě nevěděla kdo s kym, kde je hlava a kde pata. Začátek byl slušný, bavil mě, ale pak to šlo z kopce, ačkoliv akce a šlechtných gest přibývalo. Škoda no, prostě mě to moc nebavilo. Každopádně kdybych byla kluk, tak přidám hvězdičku za výstřih Megan Fox, ty běhací scény, to by chtělo zpomalit záběr, co? X-) No, ale zase jsem od toho neočekávala víc, takže zklamání se nedostavilo. Jednoznačně horší než jednička. Zase se vyslala zpráva "love and peace and memories", takže očekávám další díl. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Michael Bay je v podstatě génius. Natočil film, ve kterém dvě a půl hodiny XY monstrózních robotů mydlí XXL jiných, ještě monstrózějších robotů, mezitím pobíhá X postav, z toho 2 mají XL kozy, a John Turturro hláškuje o CVI (rozuměj, o 106).. Film, kde bouchá úplně všechno, lítá úplně všechno a leskne se úplně všechno. V podstatě tak strašně moc sexy film, že už to ani víc sexy být nemůže. A ten film vás po celé dvě a půl hodiny nudí. Nezmůže se na jedinou zapamatovatelnou scénu, nedokáže vyloudit jedinou emoci, zato ale několikrát spolehlivě otráví. Roboty si pořádně neprohlídnete, protože jsou naanimovaní chaoticky a nepřehledně, v příběhu a rychlých replikách se nemáte šanci zorientovat a jen si kladete otázky, kam se poděly postavy, které tu ještě před chvilokou byly a najednou nejsou. Podtrženo sečteno: Ani první Tranďáky nemám dvakrát v lásce, Pomsta poražených je ale průser. Přeplácaný, vyumělkovaný, roztříštěný průser. Takhle to vypadá, když se malé děcko utrhne z řetězu a dostane na to 200 milionů. Kdybyste je vyhodili z vokna, možná se dostanou do ruky někomu, kdo s nimi naloží rozumněji. P.S.: IMAX edici se musí přiznat, že těch několik málo záběrů přes celý formát stojí za to a vidět je v kině musí být slast. Na (ne)kvalitách filmu samotného to ale příliš mnoho nemění. Faktem ale je, že už mě to tolik nesralo, jako na poprvé... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Dvojka Transformers je lehkým zklamáním. A to především proto, že Bay dostal volnou ruku, neovládl se a trochu to přepískl. Jistě, akční scény jsou technicky dobře zvládnuté (ačkoli jsou občas nepřehledné), ale je jich příliš mnoho, takže při finální bitce už má člověk tendenci zívat nudou. Filmu by prospělo výraznější krácení, a to o dobrou půl hodinku, pak by tahle Bayova egomaniacká show byla stravitelnější. Hlavně v závěru snímku znatelně dochází dech, a to po stránce akční i té komediální. I tak ale druzí Transformers stojí za zhlédnutí, přestože nudné chvilky se oproti jedničce dostavují až příliš často. (70 %) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

UPDATE ne, cítím přílišnou vinu proti ostatním slušným a dobrým filmům, kterým něco málo k dokonalosti chybělo a dal jsem jim "jen" 4. Tohle si je prostě nezaslouží, čím dál víc nad tím přemýšlím, tím méně a méně sympatií k filmu mám. A po počátečním omámení a opití vizuálem nadchází čas pro těžkou kocovinu. Ten humor, Michaele, si vymýšlel na záchodě na koleně, co? Protože to je něco strašného a neskutečně trapného a nehodícího se do takovéhoto velkého filmu, který měl tak dobrého předchůdce. A nejhorší je, že dokonce i ten vizuál se mi zdá čím dál tím horší. Není to těmi triky, ty jsou naprosto špičkové, doposud jsem opravdu neviděl tak propracovanou práci zasazenou přímo do reálného světa, ale ve scénách, kdy by to mělo působit nejlépe, člověk by měl z toho být v extázi apod.. tedy v akci, je to díky zhovadilé kameře a střihu ve většině času úplně v hajzlu. A ta přemrštěná snaha o originalitu spočívající v tom, že se tam nacpe milion pro neznalce nezajímavých robotů, kteří rychle umřou bez toho, aby byla nějaká drama na druhé straně a všechno se to odehrává ve scenérii, jako vystrižené z scény Scorponok v jedničce, působí hrozně a na blití.. Škoda, po jedničce jsem čekal ještě o hodně větší nářez a ten jsem dostal.. Ale bolí to.. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Ve scéně v muzeu lze vidět letoun s nápisem Enola Gay. Toto je americký bombardér B-29 Superfortress, který 6. srpna 1945 v 8:15h ráno shodil na Hirošimu atomovou bombu s přezdívkou Little Boy. (-VINCE-)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama