Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pojetím odlišné od Rogue, kvalitativně nakonec tak nějak srovnatelné. Zatímco Rogue totiž ve své béčkové kategorii body získávalo, Black Water v žánru realistického hororu říznutého psychologií pár bodů vinou několika nelogičností ztrácí. Přesto opět v žánru něco nevídaného, napínavého a na pár místech vyloženě výborného (scéna s bouří a praskání vy víte čeho, tichý výjezd z vody atd.). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V bažině zabublá, krokodýl vykoukne... tváří se unyle (aka Cage, želvička promine :-)). Kikinu ožužlá, znechucen vyplivne. ROFL, krokodýle..." Australské holky asi děsně smrdí, protože náš hladový krokodýl, o velikosti australského rozkládacího gauče XXL, je po ulovení a uchopení do tlamy hned zase znechuceně vyplivnul, tu mladší kikinu dokonce opakovaně! A jaká strašlivá zranění jí při tom okusování svými metr a půl dlouhými čelistmi způsobil? Nebojte, milé děti, jen pět centimetrů dlouhý škrábanec... Oprava, dva škrábance plus zlomený malíček, ale jinak si holčina v krokodýlí tlamě bez následků lebedila dokonce dvakrát! Sorry za zubatý spoiler. Ach jo. Chudinka krokoušek. Proč z něho i u protinožců, podobně jako na Floridě, v plesnivém sklepě, dělají neschopnou lamu? Sežer debilní scénář i s autorem, plazivá příšero, nic jiného si Andrew Traucki ani nezaslouží. S pozdravem: "Lovu zdar! A příště nevyplivovat!" se loučí znechucený herpetolog Omnibus. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Krokodýlích filmů není moc a není jich moc dobrých, Black Water je aspoň průměrný levný snímek, sází hodně na stísněnou atmosféru, kterou ještě více umocňuje pocit bezmocnosti. Místy sem se trochu nudil, jde poznat, že se jedná o béčko se vším všudy, konec (posledních cca 15-20min) se docela povedl a byl aspoň trochu akčnější než zbytek filmu. 5/10* ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Útes smrti (2010) jak přes kopírák. Ale stále koukatelnější a lepší. Žraloka vyměnili za krokodýla a můžeme do Australských řek. Filmy jsou si v mnohém podobné. Oba hlásají podle skutečné události. Oba mají nesympatické postavy a herce, kteří nedlouho poté co vyrazí na cestu, mají nehodu. Vlastně se oběma otočí lodička vzhůru nohama. A hodinový boj o život může začít. Ovšem zatímco Útes smrti byl ubíjející nuda, tak Krvavá laguna mě docela bavila. Krokodýl je skvěle vyobrazený a triky mluví za vše. (I když se vlastně objevuje až za půlkou snímku) Když občas projedou drsné smyčce, tak je na mrazení na ruce zaděláno. Prostředí je vybráno skvěle a hladina vody, ač je do pasu tak přesto je děsivá. Není totiž vidět skrz ní vůbec nic. Austrálie je krásná, ale ocitnout se v kůži týhle trojici by chtěl asi málokdo. Několik scén opravdu postrádají logiku, ale vem to čert. Na hranici dvou až tří hvězdičkového zážitku. (50 %) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $700,000Tržby USA $-Tržby Celosvetovo $453,488║ Další film podľa skutočných udalostí, kde sú ľudia napadnití nejakou zubatou príšerou, ktorý má svoje čaro ale v niektorých miestach sa snaží vypadať až moc hrdinsky a v tej chvíli si zbytočne podráža nohy a skĺza do zbytočnej béčkovitosti. Takže po žraločom Otvorenom mori prichádza svojou úrovnou podobne spracovaná Krvavá lagúna, kde pre zmenu na výletníkov útočí krokodíl, ktorý sa zo svojimi obeťami miestami doslova hrajká, čo by nebolo naškodo len by to muselo byť v menšom merítku. Film má samozrejme dobré stránky, hlavne prvá polovica je dosť dobre vybudovaná, tá druhá už postupne stráca svoju vierohodnosť kvôli čudnému počínaniu krokodíla a hrdinstvu jednej nešťastných aktérok, aj treba povedať že taký moment strachu je tam stále dosť dobre budovaní, vrátane doprovodnej hudby. Tento horror sa oplatí pozrieť pokiaľ sú neni moc veľké očakávania, lebo suma sumárum, podobných horrorov o zubytých ozrutách je už nespočetne a v omnoho lákavejšom prevedení, stači spomenúť takú klasiku ako boli Čeluste a trošku béčkové ale vždy stráviteľné horrory ako Aligátor či Jazero. /40%/ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno