Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 202)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak příjemné je vidět, když se nadějný režisér po 8 zpackaných letech otřepe a rozhodne vydobít si zpět svůj černohumorný trůn. Ne, že by se mu to hned napoprvé povedlo, ale RocknRolla nepochybně představuje krok správným směrem. Ač RocknRolla nedostatkem stylu v žádném případě netrpí, má na kultovní Podfu(c)k, či Sbal prachy a vypadni ještě co dohánět, protože z nich stylovost plynula samovolně a přirozeně díky genialitě vtipných scén a jejich velkému počtu, zde je cítit spíše tlak a snaha o překonání sama sebe. Totiž samotná postava RocknRolly včetně jeho příběhové linie je až druhořadá, pravý zdroj diváckého potěšení pramení z paradoxních a absurdních potyček mezi pouličními gangstery a s tím spojených klasických "Ritchieovských" dialogů... Pár scén bylo vynikajících, ruské duo goril nemělo chybu, ale minulost je toho důkazem, že to jde i lépe. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ve světě zločinu se vždy přihodí jistá shoda okolností. A právě tito chlapci, kteří naplní její touhy, vysí Lenymu 2 mega…. Nechápu, proč Ritchie, který umí dát do filmů vše co mám rád, mně hodinu nudí! Hluboké rozjímání o ničem, respektive o lásce k drogám. Chybí mi humor – byť černej, víc akce, hlášky. V mých očích to nezachrání ani herci včetně Rodena, ani fakt, že po režijní stránce nemám co vytknout. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Johny, Archy a Divoká banda se vrátí s ,,pravým ROCKNROLLA“. Film nebude mít závěrečné titulky z obavy, že lidi přijdou jen kvůli nim. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nekonečná lavínová smršť absolútne skvostných a majsterských dialógov s lahodne skombinovaným anglickým slangom. Dejovo je to ďalšia krásna kombinácia náhod s dokonale vypracovaným pocitom, že táto šialená historka sa môže prihodiť komukoľvek, kedykoľvek. Ritchieho, možno nie najdrzejší, ale stále dostatočne drzý a správne krutý film na to, aby si znovu zaslúžil piatu hviezdičku, pretože aj po technickej stránke sa v jeho portfóliu jedná o jednoznačného kráľa. Prvé minúty pripomínajú, akoby to Guy rozbehol na istotu a riadil sa svojim nezmeneným starým štýlom. V nasledujúcich minútach som preto hľadal chybičky, či neviditeľné kopírovanie svojich vrcholných diel. Našiel som však len hromadu pôsobivo vycibrených hlášok, stopercentne nefalšovanú atmosféru bizarnej gangsterky a plno svojráznych a osobitých postavičiek, ktoré si vzali do parády skvelý herci. Herecký real RocknRolla bol však bezpochyby Tom Wilkinson. 95%. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se urputně snaží vypadat jako ten starý lišák Ritchie, až vypadá jako svoje nepovedená imitace. RockNRolla je svým způsobem návratem ke komplikovaným gangsterkám, které brnkali na lehkonohou strunu. Ale i tak jsme měli strach o naše hrdiny. Nechybělo jim napětí. Autenticita smrti byla stejně tak blízká, jako ústí hlavně u Ritchieho hrdinů z nemanic. I tentokrát tu máme partu budižkničemů, kteří se zapletou s bohatým mafiánem. Ale opravdové napětí a strach o jejich osudy přichází až v poslední půl hodině. Mezitím sledujeme víceméně nezajímavé zápletky, na které už jsme zvyklí z jiných a především lepších filmů. Ritchieho snaha vrátit se do zajetých kolejí připomíná spíše umanutý vzdor druhorozeného prince, než návrat právoplatného krále londýnského podsvětí. Škoda. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale mně se RocknRolla líbila snad ještě více, než kultovní Ritchieho Podfu(c)k a Sbal prachy a vypadni dohromady:) Jinak, Ritchie ode mě, coby diváka ženského pohlaví nemůže očekávat, že si nacpe do filmu toho fešného Skota se sexy úsměvem i pohledem a toho fešného Brita se sexy úsměvem i pohledem, nechá mezi nimi pracovat chemii na plné obrátky a jediné, co z toho nakonec vzejde, je (pouhý) taneček v jakémsi zapadlém klubu někdy nad ránem:) Jaká škoda. Ale co, pořád lepší, než nic:) Karel Roden si zde opět střihne další ze svých početných rolí ruských kriminálníků. Tentokráte bude jeho charakter Juriho o poznání vyrovnanější, klidnější a galantnější, nežli tomu bylo, když vyjebal s Robertem DeNiro v 15-ti minutách. Celkově se jedná o poctivou "Ritchieovku" s pořádným nášupem hlášek i zapamatování hodných charakterů. Handsome Bob Rulezz:) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Toby Kebbell (Johnny Quid) držel před natáčením hladovku sedm dní, aby vypadal více jako drogově závislý. (lil:mickey)
  • Fotbalovým stadionem, v jehož lóži se několikrát setkávají Uri (Karel Roden) a Lenny (Tom Wilkinson), je slavný londýnský Wembley. Během natáčení právě finišovala jeho dlouhá a nákladná rekonstrukce. Pár týdnů nato byl slavnostně znovuotevřen. (curfew77)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 5,7 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 25,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama