Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr jako řemen a přitom ze začátku to vypadalo mnohem nadějněji. Admirál by potřeboval buď kratší stopáž nebo zajímavější postavy a bohatší děj - takhle totiž nudí a obzvlášť druhá hodina filmu je prázdná až hanba. Pochválit musím některé opravdu dobře natočené scény (úvodní plavba mezi minami, ostřelování zákopů na pevnině - zkrátka všechno, co se odehrává na palubách lodí), hudbu a to, že hlavní hrdinové byli alespoň sympatičtí, když už mezi nimi tedy nefungovala žádná ta "chemie".__P.S. Už nelituji, že mi tenhle "ruský Pearl Harbor" ve Filmovém klubu utekl.__P.P.S. Ve filmu jsou i Češi - mluví se o nich jako o chamradi, jen tak mimochodem. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh admirála Kolčaka jsem trochu znala a ve filmu mě zajímalo hlavně ztvárnění československých jednotek na Sibiři. Protože jsem o nich, o jejich úloze a chování nečetla nic dobrého. Film Admirál je zabírá jen okrajově, škoda. Doporučuji ho však všem zájemcům o válečné filmy a o historii, zvláště ruskou a sovětskou. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Překvapen tím, že mi nakonec na filmu vadily úplně jiné věci, než jsem původně čekal. Pokud jsem někde čekal kámen úrazu, pak jsem se připravoval na ideologické vyznění, zobrazení Kolčaka jako dokonalého soudr-ehm, pardon, důstojníka a gentlemana apod. Rozhodně jsem nečekal dvouhodinovou nudnou romantiku pouze tu a tam zpestřenou nějakou tou bojovou scénou. Těm sice nechybí slušné provedení, ale jsou krátké, je jich málo a nadto některé mají poněkud podivný průběh (např. pancéřový křižník Friedrich Karl byl potopen už roku 1914, ne 1916, nadto ne tak efektně, ale potápěl se 5 hodin, takže ztráty na životech činily pouze 8 mužů). Kdo by Čekal Kolčakovy úspěšné boje v Černém moři, jako dobytí Trabzonu apod., ať si nechá zajít chuť. Film vlastně není ani o Kolčakovi vojákovi ani o Kolčakovi jako politikovi, ale především o jeho lásce s Annou Timirjovou, kteréžto se cca od třetiny filmu věnuje nějakých 80 % času. Admirál se tak řadí někam vedle podobně pojatého (zprzněného) Napoleona, kde historické pozadí a akční stránka jsou maximálně zjednodušeny a převedeny na vedlejší kolej. Divák si k postavám nevytvoří žádný vztah, protože ty vlastně ve filmu nemají šanci předvést svůj charakter (např. manžel Anny, který prostě sklapne podpatky a jde z cesty). Tomu dost odpovídá i herecké nasazení, jmenovitě Chabenskij, který se v roli očividně pronudí až k nezbytnému chladnému konci. Jediná emočně vypjatá a dobrá scéna (nepočítaje těch pár scén z námořních bojů) je poprava carských důstojníků v Kronštadtu. Režijně to není film úplně k zahození, ale scénář se až trestuhodně nepovedl. Ve výsledku nic moc. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zklamani jak prase. Valecny filmy mam rad, tady se navic melo bojovat na mori a trailer vypadal paradne. Jiste, jedna se o ruskej film, kdy clovek nikdy nevi, ale precejen obcas vyflusnou i rusove nejakou pecku, takze jsem se docela tesil. Jenze Kravcuk to svoji kravskou rezii naprosto pohrbil. Film je sice valecnej, to jo, ze zacatku se bojuje na vode a pak se boje presunou i na pevninu, jenze to je absolutne nenapinavy, nezajimavy, bez emoci a bez poradny hudby. Takze zbydou jen docela pekne vypadajici bitvy, i kdyz obcas smrdici nejakym tim digitalnim trikem a plus je, ze jsou vcelku krvavy, takze o mrtvoly a utrhany koncetiny neni nouze. Problem je, ze i presto, ze to bojovani neni natoceny buhvijak, slo by na to dobre koukat, jenze to ne, misto toho jsem byl vetsinu casu nucenej sledovat neskutecne neverohodnou romantiku mezi admiralem a zenskou jeho dustojnika. A to je fakt tragedie, mezi dvema hlavnima predstavitelama to absolutne nejiskri a i kdyz porad hazi hlasky typu miluju te, nemel jsem te nikdy opoustet a podobne, tvari se u toho absolutne znudene. Hrebickem do rakve pak je, ze se celej film nehorazne tahne, obcas jsem se v deji ztracel a konec ala variace na Titanic je hodne stupidni. Behem sledovani jsem se opravdu nekolikrat silne premahal to nevypnout, kdyz uz jsem po stopadesaty videl podobnou nefungujici romantickou scenu, nebo nezajimave natoceny bojovani, kteryho tu je navic dost malo. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Admirál je svým způsobem až nemravný film. Kolčak se v něm stává prototypem Muže, který čestně bojuje za svého cara, potom za svou vlast proti rudým ďáblům a je vždy galantní k dámě svého srdce. Plytká romantika a něco bojování, žádná politika. Romantika, do níž manželka Kolčaka a manžel jeho milenky Timirjevové záměrně vstupují co nejméně, aby náhodou nenarušili domnělou čistotu vztahu ústřední dovjice. Čistotu tak bělostnou, že v ní není místo pro hádku, vášeň, slzy, sex... jen zamilované pohledy a gentlemanská gesta. Jakoby kolem nezuřila válka, nejdřív mezinárodní, pak občanská - jejich láska je oázou klidu za všech okolností. Láska, z níž drama činí jen hrozící smrt. +++++ Příznačně se film vyhýbá všem možným politickým komentářům. Kolčak za války bojuje za cara, aby se o svých dovolenkách vracel k nákladnému šlechtickému životu s bohatými armádními kumpány, vznešenými dámičkami a dvorskými radovánkami. Pak z ničeho nic přichází teror nižších tříd. Kdopak je učil krutosti? Kdopak je hnal do války? Kdo je nechal umírat za ideály, co nebyly jejich? Kdo je prakticky přihrál rudým do tábora? Nesraly je ty bály boháčů, za něž měli umírat? Filmový Kolčak v tomto směru není schopen ani sebereflexe, ani reflexe ruské situace. Zdá se být popraven lůzou, zrazen lidem, zrazen československým legiemi, zrazen francouzským generálem - nezrazen Láskou! Ble. Silná *. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Ruský bielogvardejský admirál Alexander Vasilievič Kolčak bol jedným z najvýznamnejších organizátorov odboja proti boľševickej revolúcii v Rusku. Narodil sa 16. 11. 1874 a bol popravený (zastrelený) 7. 2. 1920. (MikaelSVK)
  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama