Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

classic 

všechny recenze uživatele

Toto je tak strašne idiotský nudný vojnový ruský film, až to v zadku štípe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Debilizmus vo svojej čírej kráse, od obdobia 1. svetovej vojny na MORI, s „úžasne nádhernými” vizuálnymi efektami, ktoré ma takmer priklincovali, až po ruskú revolúciu na súši, ktorá už načisto trafila klinček po hlavičke !!! Nemám nič proti ruským dejinám, spred 100 rokov, ale ak mi režisér neustále hádže debilné scény, jednu za druhou, tak to je už velikánska drzosť, za ktorú by si zaslúžil poriadnu bombu do brucha ! Nevravím, že sa tu nenájdu pekné zábery, ale tých, je bohužiaľ, akosi pomenej... Tak mizerné herecké výkony, môžem tak maximálne vidieť v súčasnom ruskom filme, česť výnimkám... A smrdí tu, všade na vôkol, propagandizmus, na ktorý sa pritom ešte veľmi zle pozerá !! 2. hodinová NUDA, ktorú som mohol aj inak zabiť. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Výborný historicko-válečný film, který popisuje osudy admirála Kolčaka koncem první světové války a následném boji s bolševiky v ruské občanské válce. I ruský film může působit tak nějak hollywoodsky, ale přesto je vidět, že se jedná u ruskou tvorbu. Výborné byly rozhodně bitevní scény, jak na moři (potopení německého křižníku hned na začátku rozhodně stojí za vidění), tak i na pláních Sibiře. Ve většině filmů pak takovéto události doplňuje nějaká ta romantika. A není tomu jinak i zde. Kolčak se totiž zamiluje do mladé ženy svého důstojníka a ta s ním pak zůstává až do Kolčakovy smrti. Co rozhodně stojí za zmínku, tak je i fakt, že tvůrci se trochu věnovali i našim legionářům, kteří měli podíl na Kolčakově zastavení a následném zatčení bolševiky. Herci mě opravdu přesvětčili, takže jsem byl nadmíru spokojen. Rusko sem tam natočí opravdu pěkné filmy, které se můžou rovnat těm západním. ()

Reklama

Pragrik 

všechny recenze uživatele

Film bohužel nesplnil moje očekávání. Je historicky dost nevěrohodný, neukazuje hlavního hrdinu Kolčaka, jaký ve skutečnosti byl. Je zde vylíčen jako zcela kladný hrdina. Kolik lidí ale díky němu muselo zemřít? Také čsl. legionáři jsou zde poměrně ve špatném světle, včetně vydání Kolčaka na smrt. Kdo chce vědět o ruské revoluci a čsl. legionářích, určitě by se měl poohlédnout po jiném filmu, či důvěryhodnější knížce. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr jako řemen a přitom ze začátku to vypadalo mnohem nadějněji. Admirál by potřeboval buď kratší stopáž nebo zajímavější postavy a bohatší děj - takhle totiž nudí a obzvlášť druhá hodina filmu je prázdná až hanba. Pochválit musím některé opravdu dobře natočené scény (úvodní plavba mezi minami, ostřelování zákopů na pevnině - zkrátka všechno, co se odehrává na palubách lodí), hudbu a to, že hlavní hrdinové byli alespoň sympatičtí, když už mezi nimi tedy nefungovala žádná ta "chemie".__P.S. Už nelituji, že mi tenhle "ruský Pearl Harbor" ve Filmovém klubu utekl.__P.P.S. Ve filmu jsou i Češi - mluví se o nich jako o chamradi, jen tak mimochodem. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na první pohled Admirál vypadá jako obzvláště zdařilá imitace Hollywoodu - sází řemeslně dobře odvedené a výpravné "velkofilmové" obrazy, hraje k tomu tklivá orchestrální hudba a v centru pozornosti je rádoby ušlechtilá romance. Bohužel se ale ukazuje, že úmorná snaha točit "po hollywoodsku" z filmu nakonec dělá jen standardizovaný sériový výrobek bez jakékoli stopy poetiky národní kinematografie, z níž vzešel. A hollywoodským velkofilmům pro svou rozpadlou dramaturgii a významovou i emoční vyprázdněnost stejně nesahá ani po kotníky. O neuvěřitelně naivní idealizaci bělogvardějců a vůbec celého předrevolučního Ruska (které ve filmu vypadá jako skvěle prosperující země, kde nejspíš žijí jen samí vznešení šlechticové) je už řeč v okolních komentářích; já bych jen dodal, že mne zaujala až úsměvná úpornost, s níž film zdůrazňuje exaltovanou zbožnost protikomunistických sil. Docela by mne zajímalo, čím vlastně byla motivována. Snahou zalíbit se religiózním Američanům? Či snad přesvědčením, že náboženství stojí v opozici ke komunismu? Smutné je, že Admirál zůstává dost možná jediným ruským blockbusterem, který se snaží říct (byť velice hloupě), že sovětská éra byla velkým historickým omylem, který se raději neměl stát. Jiné ambiciózní ruské filmy totiž po Sovětském svazu naopak teskní. A současnému putinovskému režimu se dokonce povedlo to nostalgické vzpomínání na někdejší sovětskou velikost spojit právě se zdůrazňováním oněch náboženských hodnot, které v Admirálovi rudá lůza pošlapává. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Kolčakovi (Konstantin Chabenskij) byl slíben bezpečný odchod s legiemi z Ruska, Čechoslováci ho ale museli vydat levicové vládě v Irkutsku, aby jim povolila průjezd. Proto se nelze divit, že jeho poslední slova před popravou byla: „Děkuji, čeští psi.“ (sator)
  • Německá loď z úvodní scény z roku 1916 je Kolčakovem identifikována jako Friedrich Carl. Obrněný křižník SMS Friedrich Carl byl ve skutečnosti potopen také v ruském minovém poli, avšak již o dva roky dříve v listopadu roku 1914. (Adrai)

Reklama

Reklama