Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

Davies182 

všechny recenze uživatele

V Hollywoodu se bohužel poslední dobou točí komedie tím stylem, že mě za celý rok dokáží opravdu pobavit tak dva, nanejvýš tři kousky. Travičce zelené se to v dubnu 2009 povedlo jako třetímu filmu za rok 2008, a to čekání rozhodně stálo za to. Oba hlavní hrdinové mi několikrát v průběhu celé stopáže značně potrhali bránici, mírně hluché momenty (takzvanou příběhovou vatu) totiž pravidelně vždy po několika minutách vystřídá totální nával nářezových hlášek a situací. James Franco mě hodně překvapil, u Rogena již vím, co čekat, a zklamání se naštestí nedostavilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další feťácká rádoby vtipná komedie plná výkalů a jiných tekutin? Ani náhodou. Zápletka je veskrze jednoduchá ale díky tomu, že měl nad filmem dozor Judd Apatow jedná se chvílemi o opravdu velice vtipnou podívanou. Celý film je o útěku dvou přátel před gangstery, kteří pokud zrovna neprchají udělají si čas na "dýmový dýchánek" a rozhovory o ničem. U filmu se nejvíce pobaví ti, kdo mají s "bylinkami", které užívají hlavní hrdinové zkušenosti, protože divák marihuanou nepolíbený nepochopí proč jeden mluví o A a druhý o B. Mě osobně na filmu vadilo to, že nemá takové grády, které sliboval geniální trailer a přespříliš akční konec doplněný úplně zbytečnou pasáží v restauraci. Ale Rogen a Franco jsou dokonalí. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť. Zopár dobrých fórov neprebilo moju nechuť (vybičovanú až do typického frfľania ohľadom všetkých nelogizmov) a chvíľami až odpor k tejto "huličskej komédii", kde sú hlavní hrdinovia permanentne nafajčení a aj keď nie sú, nevidieť to na nich - pretože nahulení či nenahulení, furt sa správajú rovnako hlúpo, kričia, panikária a celé to vyzerá ako permanentný, skoro dvojhodinový hysterák. Nepomohla ani sympatická dvojka Seth Rogen a James Franco. Ich silene kúlové postavy mi rýchlo začali liezť na nervy a od niektorého z tých úvodných momentov začínajúceho záchvatu som stratila trpezlivosť a náladu. Hyperbolizované komédie (čo sú skoro všetky) mám rada, ale toto bol na mňa už silný matroš... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pineapple Express není bomba plná hlášek, nejedná se výhradně o krmivo pro teenagery a dokonce není ani od začátku do konce zhulená. Úroveň vtipnosti se pohybuje na více méně konstantní rovině v odlehčených dialozích a zkrátka přiměřeně vtipných scénkách, jenž se nejspíš nevryjí do paměti na delší dobu, ale postarají se o příjemně ztrávený pobyt u obrazovky. Nejednomu huliči se bude zamlouvat, že postavy nejsou vykresleny jako totální magoři, že se stále chovají přirozeně a uvěřitelně, ovšem faktem zůstává, že stěžejní kriminální linie filmu nestojí za mnoho, ba skoro za nic (vata)... Za závěr ochuzen o humor a obohacen o natahování však zůstávám na 6/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak brutalni masakr, jak jsem podle traileru cekal, za coz podle me muze trochu zbytecna delka, kdy je film misty drobet rozvleklej a nevyrazna hudba, ale porad to je paradni komedie, u ktery se sice nebudete furt triskat smichy, na to tu je tech ultra vostrejch scen jenom par, ale stejne jsem se bavil celou dobu a jediny, co me vylozene nastvalo, byla zaverecna scena u snidane. Jinak pribeh nema cenu rozebirat, vetsinu casu tu jde jen o dva super hulice, ktery vetsinu casu jen mluvi a vyhuli toho vic nez hrdinove ze Zahulime, uvidime za oba filmy dohromady a do toho tu je sem tam nejaka akcnejsi scena a ultimatni zaverecna vyrubavacka obriho skladiste marihuany. Ale jako celek to funguje, pohodova atmosfera, sem tam vostra akce, vtipek nebo nejakej originalni napad a ty necely dve hodinky i pres tech par hluchejch mist utecou celkem rychle. A co se tyce Rogena a Franka, Rogen nijak neprekvapil, presne tohle se od nej da cekat, ale nevim, jak prisli zrovna na Franca, kterej podobnou roli snad jeste nehral, ale je tak brutalni, ze zastinuje i Rogena. A taky potesi Bill Hader v uvodni scene testovani marihuany, tam to fakt rozjede. Celkove lepsi 4*. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Červená tekutina na čelním skle policejního auta, které řídí Saul, byla v traileru ztmavená, aby nedocházelo k domněnkám, že jde o krev. (Karlos80)
  • Film byl v některých kinech uveden jako "Easy Job". (hippyman)
  • Pro natáčení tvůrci požadovali rozpočet 50 milionů dolarů. Studio ale poskytlo pouze 25 milionů, jelikož se obávalo, aby film o drogových dealerech finančně nepropadl. (hippyman)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama