Reklama

Reklama

Ebenezer je lakomý, starý lichvář, který nenávidí všechny a všechno, včetně Vánoc nebo svého synovce Freda. O sedm let později, je opět Štědrý den, Ebenezer odmítá Fredovo pozvání na vánoční večírek a odmítá přispět na charitu. Jde domů, kde se mu zjeví duch jeho zemřelého partnera, který ho varuje, aby se zřekl života lakomce a začal dělat pokání, jinak ho čeká v posmrtném životě tvrdý trest. Také mu řekne, že ho navštíví tři duchové. Stařec je vyděšený, ale nakonec tomu všemu moc nevěří. Jenže v noci se mu zjeví Duch minulých Vánoc, který ho bere na cestu zpátky v čase, do jeho mládí, kdy dal přednost penězům před láskou. Za další hodinu přichází Duch současných Vánoc, který mu ukazuje radosti a spokojenost všech, kteří milují Vánoce. Za chvíli přichází i Temný stín, Duch Vánoc budoucích. Ten bere Ebenezera do budoucnosti a ukazuje mu, co se bude dít po jeho smrti. Duchové Vánoc mu otevřeli oči a odkryli pravdy, kterým nikdy nechtěl uvěřit. Dřív než bude příliš pozdě, musí otevřít své srdce a odčinit všechno špatné, co v životě udělal. (TV Nova)

(více)

Recenze (701)

Stružák 

všechny recenze uživatele

Chválit příběh tady asi nelze, protože za ten může starej dobrej Charles. :-) Nicméně Zemeckis ho dokázal natočit docela poutavě, napínavě a kvalitně z hlediska grafického zpracování. Knížku jsem zatím nečetl, ale filmové zpracování rozhodně nevidím naposled. Možná tam byly vleklejší pasáže a něco bylo trochu přitažené za vlasy (třeba to jak starouše honí ten povoz s koňmi), ale v celkovém dojmu to tolik nevadí. ()

Dohaja 

všechny recenze uživatele

Tento film by som chcel vidieť v 3D, musí to byť nezameniteľný zážitok. Charles Dickens je zaujímavý autor a táto jeho poviedka má čo povedať prekvapivo aj v tejto dobe, len škoda že človek na sebe ťažko hľadá chyby a práve o tomto je tento film. Jim Carrey zahral svoje role veľmi precízne, nadčasový príbeh o tom ako sa človek môže napraviť, aj keď je z neho monštrum akýchkoľvek rozmerov. Je tu nádych komedie a hudobná vložka Alana Silvestri-ho dotvára krásne fantasy prostredie. ()

Miller 

všechny recenze uživatele

Holt, Dickens mě vůbec nebaví a nikdy nebavil, bylo utrpení, číst ve čtvrté třídě 4 jeho knihy, to si přečtu s radostí encyklopedii, než se trápit u jeho knih. Ale k filmu. Neubírám filmu, že je krásně zkompovaný a má krásnou audiovizuální stránku a pár dobrých scén, ale mě to prostě nebaví. 45% ()

Bety88 

všechny recenze uživatele

Překrásná vánoční pohádka, která nejenže navodí tu správnou atmosféru, ale i připomene o čem že ty Vánoce vlastně jsou. P.S. Místy trochu děsivá. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Klasická vánoční pohádka ve vynikajícím zpracování a s úžasnou atmosférou a mistrným využitím 3D animace . Starý a temný Londýn na vás doslova dýchá. Pár výtek bych ale měl. Postavy na plátně postrádají jiskru v očích. Mají je mrtvé a to se Zemeckisovi stále nedaří odstranit. Pak je to nevyváženost filmu. Není ani pro děti ani pro dospělé. Přesto ale Zemeckisovi tleskám, protože se zase ve svém snažení dostal zase o kousek dál ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Technicke zpracovani je naprosto dokonale, zejmena ruzne prulety a atmosfera zimy jsou vykresleny opravdu skvele. Trochu pokulhava scenar, ktery se az prilis soustredi na postavu "zleho" obchodnika a zanedbava ostatni postavy a udalosti. Navic je film dost desivy pro male deti, coz myslim taky neni uplne dobre. Za hudbu, technicke zpracovani a za udrzeni pozornosti az do konce vsak davam 4*. ()

javirgo 

všechny recenze uživatele

Krásný vánoční příběh spíše pro dospělé, než pro děti. Dickensova Vánoční koleda v tomto nejnovějším filmovém provedení nabízí sice navíc spoustu výborných vizuálních efektů, mě osobně ale příběh zaujal více v provedení z roku 1984 pod názvem Duch vánoc. Oba filmy ale hodnotím stejně vysoko . ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

75% Dickensova Vánoční koleda mi jako vánoční film moc nepřipadá, ale za to tento snímek nemůže.. Koleda se může pochlubit pro mě jednou z nejlepších animací, temnou, realistickou té době atmosférou a taktéž hudbou, která se neztratí. Čekal jsem vánoční pohádku, což nemůžu po shlédnutí říct, vlastně můžu, ale ne tak úplně. Tím nechci říct, že to bylo na škodu, ba právě naopak, mě se to líbilo.. ()

Yarushka 

všechny recenze uživatele

Nápadité a velmi zajímavé zpracování Charlese Dickense. Myslím, že dokázali velmi dobře vystihnout prostředí pochmurné i veselé Anglie. Celkový dojem - velmi pozitivní :) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá pohádka. Knihu bohužel neznám, takže nejsem schopen porovnávat. Animace nadprůměrná, Jim Carrey tradičně skvělý, ale stejně tak i další herci. Známější jména byla většinou dobře poznat ve tvářích postav. Příběh se mi líbil. I když, jak má Walt Disney ve zvyku, bylo po 10 minutách jasné, jak to všechno dopadne. Přišlo mi, že vývoj postavy z nesnesitelného člověka v člověka, kterého nemůžete mít neradi, byl trochu odfláknutý a jakoby mávli čarovným proutkem. Jinak ale dobré. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná pohádka. Bylo to něco, na co jsem se velice těšil a vůbec mě to nezklamalo. Spíše naopak. Děj je takový netradiční a celkově je to provedeno hodně dobře. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Místo mého tradičního vánočního animáku a překvapivě od právě Roberta Zemeckise letos zřejmě neuvidím, ale v televizi protentokrát vysílají tuto další Zemeckisovu animovanou parádu.Nevím jestli Zemeckis má nějaké speciální studio na animaci, ale všechny jeho filmy jsou krásně stejně animované a krásně natočené.Však posslední filmy Zemeckise jsou přeci jen animované a vánoční koleda je snad i lepší než samotný polar expres.Opět musím Robertovi potleskat, protože opět mě nezklamal a opět natočil krásný film, který mě moc oslnil.Opět palec nahoru.100% ()

Luff 

všechny recenze uživatele

Dávám 5 z 5, jelikož toto není klasická, láskou cáklá vánoční pohádka. Je to jiné, je to nápadité a ano přiznám se, pouštěla jsem si to sama v bytě v noci na maximum volume a u toho prvního ducha jsem se i bála :D. Mohu jen doporučit ostatním, které nebaví ty ohrané, muzikálem posedlé a dobrotou překypěné příběhy. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že když se na film pustím o vánocích tak se mi bude líbit víc, ale ani tomu tak nebylo. Mě se zdá, že film má strašně přeplácaný příběh a průběhem filmu vás příběh rychle přestane bavit. . ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika tentokrát ve 3D animované podobě s "mužem sta tváří" Jimem Carreyem! No pěkné to bylo, ale mnohem víc si mě získala hraná verze s Patrickem Stewartem. Pár momentů a obměn k lepšímu by se našlo, i přesto tak mám podobný pocit jako u Bídníků 1998+2012...jakmile vidíte nějaké známé několikrát zfilmované dílo poprvé, tak si ho zapamatujete vetšinou v dobrém, a potom se to už těžko překonává. Tak podobně to je i tady. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey si tu byl docela podobný až mě napadlo jaká by asi byla hraná verze na místo animované (To by se mi líbil Matt Smith jako mladý Ebeneezer.). Moc se mi líbilo vyobrazení ducha minulých Vánoc. Nikdy předtím mě nenapadlo, že vypadá jako svíčka. Přišla mi úplně zbytečná a trapná honička s duchem budoucích Vánoc. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Po grafické stránce prakticky bez chyby , celý děj pak velmi pěkně propracovaný a myšlenka byla zřetelná a jasná pro každého kdo dával alespoň trochu pozor .Nemůžu nic víc než chválit . ()

Phily3 

všechny recenze uživatele

Tento zdánlivě dětský příběh čerpá z klasické tvorby Charlese Dickense. 3D efekty vás nádherně vtáhnou do děje, že nemáte ani chvilku času na to, aby jste se nudili. Připomene vám, o čem jsou Vánoce. ()

Související novinky

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

23.09.2019

Ještě nemáme ani prosinec, a už se musím pustit do rozebírání nejkrásnějšího období roku, Vánoc. Můžou za to totiž herci Will Ferrell a Ryan Reynolds, kteří se teď čerstvě upsali novému muzikálovému… (více)

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Zemeckisův vodní svět

Zemeckisův vodní svět

07.04.2010

Studio Disney sice po slabých komerčních výsledcích Vánoční koledy přestalo financovat Zemeckisovo ImageMovers Digital (a v lednu 2011, po dokončení Mars Needs Moms!, jej nadobro uzavře), ale… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama