Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tony Gilroy, Matthew Michael Carnahan, Billy Ray .. Kongresman na odstřel. __ Hýčkanější scénáře si Tony Gilroy radši točí sám, ale nijak horší politicko-thrillerové dílo to, díky silnému triu pisálků, nebylo. Propletené investigativní linie jsou ryze poctivého, oldscool ražení, kdy je sice znalejším divákům zápletka a její směřování bez výrazných rafinovaných kliček jasná a otázkou zůstává jen vyhlížení závěrečného rozhřešení. V čem je však Kevin Macdonald mnohem lepší, než třeba Gilroy, je režie. Díky němu je snímek velice dobře stravitelný, má povětšinou svižné tempo a úhledný kabát s přesným, dokreslujícím soundtrackem. Ruku v ruce s tím jdou herci, kterým bezesporu kraluje novinářský vlk Russel Crowe i s tím svým nadýchanějším účesem a břichem. 75%. ___ Buďte snobem a čtěte poctivé papírové noviny. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Svižný politický thriller, který vyznívá rozhodně nadprůměrně. Však se také na režisérské židličce uvelebil talentovaný Kevin Macdonald. Trošku jsem se musel usmívat, při pomyšlení že reportér je lepší než detektivové a skutečně si na takového čmuchala Russell Crowe hraje. Herecké obsazení je více než skvělé a naštěstí se mi zdálo že Ben Affleck udělal ve svém hereckém výkonu mírný progres a určitě zaznamenal zlepšení. Řešená akce působí věrohodně a scénu v podzemních garážích jsem si vychutnával se zatajeným dechem. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Isteže skvele vystavané dialógy, investigatíva a zákulisné korporátno-politicko-vojensko-finančné hry boli fajn. Ale: podľa mňa po oslobodení sa od tohto balastu ostáva poučenie filmu v jednom: nepichajte s kamarátovou ženou, zvyčajne sa to nevypláca. Tu túto štrapáciu síce zachráni na vode stojaci a v posledných minútach všetko riešiaci zákrok polície. Ten tam však bol pridaný len ako niečo, čo v divákoch má vyvolať podvedomý nasledovný pocit: och aké dojemné, opätovne a spätne si ako divák uvedomujem, že spoločnosť potrebuje existenciu policajného zboru (v každodennej realite predraženého a skorumpovaného molocha moci). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hrůza.. Přímo Noční Můra!! Na film jsem se díval 4X.. a dokonce i na počtvrté jsem Usnul! Něco tak Nudného, Přímočarého jsem Nikdy Neviděl! Jednu hvědu dávam za Russela, jelikož je můj Oblíbenec, ale ani on to Neutáhl z téhle Taškařice.. Negungovalo tady nic.. Spojit Drama, Politiku a Novinářství je ZLO!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Konečně tu máme bez příkras natočenou investigativní novinařinu aneb dvojnásobná vražda může směřovat do mnohem vyšších sfér, než by se původně zdálo. K duhu jí jde velice žádaný scénárista Tony Gilroy (Bourneovská trilogie, Dvojí hra nebo Michael Clayton), který se svými kolegy nad palčivými otázkami neuhýbá. Kreativně strukturovaný scénář tak nabídne nakouknout do nejvyšší politiky, kde se kuchtí něco nekalého. Škoda jen, že je až příliš mnohovrstevnatý a na jeden film až přespříliš ambiciózní. Pokud bych měl něco pochválit, tak je to neustálá permanence napětí, se kterou skotský režisér Kevin Macdonald úchvatně pracuje. Velmi trefně se mu navíc do projektu podařilo zašmodrchat otázky paranoie a všeobecné nedůvěry, s kterými se četně pracovalo v letech sedmdesátých. A musí to být opět NEAMERIČAN, který rozpráší neměnnou zaoceánskou naivitu. Je sice pravda, že některé dějové linky už byly zbytečně navíc a mnohdy se i pozorný divák ztrácí v mase informací, nicméně několik drobných klopýtnutí zachraňují herci. Pět, šest hereckých hvězd různé svítivosti, z kterých vyčnívá do profese doslova zažraný Russell Crowe, staromódní novinář nedbající o svou image, který jen touží dohrabat se pravdy. Ostatně celé je to herecký koncert (jen kvarteto Crowe, Affleck, Mirren a Daniels má na svém kontě 18 hereckých nominací na Zlatý glóbus), dirigovaný režisérovým vytříbeným citem v oldschoolovém balení, možná trošililinku bržděný promarněným potencionálem. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Při stavbě lokací filmaři vycházeli především z osobních návštěv The Washington Post a Los Angeles Times. (jenik71)
  • Ben Affleck svoju postavu stvárnil podľa niekoľkých politikov, ktorí sa tiež zaplietli do sexuálnych škandálov, ako sú bývalý kalifornský kongresman Gary Condit, bývalý guvernér New Yorku Eliot Spitzer a bývalý senátor za Južnú Karolínu John Edwards. (Arsenal83)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama