Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po úvodní desetiminutové palbě sem si říkal, o čem bude ten zbytek filmu, když má dvě hoďky? Ale bylo to zajímavý, víc než zajímavý. Vymytej vygumovanej Carlton, kterej se haluzově šplhá po příčkách Londýnskýho podsvětí se docela pere se vším, co mu popadá pod nohy. Občas mě to úplně nebavilo,ale když se příhlídne k tomu, že je film podle skutečnosti, tak život pokaždé úplně nebaví. Jinak masakr, torture, gore, vše co bych v takovým filmu nehledal a ani nečekal. Hodně koukatelný. 80% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Hooligans, mafie, drogy, alkohol, zbraně, děvky a drsná mluva. To vše zde máte možnost vidět. Jeden z nejlepších filmů VB za poslední léta. Celé 2 hodiny budete v napětí a film vám nedá vydechnout. Skvělá britská práce. Důkaz toho, že nejenom americké filmy mohou být natočeny dobře. 90% // (22.6.2013) - A další, dnes již třetí projekce. Opět musím jenom chválit, protože tento film je velice věrohodně a autenticky natočený, což se jen tak nevidí. Brutalita je tu obrovská, zejména závěrečná poprava, kterou máte možnost vidět hned ve třech verzích, byla vskutku vydatná. I otrlí diváci v závěru trochu přivírali oči. Jinak Ricci Harnett se zhostil hlavní role s naprostým přehledem. Soundtrack taky jedna velká báseň. Zkrátka Rise of the Footsoldier mě pořád baví a asi nejspíš nikdy bavit nepřestane. Hodnocení stále stejné - 90%. // (12.5.2015) - Čtvrté promítání a stále říkám: "Pecka!" Tentokrát poprvé ve FULL HD rozlišení, takže můj požitek byl o to silnější. 5 hvězd jednoznačně potvrzuji a pár procent dokonce přidávám. 92% ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

WOW !!! Přestože konec ztrácí na tempu a věnuje se osudům jiných postav než je Carlton Leach a chvílemi mě nudil, jedná se o nadprůměrný snímek. Takhle drsný film plný krve a násilí (vše je přitom uvěřitelné a mimořádně autentické) mi opravdu chyběl. Váhal jsem mezi 4* a 5*, ale vzhledem k tomu že se jedná a skutečnou historii londýnského podsvětí podkládanou dokumentárními záběry, dávám nejvyšší hodnocení. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Mám rád životopisné filmy. Navíc tohle je výborný kousek, který se hned po shlédnutí řadí mezi mé velice oblíbené filmy. Docela brutální scény i na mě. Navíc Ricci Harnett to zahral nepředstavitelně! Neuvěřitelné, jak jsem mu to věřil. Jasných 5* a 92%! --- "Paranoia is what keeps me alive. I'm taking no chances. Every room in my house is armed. You break in and I'll bathe in your fucking blood. And if one day my time is up. Let me say to you: I'm just gonna sit and beg for my life... well, then you're some sort of cunt." ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Naozaj drsný film s brutálne naturálnymi zábermi zobrazujúcimi násilie všetkého druhu, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani David Cronenberg. Príbeh, ktorý je mimochodom podľa skutočných udalostí je vcelku zaujímavý (i keď treba uznať, že nie až veľmi originálny), herci hrajú tiež obstojne, nato že nepatria do prvej triedy a hudba skvele ilustruje rôzne časové obdobia, ktoré film zobrazuje. Úplne bezchyne je zobrazené predovšetkým prvé obdobie života Carltona Leacha, keď bol aktívnym "tiežfanúšikom" kladivárov z West Hamu - tak zabudnite na sračky typu Green street hooligans - toto je dokonalé vyobrazenie futbalového násilia. Nemôžem nespomenúť scénu z fanúšikovskej bitky, kde je detailný záber na hlavu dobitého fanúšika, ktorý má v ústach vizitku chuligánov z West Hamu: "CONGRATULATIONS! YOU HAVE JUST MEET I.C.F." :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)

Reklama

Reklama