Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (563)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Druhá z naprůměrných pohádek posledního desetiletí. Má nečekaně chytrý scénář, matadory české pohádky Nárožného a Postráneckého, sympatickou hlavní dvojici, která se sice do pohádkových rolí nevžila, ale sedí si a jiskří to mezi nimi. Sice je mi neskutečnou záhadou, jakou funkci tam plnila postava vodníka a proč je finálová bitka ve mlýně tak nechutně infantilní, ale bavila jsem se. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neměl tak hezký pocit z pohádky jako v případě Pekla s princeznou. Hrozně hezky to udělali. Jak peklo, tak království. Dobře na tom byli i samotní králové. Stejně tak Jiří Mádl s Terezou Voříškovou. Prostě ta pohádka měla šmrnc a tak mi tady okamžitě utkvěla jedna dost osobní otázka na zdejší hodnocení. A jelikož je to komentář k pohádce, tak se pokusím být trošičku taktní. I když otázka je, zdali se udržím. Takže nejdřív ke konkrétním rádoby kritikům. Konkrétně: AngelAngie: papundeklový ateliér, Psema: o něco lepší než poslední Troška, choze: unudilo k smrti, časopis Premiere: rozvařený pohádkový děj a dál už mě to psát nebaví. Je mi z Vás rádoby znalců a samozvaných odborníků na blití. Co si představujete pod pohádkou? Pro mě i Troška dělá vcelku dobré pohádky a pochybuju, že někdy někdo dorazí s něčím tak geniálním, že i Vás to nakopne do prdele, abyste si uvědomili, že ta pohádka je především pro děti a ne pro Vás. Podle mého názoru ta pohádka měla všecko, co Vám chybí. V lepším případě jste akorát zaujatý na českej film. Nevim na co si hrajete. Neřeknu, kdyby ta pohádka byla debilní od hlavy až k patě. Jenže tahle měla kouzlo, měla vcelku příjemný děj, i když opakující, měla dva naprosto suprový krále, upravený a namóděný tak, že bych si to ani já v těch nejpohádkovějších snech nedokázal představit, měla správnou pohádkovou atmošku, kdy mám dobrý pocit z toho, když se budoucí princ s budoucí princeznou spolu baví, měla tak příjemný průběh, že pro děti to musí být něco úžasnýho. Tržby ve Vašem případě zřejmě mluví za vše. Každopádně debilové se najdou všude. A je vidět, že ačkoliv jsme u pohádky, stejně jsem se rozjel. Takže to radši utnu. Tahle pohádka je zřejmě tou nejlepší pohádkou, která se tu po revoluci natočila a mně se hrozně líbila. Jak to vidí jiní, je mi u prdele. Když se najde pár ventilátorů, co chtěj škodit, tak ať škoděj. Snad to ti ostatní kvůli ním neodsouděj. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princezna plavat umí, princ ne. Jako děti se pošťuchují, čímž vůči sobě získají nepřekonatelnou averzi, ač si kloudně nepamatují, kdo že to ten druhý je. Když se po letech poznají, sice se nepoznají, ve smyslu - nespojí si ksicht před sebou s ksichtem z těch dávno zajímavějšími zážitky v hlubinách paměti zasypaných vzpomínek, stejně jako že by jeden o druhém něco věděli, či spolu něco zažili, za to přes vzájemnou opět prvotní (není to nedostatek v mém počítání, nepoznali se, tedy před sebou měli neznámého člověka) averzi přijde láska jako páska. Princ bez jehly a nitě navleče korále z jeřabin, princezna by ho za to v tu ránu dovlekla k oltáři, ale zrovna do toho vlítne čert a byť nemá žádné hříchy, odnese si ji do pekla. To se nelíbí jeho snoubence, pročež zmíněná začne řádit jako čert. Luciferovi v důsledku všeho nastalého chaosu a pošťuchování zhase ocas, což je pro něj maximální potupa. Pak už, během pár minut, nastane svatba, před níž musí nastat nezbytné symbolické trucování princezny (obšlehnuto z Pyšné že jo? A to hádání drahého, byť tady princezny a ne milého je z ze Zatoulané princezny, no o co? A ten nedomrlý princ, kterému otec pořád chce dávat lekce je z Prince a Večernice, vsaďte boty). Samozřejmě, že vymyslet něco úplně nového na klasické motivy nejde, vždycky to bude něco připomínat, ale tedy je to převzaté poslepované opravdu divně. Něco se děje až v překotných závěrečných dvaceti minutách, což by bylo v pořádku, pokud by děj gradoval nějak smysluplně a ne k nepřehledné rvačce, zmatku, troše ženského křiku (z úst prince) a zdřevěnělému kováři. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Přežít se to dá díky hereckému obsazení, které se hemží samými známými a oblíbenými herci. Hlavní role princezny a prince však nejspíše omylem a vinou protěžování známých nesympatických xichtů připadlo skřetu Mádlovi a uchrchlanému Rambovi. Jo, Rambo Voříšek je hezká a sympatická, dobře se na ni kouká, ale v této roli mi nějak nesedla. Bohužel, Peklo s princeznou to tedy skutečně bylo, snad díky děravému scénáři, který mi připomněl asi deset dalších pohádek. Je to asi těžké, vymyslet něco nového, ale i tak. Všechny ty nové pohádky stojí vesměs za vyliž prcku. Tedy se po zhlédnutí opět odtahuji od tohoto žánru a pokud se zas na nějakou pohádku podívám, bude určitě staršího data výroby. 45% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo nevěděl, jak popsat bezradnost, tak stačí, když se koukne na tenhle film. ___ Nejprve klady: Mádl jako klackovitý princ? Proč ne? Princezna se sympaticky vychlastaným chraplákem taky ujde.Pekelnice je chvílema sexy zkažená. A tím pozitiva končí.____ Příběh je zmatený jak včely na jaře a nahazuje tolik motivů, že by s nima nedokázala žonglovat ani pohybově zdatná chobotnice. ___I když se sem tam objeví fórek, tak ho režisér absolutně nedokáže vygradovat. Dialogy jsou nesrozumitelné a nesmyslné. Dokonce natolik, že občas některá postava popře hned následující větou to, co říkala před chvílí. Herci nedokážou udržet charakter postavy (například král Nárožného, který by se měl zoufale bát o ztracenou dceru, na dlouho dobu zapomíná, že se vůbec ztratila, aby pak náhle zase předvedl hysterickou scénu, kde že ta dcerka teda je).Kníže pekel umí zahrát démonickou zlobu - asi ve dvou scénách - ale po zbytek filmu působí jako unavený podpantoflák. K čemu tam byl ten vodník? _____ Lidé a pekelníci se chtějí povraždit a vzápětí se zvou na svatbu. ___ A když čertovská učitelka vysvětluje žáčkům, že ti nejlepší čerti si umí sami rozsvítit svůj ocas, zatímco těm méně zkušeným k tomu může pomoct jenom, když jim na něj šáhne člověk, tak jsem si říkala: Je tohle vůbec pro děti? Zvlášť když čerti svému ocasu říkají "hoňka", pardon - "huňka". /28. 12. 12./ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Námět a scénář má na svědomí Miroslav Buberle, známý např. jako scenárista komedie Panic je nanic. (hippyman)
  • Při záběru na kotle v pekle je na kotlích umístěna skrytá reklama. (Blekota56)
  • Správce pekelné brány hraje režisér Miloš Forman, svou roli natočil za dvě hodiny. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno