Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka o hledání štěstí, o lásce, ale hlavně o kamarádství, které dokáže být silnější než úklady samotného pekla. Čert Matěj (M. Adamczyk) musí za trest plnit chudému mládenci Ondrovi (Z. Piškula) přání, dokud ten neřekne, že je úplně šťastný. Ale lze takového štěstí vůbec dosáhnout? Peklo má o tom své pochybnosti a zdá se, že oprávněně, však se také Matějovou bezradností ostatní čerti dobře baví. Po splnění běžných přání, kdy se Ondra konečně zahřeje, dobře se nají a oblékne, přichází vážnější komplikace. Ondra se totiž zamiluje do Rézinky, komtesky ze zámku (K. Svarinská) a ke všemu i čert Matěj najde zalíbení v kuchařce Marjánce (H. Vagnerová). Ale ani to není všechno. Do hry vstupuje proradný baron (O. Sokol), kterého pozval hrabě Hubert (J. Lábus) na námluvy a vlastně i na zásnubní hostinu a tak je jasné, že z téhle pekelné směsice nemůže vzejít nic dobrého. Zvlášť když Ondra trochu neuváženě hraběti slíbí, že do příštího rána postaví pro Rézinku zbrusu nový honosný zámek. To je na čerta, jako je Matěj, úkol nadmíru těžký, ba nesplnitelný. Ale je to pohádka, a tak se nakonec vše v dobré obrátí. Jen musí nejdřív Ondra projít poznáním, kde je moudré svoje štěstí hledat a co pokazil, třeba ve vztahu s Matějem, napravit. Ocitne se přitom na chvilku i v samotném pekle, kde se setká dokonce i s Luciferem (F. Němec) a s jeho pobočníkem Befeleem (J. Langmajer). (Česká televize)

(více)

Recenze (319)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Příjemná čertovská pohádka, kde z čertů kraluje kvartet -řazeno abecedně- Marek Adamczyk, Jiří Langmajer, František Němec a Václav Vydra nejmladší. Každý z nich hraje jiný typ čerta - čertovské ucho, pekelný pokušitel, vrchní Lucifer a čert byrokrat, a co je důležité hraji to dobře. Speciálně když v pekle sleduji reality show Pošli pekelného jelimana na Zem. Některé lidské postavy, taky nehrají špatně a občas i sirotci. A nakonec Matalenefolusius je u čerta dobré jméno. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z této pohádky, kterou nám naservírovala ČT, jsem rozčarovaná. Při takovém hereckém obsazení jsem očévala mnohem větší terno. Postava čerta pokušitele, kterou hrál Jiří Langmajer, zde byla zbytečná. Přitom měla velké potenciál. Ale scénář mu to určil takto. Marek Adamczyk se moc snažil. Má stejně gumový obličej jak Jim Carey. Toho by se mělo využít. Za zmíňku stojí ještě Lábus a Vagnerová. Se zbytkem už to šlo poněkud z kopce. Piškula se moc nepředvedl. Vždyť vypadal, že snad neumí ani do pěti počítat, natož že by dokázal něco kloudného zahrát. Škoda. snad příště. František Němec opět v roli pekelníka. Peklo bylo vyobrazeno hezky moderně. Připomínalo úřad nebo jednu scénu z Harry Pottera. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Milé a úsměvné pohádkové pohlazení. Za pochvalu zcela jistě stojí mladý čert v podání Marka Adamczyka, moc se mi líbil a bavil mě. Potěšujícího se tu však najde povícero. Nemohu nezmínit Jiřího Langmajera, jeho Befeleus nemá chybu, a také půvabnou komtesku, kterou Kristínka Svarinská vystřihla s obdivuhodnou lehkostí a vytvořila spolu se Zdeňkem Piškulou hezký zamilovaný pár. Celkové zpracování vize pekla považuji za povedené a stejně tak nechci opominout moc příjemný hudební podmaz. Hodnotím shovívavě, neb jsem spokojena. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější postavou je tu čert Marka Adamczyka, ale líbila se mi atmosféra pohádky a hlavně postava Lukáše Langmajera. Za něj dávám hvězdu navíc. Naopak poněkud mdlé jsou tu všechny ženské role a hlavně role Ondřeje Sokola... Už jen zbývalo, aby mluvil francouzsky. Achjo. Ale v rámci žánru se mi pohádka líbila a klidně bych se na ni podívala za rok znovu. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připadá jako slabá variace na S čerty nejsou žerty popř. Anděla Páně naruby. Ovšem peklo se zde příliš nedaří – ono totiž nezáleží na množství detailních kostýmů a složitosti, nýbrž na celkovém dojmu a působivosti, takže ti nafintění čerti v uniformách na ty vypelichance z r. 1984 v podzemních kobkách nemají nárok. Ondra má značně moderní vizáž, hudba o ničem. Nicméně, dvě pohledné dámy tu jsou a kupodivu to není tak úplně pitomé jako většina nových pohádek co jsem poslední dobou viděl. 55% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • „Celé tohle natáčení probíhalo úplně v klidu a neslo se ve velmi pozitivním duchu. Měli jsme tam nějaké komplikace, ale ty byly spíš ze strany přírodních složek,“ řekl Zdeněk Piškula. [Zdroj: idnes.cz] (SONY_)
  • Autorka Lucie Konášová čerpala ze sborníku slovenských pohádek. Scénář k filmu pak psala tři čtvrtě roku. [Zdroj: Týdeník Televize 51/2017] (M.B)
  • Peklo jak ho ve vidíme ve filmu, bylo postaveno v objektu Králodvorských železáren. Spousta vybavení, které můžeme vidět, jako jsou kotle, řetězy a podobně, jsou tedy skutečné. (Arnyisgod)

Reklama

Reklama