Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (447)

maverick10 

všechny recenze uživatele

O třídu výš než Troškoviny, ale stále na míle daleko od pravé pohádky. Z Lucifera tu dělají romantickou bábovku a z čertů bandu buzerantů. To jsme to dopracovali. Dnes už prostě není tvůrce, který by stál alespoň za 3 pokémony a penál z HelloKitty. Marek Najbrt s pánama s čertím brkem v ruce, prostě nedokážou vybrousit charaktery postav natolik, abych si jednotlivé postavy mezi sebou nepletl. Postava Lucifera je stejně přihlouplá a šedá, jako postava šafáře, nebo hajného či kusu šutru ležícího u zablácené cesty. Pokud se tu tvůrci snažili o satiru a používali ironie (což je výmluva snad každého tvůrce, kterému jeho dílo nevyšlo), pak jsem pravděpodobně hloupější než syn fotbalisty a moderátorky VIP zpráv. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čertí brko zaujme na první pohled netradičním pojetím v rámci svého žánru - zobrazovaný pohádkový svět a jeho postavy tvoří jakousi politickou paralelu, což člověka nijak nepřekvapí, když vezmeme v potaz jméno režiséra, který zde nabourává do jisté míry pohádkové konvence. Čerti, kteří platí obecně za záporné postavy, nejsou v tomto příběhu ti špatní, nýbrž jsou jimi ti, kteří se dostanou k moci, kterou se nebojí použít k vlastnímu užitku. Film oplývá vesměs sympatickým obsazením, pěknými lokacemi a nápaditostí ze strany scenáristů (vzhled pekla a originální čertovská "mytologie"). Osobně mi do děje trochu neseděly ty písně, ale to je pouze můj subjektivní názor. Tato pohádka si razí cestu přes tradičně vytyčené hranice svého žánru, což se jí místy daří skvěle, místy však tak trochu tápe. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v historii české (vysokorozpočtové) pohádky nebylo dosud natočeno nic tak úmorně nudného a bez drajvu. 99 minut, v nichž se naprosto nic neděje, poslouží maximálně jako kulisa k vybírání starý kůže zpod place u nohy. Čertovo brko řadím na úroveň Troškových ublemcaností typu Princezna ze Mlejna 2, jejichž přínos pro diváka spočívá v tom, že "se tam něco hejbe". V Čertově brku se naštěstí tolik neřve. To mi ale nestačí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Po té bídě současných pohádek (se světlou výjimkou v podobě pohádek od Jirky Stracha) zase jednou taková, u který jsem se necítil trapně za herce i sám za sebe, že se na to koukám (a bavím se). Zkrátka pohádka, co netrpí infantilností těch Troškových, prvoplánovou ztřeštěností těch Janákových, ani nudou těch Zelenkových. Punková čertovská jízda s božím Budařem. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Během vánoc, když dávali nové pohádky, se mi vždy povedlo odvést Alíkovu pozornost někam do prdele, třeba sem se svlíkla a začala běhat po bytě nebo vyhodila pojistky a lamentovala, že vypadnul proud, či sem mu prostě do protein šejku nastrouhala trochu rohypnolu a přidala výtažek z konopí. Ano je to tak, nesnáším nové české pohádky, jelikož až na pár výjimek to jsou strašlivý píčoviny a radši bych koukala po 28té v řadě na Tři oříšky pro Popelku než ty nový patvary. Jenže Alík se mnou ukázkově vymrdal (a to jinak než bych uvítala) a pohádky prachsprostě sosnul z netu. Takže když sem se večer přitulila na gauči a zeptala se na co se mrkneme, s úsměvem zmáčkl tlačítko play a naše chytrá TV na mě vyblafla Čertí brko. Vetchej Ondřej a Honza Čína, kterýho mám ráda asi jako lepru, no vomrdala bych se z toho. Bylo ale pozdě, vězela sem pevně v Alíkově náručí, takže svlíkat sem se nemohla a další možnosti už vůbec ne. Takže sem byla nucena sledovat jak Čína bude cumlat čertí brko. To se naštěstí nestalo a dokud nezačal zpívat, tak sem to i celkem dávala, pak mi začaly trnout zuby a měla sem chuť se brutálně zkouřit. Čína naštěstí přestal zpívat celkem rychle a tak sem byla schopná koukat dál a díky Judit Bárdos sem alespoň mohla myslet na prasárny. Každopádně po zhlédnutí pohádky až do konce musím uznat, že to nebyl tak strašlivej průser jako většina novodobých pohádek, ale na prdel sem si z toho rozhodně nesedla, stihla sem se u toho nudit a záporáci mě srali tím jak byli debilní. To, že Lucifer půjde za kokota a nechá se uvěznit s celou četou čertů, to radši nekomentuju. Takže pokud brko, tak rozhodně zelený a ne čertí. Na konec extrémní zajímavost hodná iluminátů - Před mým hodnocením tuto pohádku hodnotilo 5 555 lidí. To bude rozhodně nějaký děsně vážný znamení. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Film sa začal nakrúcať posledný júlový deň. Pokračovalo sa v priebehu augusta a septembra. Nakrúcalo sa v atraktívnych českých lokáciách v Ledči nad Sázavou, Chrusteniciach, alebo v Doksanoch, niekoľko dní strávil štáb taktiež na Slovensku. (classic)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama