Reklama

Reklama

VOD (1)

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

Nečekalo se dlouho a banda nedozrálých buzerantů přišla mudrovat na čsfd o tom, jak moc je to vzdálené knižní předloze.

Uživatel Han_Quintet smazal svůj příspěvek.

Bloodyn

Bloodyn (hodnocení, recenze)

Tohle je naprosta drzost něco takoveho natočit.. Naprosté zesměšnění knižní předlohy..

metal.storm

metal.storm (hodnocení, recenze)

jojo presne ... tie knihy sú jedny z mojich oblúbených a hento?? ako samo o sebe to nieje také zlé ale ak to mám prirovnať ku knihám, tak je to neskutočne odfláknuté))

Jasika

Jasika (hodnocení, recenze)

Moje nejvetší filmové zklamání. Nechápu to. Mohlo to být dokonalé, stejně jako knihy. A je z toho todle. Nevim jeslti mám řvát nebo brečet.

Cecan

Cecan (hodnocení, recenze)

Film mě velmi zklamal. S knížní předlohou to mělo pramálo společného. Na to , že to měla být adaptace na první 3 knihy jsem tam např. z 3 dílu nenašel skoro nic a bylo tam hodně věcí, které se v knize nenacházely.

Ice123

Ice123 (hodnocení, recenze)

no mě nejvíce dostala asi Salma Hayek, jinak to docela šlo....

Rikina

Rikina (hodnocení, recenze)

TaanStari: Ošlehanější! To je to slovo, na který jsem si nemohla vzpomenout! :D

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

Já si ho vždycky představoval jako staršího, vyhublejšího a celkově ošlehanějšího a s rovnýma červenýma vlasama, takže zrovna Reilly to moc netrefil. A myslím, že vlasy v knize má taky červené (nebo zrzavé, to je jedno), nebudu to teď hledat, ale na všech fanartech je tak má. A jinak mě zklamaly i ostatní postavy...

Rikina

Rikina (hodnocení, recenze)

TaanStari: Přesně :D Ne, prostě když jsem četla ságu,tak jsem si ho představovala jako vysokýho hubenýho chlapa se zelenýma vlasama (pokud vím,v knížce zelený byly)..a celkově i jeho přístup byl trochu jinej..ale to už může být jen můj pocit :)
Ice123: Na jeho filmy jsem koukala teprve nedávno, top desítky mám vyplněný už nejmíň rok a nevím koho nebo jaký film z nich vyhodit, protože třeba Čistou duši tam prostě nacpat musím :)

Ice123

Ice123 (hodnocení, recenze)

Rikina: tak teď nevim jeslti to bylo myšleno ironicky či nikoliv (vycházím z toho, že nemáš Crowea ani v top hercích ani jeho jedinej film ve tvých top  filmech)... Každopádně jestli patří také mezi tvé oblíbené herce, tak mě taky těší ;)
 TaanStari: už jen ta představa mě docela pobavila :D

Rikina

Rikina (hodnocení, recenze)

Ice123: Hroozleyho jsem si představovala úplně jinak, vlastně jako úplný opak Reillyho, ale mám ho jako herce ráda, tak mně tam ani moc nevadil :)
Hmm, fanda Russella Crowea..těší mě :)

Emily.K

Emily.K (hodnocení, recenze)

Jedno z největších filmových zklamání...Četla jsem celou ságu a musím říci že film zklamal už výběrem herců,chybí zde alespoň náznak dějě knih.Měla jsem co dělat,abych nevypla film po prvních 10minutách

Rikina

Rikina (hodnocení, recenze)

Sága Darrena Shana v knižní podobě je úžasná!Film je taky dobrý,ale s knížkama se to nedá srovnávat..Josh jako Steve mi přijde úplně mimo,takhle jsem si ho po přečtení ságy rozhodně nepředstavovala.Jinak film je fajn,obzvlášť Evra se vyvedl :)

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Manarit: Podle všeho nebudu, protože nebyl o film zájem.. A film hodně prodělal..

Manarit

Manarit (hodnocení, recenze)

Kniha se mi moc nelíbila, ale film ano, možná tím, že se jí tolik nedržel. Je to pěkná oddychovka. Neví někdo, kdypak a jestli bude pokračování?

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

To Allien.9: Je to tak... Neznalost knižní předlohy mi o5 stejně jako v případě Stmívání či Herráče bylo ku prospěchu a já si film docela užíval, ale jak sem říkal - nic světobornýho... ;-)

Evra

Evra (hodnocení, recenze)

Na tento film jsem se dost těšil, byl vtipný a akční. To že se moc nedrží knižní předlohy mi ani tak nevadí, sice vlčí muž byl ošklivej jak noc, ale jinak to bylo fajn pokoukání a doufám, že se natočí další díly.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Dneska sme na to koukali s partou a jako na to že neznám knižní předlohu a v v návalu únavy sem v půlce usnul, tak se mě to docela i líbilo. Jako že nic kvůli čemu bych si sednul na zadek, ale nijak mě to neurazilo a docela mě to i pobavilo... Uvidím až to uvidím v kuse ;-)

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

jupiland: Taky jsem měla co dělat, abych to vůbec dokoukala. A naprosto souhlasím s tím, že upíři (čti: Stmívání) jsou teď na obálkách dívčích časopisů every day... Nenávidím komentáře typu: "Ježiši, další upíři těžící ze Stmívání." DALŠÍ?!? Darren byl napsán o X let dříve než ten čtyřdílný brak!

sonnak

sonnak (hodnocení, recenze)

jupiland: Tady nejde o chyby. Účelem přeci není přesné přepracování, to ani není možné. Problém tohohle filmu je, že moc nefunguje sám o sobě, tak jak je, ne že se liší od knížek.

jupiland

jupiland (hodnocení, recenze)

Hodně špatný vtip. Hrozně jsem se těšila na filmové zpracování, ale to co udělali ze všech postav, mě donutilo to ani nedokoukat. Darren se rodiči vycházel velice dobře, takže nechápu hádku na začátku. V rakvi rozhodně neměl gameboye nebo PSP bo co to bylo, ale probouzel se strnulé polohy způsobené jedem.....takhle bych mohla pokračovat. Za prvních 17 minut jsem našla tolik chyb, že jsem neměla sílu pokračovat dál. Radší se vrátím ke knihám. Taky je docela špatné, že to bylo natočené v době, kdy se každý opírá o upíry a vlkodlaky, přitom knihy vzniky už velice dávno, potom totiž vznikají některé komentáře právě kvuli tomu, že je to o upírech a že se to pouze řídí módním trendem. Hluboké zklamání

vejfukCZ

vejfukCZ (hodnocení, recenze)

Diky ze se ti to tak moc nelibilo, to sem samozrejme rad protoze to byla hruza, ale Reilly byl zrovna ze vsech nejlepsi..

arendsee

arendsee (hodnocení, recenze)

Tohle má být asi nějaký špatný vtip, že?! Už kolik let jsem se těšila na zfilmování této ságy a jsem naproto znechucená a zklamaná! S knihou to nemá absolutně nic společného, jedině jména jsou totožná. O obsazení ani nemluvě. Hroozley má být ztělesnění všech upířích ctností i neřestí a když vidim v akci Reillyho tak nevim jestli se mám smát nebo brečet. Vždyť je to ubohý! Je pravda, jak jsem to tu již několikrát četla, že v podání např. Tima Burtona by to bylo daleko lepší. Musim říct, že toto je ten nehorší film co jsem doposud viděla. A je mi to fakt líto, protože tuto ságu miluju!!! Škoda..

Mr.Dogman

Mr.Dogman (hodnocení, recenze)

Tak jsem to konečně viděl. Viz můj komentář, ale jen jsem chtěl říct, že mi to nemálo připomínalo Řadu nešťastných příhod ;)

Ice123

Ice123 (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí tohoto filmu jsem začal číst knižní předhlohu a musím říct, že nevím kam zmizela druhá a třetí kniha ve filmu, když tam z těchto částí není ani ň. Ale rozhodně bych to nenazval propadákem, jelikož jako fantasy, komedie (trochu pohádka) je to bezvadný. Asi bych to neříkal kdybych očekával děj z knihy, ale jelikož jsem film viděl první tak musím říci, že nelituji toho, že jsem ho shléídl a nebýt jeho, tak jsem si ani nepřečetl knižní předlohy. Takže celkově jsem spokojen. Irinnex: kdybych nebyl už u desátý knihy a nevěděl už všechno co jsi vypsal z knížek tak bych byl vážně naštvanej..... ;)

3bul

3bul (hodnocení, recenze)

všetko dobré čo sa vo filme objavilo je zahrnuté v traileri. kto si pozrie trailer pozrel hneď celý film.

Emil69

Emil69 (hodnocení, recenze)

Až na pár excesů docela dobrý, ty amerikáni by potřebovali někoho, kdo by jim řekl co už je hranice blábolu...

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Souhlasím,že knihy jsou naprosto o něčem jiném a ty příběhy jsou opravdu krásné,chytly mě a nepustili od začátku až do konce...film se asi trochu seknul,nejsou tam dodrženy základní premisy,což je určitě pravda a také si myslím,že nebylo zrovna štastné rozhodnutí,smrsknout 3 díly do jednoho filmu.Na druhou stranu mám k tomuto filmu takový trochu svůj nostalgický vztah,takže hodně věcí dokážu odpustit! :-)

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Irinnex: Krásné... Ale za ty knižní spoilery bys zasloužil pořádnou ránu.

Irinnex

Irinnex (hodnocení, recenze)

Podle mého názoru, každý člověk, který řekne, že tenhle film je dobrý neví nic o knížce a ani o samotném příběhu. Knižní předloha Vám totiž řekne naprosto přesně, že UPÍR nemusí pít lidskou krev s těma velkýma scénama, co známe ze starších filmů. Proto ten, co si myslí, že upír se tím vyzančuje, je naprosto nemoderní a neumí přijmout fakt, že doba jde dopředu.Takový člověk je přímo zaujatý tím, že upíra nikdy nepotká. Autor Darrena Shana však poukazuje na to, že byste ho klidně mohli potkat na cestě z práce a ani by jste si nemuseli uvědomit, že z vás pil, protože vás uspí a navodí tak iluzi špatného snu. Režisér tohoto lehce řečeno nesmyslu nic nepochopil a za účelem zblbnout celý "nečtoucí" svět doufal ve velikou navštěvovanost kin. Co tam proboha jako dělá dokonale ovládací angličtinu, věštící a ke všemu do Hroozleyho zamilovaná Truska?? Nebo dokonce všude známý a mluvící Harkat?? Nebo jak může režisér hned v prvních titulcích prozradit konec celé ságy?? Doopravdy nechápu, kam dal celý rozpočet a jak uvažoval při sepisování textu scénáře, když naprosto vynechal fakt, že existuje i knižní předloha. Když se podívám na výběr herců, tak mám co dělat, abych nehodil šavli. I volba kostýmů je naprosto neuvěřitelná až směšná. Vzhelem k tomu, že režisér prohlásil, že sfilmoval první 3 knihy, tak by mě zajímalo, co vlastně četl, protože jsem asi mimo, ale četli jsme každý něco úplně jiného! Pan Hroozley má mít na levé tváři jednu hlubokou jizvu, která má symbolizovat vytrestání, když si dovoloval na sesrtu pana Topola, Evanu, která mu svým malíčkem udělala na památku jizvu. Tři jizvy, které naopak má herec této role symbolizují tzv. označení vampírem, které má mít jen jediný žijící upír a to Kurda Smalth, který se v knihách oběvuje až v 5 díle. Nechápu tedy režisérovo uvažování a souvislosti. Takhle bych mohl vyjmenovávat až do konce života a nikdy bych nezkončil. Mimochodem, pro ty, kteří nepochopili film a nebo jsou zvědaví na pravdivý příběh o Upířím hrdinovi Darrenu Shanovi, doporučuji knížky!! Nejsou dlouhé a pokud vás chytnou, nebudete litovat!!!!!!!!! Na závěr musím podotknout, že tento film je největší propadák všech dob anikdy bych neuvěřil, že by se někomu mohl líbit i s vědomím toho, že existuje kniha. Rozhodně přivítám remake!!!!!!!!

dunatko

dunatko (hodnocení, recenze)

celkom fajn rozbeh = pekne nabalovanie deja + zaujimava zapletka + zabavne a bizarne postavicky + strasidelna atmoska + troska ftipu... v poslednej tretine vsak pride "zaverecny" zlom a tresk plesk bitka a "koniec filmu" - prveho dejstva - bude vobec dalsie? suma sumarum: teenagerska fantasy pohodovka na jedno pozretie - mozno aj dva. vela peknych scen - dobre natocenyx ale rovnako sa tam najde aj presny opak ako vystrihnutyx z lacnyx tv serialov! bohuzial praca bratov Weitzovcov (ten druhy riadne dobabral Zlaty kompas) mi pride vzdy taka nedotiahnuta/odflaknuta - skoda! aj z tohto materialu sa dalo dostat ovela viac - a nex sa tu nikto nevyhovara na rozpocet! :-)

Angeler

Angeler (hodnocení, recenze)

Mám přečtené všechny knihy Darren Shan, pro mě je to nejóblíbenější knížka, která má větší kvality mnohem než např. Harry Potter. Film jsem očekával jako katastrofu. Ale líbíl se mi, můžu říct, neznat knihu, tak jsem velkej fanda. Ovšem podle knižní předlohy se to značně liší. Zaujatost Pana O'Sudda (Mr.Time) a celkové dat Steveho na konec filmu již jako Vampýra se mi nelíbílo, značně pozměnění lidičkové (Harkat), o kterém se víc dozvídame až ve 4. dílu se mi zdá. Dále změna postavy z Cirkusu Mostruosu (Cirkus zrůd) z muže na ženu. Některé věci nejsou až tak důležité, ale pokud se podíváte na trailer a potom na samotný film, tak vidíte tak křiklavě pozměněné scény, že vás to bije do očí. Minimálně tři scény chyběli a to si vybavuju z traileru který sem viděl před měsícem. Jinak herec Darrena mi příšel jako sympaťák, zrovna pro Darrenovu roli, jen mě mrzí, že některé Darrenovy zvyky jsme neviděli. Hroozley (Mr. Crepsley) jako John C. Reilly naprosto okouzlující, tady není o čem debatovat. Nezaujatě dávám ****, protože film se jinak celkem povedl.

vejfukCZ

vejfukCZ (hodnocení, recenze)

Tak sem precet vsech 12 knih a podival se na film. Hodnoceni si muzete precist sami.

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

No tak to mě tedy pěkně naštvali...promítají kde jakou ptákovinu a tohle ne...neuvěřitelné!!!

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama