Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

"Historický" film který si neláme hlavu s takovými prkotinami jako je dějepisná přesnost, logika, scénář, atmosféra a na herecké výkony pro jistotu zvysoka kašle. Už tisíce generací žijí Aztékové v koexistenci s obrovitými ještěry rodu Tyranosaurus Rex, nebo jak se správně aztécky říká, s hromoještěry. Za drobný úplatek jedné oběti měsíčně, je dinosaurus chrání před cizími bojovníky z vedlejšího údolí. Tak to funguje do doby, dokud mírumilovný kmen čítající celé čtyři válečníky, jednoho šamana, náčelníka a jeho dceru, nenapadne výprava dobrodruha Hernána Cortése o síle sedmi mužů. Křehká symbióza mezi indiány a ještěrem je porušena a proto se po složitých debatách, usnadněných tím že všichni Aztékové díky intenzivní výuce katolického mnicha mluví plynně španělsky, celé společenství rozhodne, že hromoještěr musí zemřít. Zatímco zápletka je přinejmenším k smíchu, všechno ostatní je k pláči. Chápu, že na efekty nebylo tolik, kolik by si režisér představoval, ale potom je otázka, proč zvolil tak ambiciózní přístup a nedržel se známé pravdy, že člověk se nejvíc bojí toho, co nevidí. Casting je jedním slovem tragický. Sedmero Španělů působí jako kdyby je někdo všechny nabral na natáčení čtyřprocentního pornofilmu a tomu odpovídá i jejich herecký projev. Obraz bídy a utrpení doplňuje mizerná kamera a stupidní dialogy. Tyranosaurus: Zhouba Aztéků je ten typ špatného filmu, který nepobaví, ale znudí, naštve a znudí znovu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hernán Cortés dobyl roku 1521 říši Májů, jenže jej pak čekalo veliké překvapení, a tím byl tyranosaurus.... Když se podívá člověk na zdejší obrázky, tak se dozví vše, co může od filmu očekávat. Filmové triky s počítačově vyrobenými tyranosaury (samec a samice) jsou na úrovni počítačové grafiky z poloviny 90. let. Chvílemi jsou šestimetroví, za chvíli tak dvoumetroví. Nejhůře graficky propracovanou scénou je ta, když je zabit první tyranosaurus, který spadl do propasti a napíchl se na kůly. Už jen kvůli tomuto mne zaráží, že se tvůrci za tento film nestydí. Možná se ani sami nesnažili, jelikož věděli, že tohle bude obrovský průser. A tak herci si to jen tak na place odstáli a odžvanili. Vždyť proč by ne, když aztécká osada čítá přibližně 15 lidí, kteří navíc již umí plynule španělsky. Proti nim táhne Cortéz se šesti muži. Už z toho jde poznat, že i příběh bude o ničem, a také že byl. Jen se ve spleti hluchých míst čeká na tyranosaura a to je vše. Alespoň ten druhej tyranosaurus byl docela originálně zabit. Jeho popálená tlama byla fakt hnus. Ale stejně jediné, co se mi na celém filmu líbí, je poster. [741. hodnocení, 66. komentář, 10%, 27. nejhorší film] ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

„Vcelku seriózní historický snímek" napadlo mne v prvních dvou minutách - na(ne)štěstí "Tyranosaurus" se objevil začátkem minuty třetí a dle jeho digitálního zpracování šlo lehce odhadnout, do jakých vod bude zbytek tohoto filmu směřovat... Jedná se o klasickou, nenáročnou a nechtěně zábavnou béčkovou zhovadilost s minimálními ambicemi, u které se navíc vcelku slušně pobavíte, nečekáte-li tedy zrovna "Jurský park"... Jediné, co bych tak filmu vytkl je absence většího počtu krvavých scén... hodnotit kvalitu digitálních efektů by vzhledem k nízkému rozpočtu bylo nefér... naopak kladně hodnotím náznak příběhu (vzpomněl jsem si na Tomb Raider a boj s T-Rexem), scénář (dialogy mi přišly snesitelnější než v hollywoodských filmech "Kong: Skull Island" nebo "Godzilla: King of the Monsters") a chování postav (nikdo mě vyloženě nes*al)... 40% a velmi, ale opravdu velmi slabé tři hvězdičky, holt mám pro brakovou tvorbu slabost :) ()

M-arta odpad!

všechny recenze uživatele

Mezi opadními filmy by něco takového snad mělo mít úplně samostatnou kategorii... Ten film je totiž tak špatný, až je krásný! Už sám název dává tušit, že půjde o neuvěřitelnou pitominu. Svým způsobem PERLA, za určitých okolností ideální k projekci na veselé večírky intelektuálů nebo divadelních či filmových teoretiků... (Pro chudáky praktiky možná noční můra, ale zase ... pokud by se kdokoli z nich - včetně amatérů -rozhodl natočit remake s deseti teenagery a příručním počítačem někde na táboře v lesích, má velkou šanci, že to nebude horší.) Neuvěřitelně jsem se pobavila kouzlem nechtěného a veselí trvá dodnes, i když vidím jenom plakát. Kdyby už nic, tak mi tento "poklad" pěkně rozpohyboval bránici a prodloužil život. Možná jsem divná, ale rozhodně ho chci doma ve filmotéce jako sběratelský klenot! :-D ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nápad docela dobrý, krásná lokace, za zmínku stojí i Ian Ziering.. Ale ve finále to připomíná sci-fi remake naší pohádky Za humny je drak..;) Docela jsem se pobavil ve smyslu od srdce zasmál, což ovšem určitě nebylo v plánu tvůrců tohohle "majstrštyku".. Ano, až tak trapně působí jak výkony všech zúčastněných pseudoherců, tak i veškeré efekty.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)
  • Ve filmu byla použita německá vlajka, kterou měl na sobě jako tetování aztécký náčelník. (chaometic)
  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)

Reklama

Reklama