Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Jack, ako verný fanúšik som rád, že si konečne späť, ale to nič nemení na tom, že od Redemption som čakal viac ako len predstavenie nových postáv a čiastočné načrtnutie zápletky novej série v dvoch po sebe idúcich a kvalitou ničím neohromujúcich epizódach. Diváka tak azda viac zaujme len množstvo známych tvári a príjemný vizuálny kontrast medzi prostredím Afriky a Washingtonu. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Návrat Jacka Bauera určitě neměl být velkolepý a pompézní, ovšem i přesto se Redemption jeví skutečně trošku jinak, než je na TV film zdrávo. Konečně není hlavní lokalitou Los Angeles, ale africká Sangala, která působí velmi dobře a je to velké zpestření. Ovšem kvalit jednotlivé série dosahuje jen těžko, ale i přesto jsem rád, za samostatný film z mého oblíbeného seriálu! ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Na seriál to podle mě nemá. Uvítal bych tam víc akce od Jacka, tohle beru spíše jako průměrný dvoudíl seriálu. Každopádně se ve filmu vlastně nic nevyřešilo, a ani nevím, zda očekávat dokončení od 7.řady, na kterou se v nejbližších dnech chystám. Edit po 7.Řadě: Tak jsem se mýlil, a jsem rád, že sem se dočkal vyřešení. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"The following takes place between 3:00 P.M. and 5:00 P.M. Events occur in real time." 24-ka a Jack mi poriadne chýbali a Redemption ma pekne naladila na siedmu sériu...Síce úvod bol trochu nezáživný, ale po zhruba polhodinke sa Jack vrhne konečne do akcie a stojí to za to:). A predvedie aj jeden obzvlášť pekný kill. Už aby tu teda tá siema séria bola... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Solidní sedmdesátka. Jasně, je to částečně zkopírovaný Krvavý diamant, ale to neznamená, že tam musí být hromada akce, všude okolo lítat hlína a Jack s AK-47 pobíhat bojištěm v černých brýlích a ve zpomalených záběrech. To od Redemption nečekal snad nikdo. Pro mě to funguje prostě jako prequel a vysvětlení, jak se Jack dostane před tribunál na začátku sedmý sezóny. Nenudil jsem se ani minutu, Jack házející dynamity a likvidující celou jednotku rebelů mi nečekaně utkvěl v paměti a na to, že tam jsou dvě akční scény a spousta keců (ano, prezidentka bude na pěst) jsem měl hranici entertainmentu vysoko nahoře. Ale možná je to tím, že mi už jen náběh ústředního motivu dělá husí kůži a při pohledu na zmoženýho Kiefera jsem byl prakticky stejně rozloženej jako když na konci 4.série odcházel do západu slunce.... Ya-ya jsem holt fanda. P.S. to KarelR: Jack "damn it" samozřejmě řekne, stačí nastražit uši a neodbíhat pro kafe. ;) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Africké exteriéry se natáčely hlavně v jižní Africe. Převážně v okolí Kapského Města a také osadě Stellenbosch, které se také říká Město Dubů. (3DD!3)
  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)
  • Ve scéně, kdy se Jack s dětmi a Beltonem schovává v lese před vrtulníkem můžete vidět v levé části obrazovky kameramana a fotografa (čas cca 1 hodina 6 minut 30 vteřin). (Fredy176)

Reklama

Reklama