Reklama

Reklama

VOD (1)

Šedesátá léta se chýlí ke konci a ve vzduchu je cítit změna. I když to tak zatím v ospalém městečku Woodstock vůbec nevypadá, všechno začne tady. Elliot Tiber (Demetri Martin), jeho autoritářská matka a slabošský otec vedou polorozpadlý penzion, ve kterém se hosté objevují, jenom když opravdu nemají na výběr. Najednou se kolem začnou psát dějiny a největší nejenom hudební událost té doby přivádí do městečka Woodstock tisíce lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (268)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kvalita, smích, hudba a perfektní zpracování??? Pokud jsem tohle všechno čekala - a jakože docela jo - tak jsem se HODNĚ spletla. Hudební to možná bylo, protože při rozhovoru jakékoliv postavy s jinou se klidně na plné pecky rozezvučela hudba z šedesátých let jako dělaná pro staré publikum, které jenom čeká kdy si zase nějaké pochybné idividuum sundá jakékoliv oděvy a ukáže tak zhulenému a sjetému světu, že má nejdelší ochlupení v historii. Nechápejte mě špatně...líbí se mi svoboda čišící snad z každé té scény..ale za jakou cenu? Poslouchat denně ty hippie kecy plné míru a lásky a podobných cípovin, když sama vidím, že to není a nikdy takové nebude? Borec, který si celý film hraje na nějakého Jimmyho Morrisona a nemá na něj ani omylem;Liev Schreiber, který si ve filmu hraje na transku mi velice irituje. Nevím snad o ničem co by mě na tomto filmu zaujalo více, než ta barevnost po požití LSD - jinak ani kdybyste postavili do role Elliota Johnnyho Deppa neudělá vám z tohoto paskvilu lepší film. Je mi líto pane Ang Lee či jak se to jeho jméno skloňuje ale tohle je prostě CÍPOVINA! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Film bez konfliktu. Jenže jednou za čas takové filmy prostě fungují. Taking Woodstock vámi jednoduše propluje, nezažijete žádný emoční rozpad, žádnou katarzi konající vnitřní přerod z vašeho starého já k novému. Prostě se jen na dvě hodiny podíváte, za jakých situací vznikl nejslavnější hudební festival světa. A pokud vás tohle téma zajímá, bude vás Ang Lee bavit. 7/10 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

V podstatě komorní film o klukovi, co má rád svoje rodiče a jen tak mimochodem do města přitáhne nejlegendárnější fesťák všech dob. Moc se mi líbilo, že Ang Lee ignoroval veškeré koncerty a snažil se zachytit spíše tu interakci mezi účastníky. Všude samé spontání hraní, tancovačky, prostě festivalová sranda. A ta scéna, když se sjel byla bomba. Prostě to vystihlo tu atmosféru. Chápu, že ten film spoustě lidem asi nesedne, ale ti by si měli pustit dokument o Woodstocku. Mě se Leeho záměr a zpracování líbil moc. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

nááádhera!!!krásný hašišový výlet plný lásky,svérazných postaviček,drog,fantastické hudby a pohody,která k tomu patří.nejlepší film anga lee,který samozrejmě není pro každého,ale natočený tak,že i ten největší anti-hypízák se musí pozastavit nad fantastickými výkony herců,především přirozená vtipem a až nesnesitelnou reálností sršící imelda staunton,v roli matky a liev schreiber v roli transexuálního bodyguarda je naprosto k neuvěření.nejdřív sem si myslel že si ang lee dělá srandu,ale on ne.on nám naservíroval úžasnou podívannou,která se sleduje sama a z kina pak odcházíte s pocitem radosti a štěstí ze života.pro účastníky festivalu trutnov naprostá povinnost.jeden z nejkrásnějších filmů,co jsem kdy viděl. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Líp to natočit nešlo. Far Out. -- Tenhle "pohled z boku" a ještě s hlavní postavou, která se mezi hippies neřadí, se mi líbil moc. Právě proto, že nejede podle toho nejjednoduššího, nejočekávanějšího ( viz koment Che Guevara) a imho taky nejzbytečnějšího konceptu. Ztotožnění s hlavní postavou vysoké, i když má všechny předpoklady abych ho odstřelil jako nezajímavou postavu. A několik magických scén se taky najde. 90%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Nenatáčelo se v městečku Bethel ve státě New York, kde se legendární koncert v roce 1969 konal, ale východně odtud (a zároveň od Woodstocku, po kterém byl koncert pojmenován), v lokalitě New Lebanon. "Originální místo už nevypadá jako dřív a navíc myslím, že se tam lidé ještě pořád kvůli festivalu soudí. Nechtěli jsme se tam ani příbližit," řekl k tomu režisér Ang Lee. (curfew77)
  • Scénář napsal dlouholetý spolupracovník a držitel několika nominací na Oscara James Schamus, který si třeba za scénář k Leeho filmu Ledová bouře odnesl cenu také z festivalu v Cannes. (POMO)
  • Mnozí kritici na filmu ocenili dokonalou výpravu stylizovanou velmi pečlivě do sedmdesátých let dvacátého století. Práci s kostýmy, auty a interiéry této éry si režisér Ang Lee vyzkoušel už ve svém filmu Ledová bouře z roku 1997. (curfew77)

Související novinky

Ang Lee: Zkrocený Woodstock

Ang Lee: Zkrocený Woodstock

26.04.2008

Tchajwanský režisér se dostatečně heterosexuálně vyřádil v erotikou nabitém, v Americe dokonce mírně skandálním thrilleru Touha, opatrnost... a teď se vrací ke gay tematice. Možná doufá, že mu opět… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno