Reklama

Reklama

Samantha se vydává se svou nejlepší kamarádkou Corey z Virginie do Kalifornie, kde se chtějí stát profesionálními tanečnicemi. Jejich sen ale skončí v malém městečku v Utahu, kde se začíná rozbíhat sled podivných událostí... (oficiální text distributora)

Recenze (83)

novoten 

všechny recenze uživatele

Na svět se možná řítí zkáza, ale pořádná spoušť už byla nadělána s předstihem. Extrémně špatný scénář totiž hercům vůbec nepadá na tělo, kroutí šílené dialogy a na závěr naděluje pointy, které ani při největší snaze smysl dát neumí. Donnie Darko pro mě nebyl zázrakem, který jsem do něj čekal, ale mysteriózní a zcela originální sci-fi už ano. Tohle je pouze patvar, který drží nad odpadem nešťastně obsazení (a přesto v rámci úzkých možností snaživí a dobří) James Lafferty a Ed Westwick. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

To že jsem místy tápala v Donnie Darko jsem nakonec pochopila ale S.Darko pro mě bylo opravdu více nepochopitelné. Místy jsem si připadala jako když koukám na béčkový horor a něco pro mě neslo stopy Butterfly Effect. Myslím, že kdyby to tak bylo i pojaté, ocenila bych to více. V tomto "druhém" díle se mi líbila jen přítomnost Eda Westwicka jelikož je to pro mě charismatický "bad guy". ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak se potvrdily moje obavy - tenhle film je naprosto zbytečný. Vlastně se v něm stane přesně to, co v Donnie Darkovi, akorát s jinými postavami (a Samanthou) a většinou nahodile, bez větší logiky. O atmosféru se to snaží sice hezky, ale až na pár scén to spíš dost nudí. Ono je tady dost znát, že takový druh filmu může natočit jenom pořádný režisér, protože jinak to dopadne jako tady. Nehledě na to, že je to tak jako tak dost rozvleklé. Nejhorší ale je, že to prostě nemá co předat, když to jenom kopíruje děj jedničky. Bůhvíjak strašný ten film není, natočený je docela slušně a pár scén má povedených (třeba závěr), ale na víc jak 2* to fakt není. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Donnie Darko byl zabit, když tryskový motor spadl z nebe.....ale to byl jen začátek tragédie.....a záhady. Nyní, o 7 let později, Donniho sestra Samantha........... Prvních deset patnáct minut se film tváří jako road movie, že si divák zpočátku ani neuvědomuje, zda to vůbec alespoň trochu bude připomínat svého předchůdce z názvem Donnie Darko. Ale pak se to rozjede. CITÁT - Jseš připravena zemřít ? ........ 4 dny, 17 hodin, 26 minut, 3 vteřiny - však to už znáte. Ve filmu má svou roli i kniha Roberty Sparow " Filosofie cestování časem ". Donnie Darko byl složitý příběh, který nakonec skončil tím nejjednodušším způsobem. Samantha Darko je jednoduchý příběh, který je minutu od minuty složitější. CITÁT - Pokud se chceš znovu narodit, musíš zapomenou minulost - mnoho z nich si nevzpomene, ale........ Hudba - Ed Harcourt. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Takže zaprvé, jakkoli se to může zdát nefér: tenhle film jednoduše neměl nikdy vzniknout. Prostě tak. Pokud si totiž uvědomíte, jak pečlivě a hrozně křehce, ale přesto perfektně je všechno v Donniem poskládáno do solidního smysl dávajícího celku, je snad nemožné na něco takového vůbec navázat. Tím hůř, pokud se "navázáním" myslí jednoduchá kopie se zasazením do jiné lokality, s jinými herci a absolutně nesmyslným scénářem. Snaha je to ale strašně marná: Máme tu všechny kamerové vychytávky z Donnieho, otáčení, zpomalování, zrychlování, záběry bez střihu. Máme tu dokonce stejné dialogy, které ovšem probíhají mezi naprosto jinými osobami a mají být odkazem, ale ve výsledku působí strašně. Máme tu Franka, máme tu mumlající mrtvoly, hady z hrudníku, vracení v čase, pedofila, večírek, žhářství, Sparrow, konec světa a taky jednu stejnou herečku :) přidaly se do toho ještě zavirovaný Kryptonit, Superman a válka v Iráku... a je z toho brutální a nudný mišmaš. Co stojí za to? Bezpochyby roztomilá a do krásy vyrostlá Samantha, její ještě mnohem nádhernější kamarádka (kdyby je ukázala, přihodim 2 hvězdičky :)), místy sympatický Jack, který ale dostal opravdu málo prostoru a několik výborných záběrů (bazén). A to je bohužel všechno. Když je trailer lepší než samotný film, je zle. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V červenci roku 1995 se má v místním kině promítat film 12 Opic (1995). Tento film měl ovšem v USA premiéru až 27. prosince 1995. (Stanley619)
  • Daveigh Chase, která se po 8 letech vrátila k roli Samanthy Darko, je také jediná, která si zahrála v předchozím filmu Donnie Darko (2001). (Stanley619)

Reklama

Reklama