Reklama

Reklama

Senzační Spider-Man

(seriál)
  • USA The Spectacular Spider-Man (více)

Série(2) / Epizody(26)

Peter Parker je docela obyčejný mladík, dokud ho nekousne geneticky upravený pavouk. V té chvíli získá nadlidské schopnosti a je rozhodnutý použít je proti všem, kteří ohrozí jeho přátele nebo páchají nebezpečné zločiny! (oficiální text distributora)

Recenze (37)

Hadascz 

všechny recenze uživatele

Velmi srovnatelné se Spideym z 2003 (když si zvyknete na animaci). Po dokoukání první serii musím dát 4, akční scény a hlavně boj s Venomem jsou naprostá špička. Po druhé serii mám chuť dát 5, speciálně scéna v opeře patří k nejlepším dílům, vězení nemá taky chybu ;) a víte co já dám 5! J. Jonah Jameson je prostě unikátní šéf ;) Hm hm hm Spiderman Hm hm hm Spiderman, what? It's catchy ;)))) ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Jako komiksák pokaždé říkám: Filmy a seriály natočené podle komiksových předloh (teď myslím jen superhrdiny) neobsahují sex, násilí ani sprostá slova a naopak jsou plné hrdinství, vědy a fantazie. Sám jsem vyrůstal na animovaném Spider-Manu z roku 1994 a tenhle animák není lepší, ale neurazí ani skalní fanoušky. Je zaměřen více na děti a děj je podán více zábavně, humorně a animace je "roztomilá". Postavy jsou více moderní, používají mobily atd., ale charaktery zůstávají stejné jako v původním kresleném Spider-Manovi. Každý díl nabízí jednoho z klasických Spideyových záporáků (Vulture, Schocker, Electro, Lizard, Dr. Octopus, Green Goblin) a souboje jsou docela na kvalitní úrovni. Jako zachování kultu Spider-Mana pro další generace výborné. Jen ať děti sledují Spider-Mana místo mozku vymývajících Pokémonů a podobných blbostí. ()

Reklama

Daae 

všechny recenze uživatele

Je to taková oddychovější a zábavnější verze Spider-Mana. Peter Parker je zde studentem střední školy, žije s poměrně mladou tetou May a jeho nejlepšími přáteli jsou Gwen Stacy (nikoliv hvězda party jako v komiksu, ale spíš taková "hermionovská" kamarádka), Harry Osborn (který šílí ještě dřív než tatík) a Eddie Brock (sympatický, intelektuální borec?). Prostě řečeno, některé posuny v charakterech jsou dost extrémní. Jedním z největších kladů však je, že Spíďa tu konečně má ty své skvělé hlášky, které k němu neodmyslitelně patří. J. Jonah Jameson je bezvadný a někteří padouchové taky nejsou špatní (Electro stojí za to). Akce je naprosto výborná a jde z ní cítit, že se dokonce inspirovala filmem (což je v tomhle směru super). Na druhou stranu (krom změn v postavách) mi zde vadí strašně dětinská animace (ty feťácké oči, Spíďova vychrtlost) a občas z Petera dělají většího hlupáka než ten chytrý kluk je :) Není to špatné, ale na seriál z 90. let to fakt nemá. Black Cat: Haven't you heard? Crime does pay. - S: I'm not listening - la la la la... :)) ()

MatyRock 

všechny recenze uživatele

Spektakulární podívaná sousede! Animák určen primárně dětským divákům s prvky, které si užije naopak pouze divák starší. Přestože se nejedná o stoprocentní adaptaci původní látky z komiksů jako tomu bylo u Spidermana z roku 1994, tak jde o nejlépe zadaptovaný charakter Spidermana/Petera, jenž je hláškujícím superhrdinou, ale zároveň klukem chodící na střední školu. Spidey má někdy opravdu vtipné hlášky, civilní linky se vztahy mezi hlavními hrdiny mající svůj vlastní prostor a některé temné či experimentální momenty byly až nevídané na animák tohoto typu. Děj je mnohdy hodně zjednodušený, občas se zbytečně točí v kruhu a animace, ta prostě nesedne každému, ale vadí to u seriálu především pro nízkou věkovou skupinu? 8/10... PS: úvodní intro je legendární. ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Mé první pavoučí kousnutí v animované podobě. Seriál nabízí hromadu nepřátel, tudíž i spoustu akce a navíc kupu Spideyho humoru. Jen mě trochu mrzí, že tento skvělý seroš tu má tak málo fanoušků a tím i procent, to se však nedá říct o Spider-Manovi z roku 94, který mě osobně nikdy zvlášť nezaujal. Každý holt vyrůstá na něčem jiném. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (17)

  • Tento seriál je vôbec prvý, v ktorom sú Gwen Stacy a George Stacy stále postavy v seriáli. (Pat.Ko)
  • Úloha Tombstonea je založená na Kingpinovi. Dôvod, prečo sa Kingpin nakoniec v seriáli neobjavil, je preto, že Kingpin bol v tom čase viacej známy ako záporák v sérii Daredevil. Aj napriek tomu, že Kingpin sa prvýkrát objavil v sérii Spiderman. (Pat.Ko)
  • Peter MacNicol v seriáli nadaboval Doctora Octopusa. MacNicol je veľkým fanúšikom komiksov o Spider-Manovi a Doctor Octopus je jeho obľúbeným záporákom v sérii Spider-Man. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama