Reklama

Reklama

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

Matty 

všechny recenze uživatele

Notně nedomrlá fúze huličské komedie o heterosexuálním mužském partnerství a superhrdinského filmu. Rogen s Goldbergem si jako scenáristé neohlídali, jak moc velkým imbecilem může Britt Reid být, aby ještě vzbuzoval nějaké sympatie. Skutečným hrdinou je v důsledku jeho sidekick Kato, který zvládá víc než jen trousit sexistické poznámky a lézt ostatním postavám na nervy. Postavit do středu dění nesympatického flákače by mohlo být odvážným krokem teprve kdyby tvůrci šli na doraz (jako Jody Hill v Rogenově one man show Zevlovat a prudit). Nevím, jestli šlo o Rogenův zvrhlý humor, napsat roli pro Cameron Diaz tak, aby se jí prokázalo, že film Cameron Diaz vlastně vůbec nepotřebuje. A nepotřebuje ani padoucha, který je sice krutý a zlý, ale ne k protagonistovi. Christoph Waltz měl nejspíš od úvodních minut vzbuzovat podobný „cokoliv-si-na-mě-zkusíš-prohraješ“ pocit jako Hans Landa, ale k tomu nemá dost prostoru a dost vypečených hlášek. Neschopnost působit „cool“ má Chudnovského charakterizovat, což by se dalo brát jako drzé ignorování Hitchcockovy poučky o filmu dobrém tak, jak dobrý je záporák… kdyby byl v poukazování na tento fakt obsažen prvek sebereflexe. Oproti loňskému Scottu Pilgrimovi a Kick-Ass se Zelený sršeň bere o poznání vážněji. S výjimkou kouzelné úvodní scény skoro neshazuje žánrové konvence a současně se snaží být vtipný tam, kde to není zrovna nejvhodnější (křečovité hláškování během akčních scén, kdy 3D navíc komplikuje současné sledování akce a čtení titulků). Nejvíce mne bavilo těch nemnoho nemainstreamově gondryovských nápadů – videoherní pojetí soubojů, práce s předkamerovým prostorem a provokativní rozparcelování obrazu na mnoho políček, jdoucí proti podstatě stereoskopického filmu, od něhož se očekává, že kamera povede naši pozornost (kterou zde navíc neustále odvádí množství televizních obrazovek). Věřím, že kdyby režisérovi do jeho práce nekafralo studio a Rogen, Zelený sršeň žánr (resp. jeden z žánrů) posune o kus dál. Takhle jenom neslyšně proletí okolo. 70% Zajímavé komentáře: Marigold, kiddo, Rosomak ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to sranda. Mám rád Setha Rogena jeho humor, takže jsem se fakt pobavil. Všechnu práci tam oddře jeho poskok Kato a Rogen tam v podstatě jen běhá a je debil. Film z toho ale těží. Třeba super bitkou u Rogena doma, kde ho Kato mlátí vším možným a jezdí po něm minimotorkou a Rogen tam jen poskakuje jak sele. Trochu netradiční režijní rukopis tomu neškodí a třeba ta "mechanicko pomerančová" prohlídka garáže s buchtou se povedla. A nebo rozhlášení odměny na green horneta v postupně asi osmi obrazovejch okýnkách. Prostě dobrá akční komedie. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrci přišli a řekli.....Uděláme zábavný film se superhrdinou. Superhrdina bude mít auto jako Batman, životní úděl jako Peter Parker, anti-schopnosti jako Superman, parťáka z Růžovýho panthera, obleček jako z Daredevilu, sex-appeal naprosto opačný tomu, co má Electra, kus od každýho z Ligy spravedlných a X-Mena. Nakonec přidáme střílící pistoli, která útočníka uspí na čtrnáct dní dopředu a máme vyhráno. Prostě zamícháme to nejlepší ze všech komiksových hrdinů a vyplivneme do světa film ve 3D, naprosto zbytečnej a nesmyslnej film, kterej nás má a asi i bude bavit. Nic víc každopádně nedokáže. Svůj účel splní, divák se pobaví, kasy se naplní a všichni budou spokojeni. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Po nepřesvědčivém traileru naštěstí docela dost zábavná a komedie, a i když se vtipy začínaly opakovat, film nudit nezačal. Klidně postačí 2D verze._____Nevím, co ještě napsat, tak zkusím odhadnout, co o filmu asi napíší jiní, až ho uvidí:____ st.ranger **: Protože CSFD projekce byla v dementním 3D, počkal jsem si na poctivou 2D verzi, kde mě nebudou otravovat blbé nepohodlné brýle a předměty vyletávající z plátna. Bohužel, film je poměrně tupý, sice ne tolik jako Avacontas, ale stále je to slátanina plná přeplácaných akčních scén a trapných vtipů. Hořké zklamání. _____ Stallone: Tak jsme s krásnou přítelkyní navštívili v Cinestaru v Plzni tento film. Sice nemáme rádi comicsové filmy, ale mojí krásce se líbí ten herec z filmu Zbouchnutá, tak jsme to zkusili a koupili si k filmu velký pytel mexických chipsů s chili omáčkou. Film se nám líbil a hodně jsme se nasmáli, až na několik nechutných homosexuálních narážek. _____ Tetsuo **: Fikční svět, který nám prezentují tvůrci filmu, je stěží uvěřitelný. Britt Reid (Seth Rogen, mj. spoluautor scénáře) je chcípák, ze kterého má mít divák legraci, a jeho proměna v hrdinu, který zachraňuje rodinné konsorcium před špatně definovaným zlem tak působí vykonstruovaně. _____ Bluntman ** Fikční svět Zeleného sršně je stěží uvěřitelný. Seth Rogen je lůzr, ze kterého máme mít legraci, ale když pak na konci se promění v hrdinu a zachraňuje rodinný podnik, působí to vykonstruovaně. _____ LIVINGDEAD odpad! No ty vole to je zase SRAČKÁÁÁ !!! Úplně mi to zkazilo večer, ten Rogen je tak nesympatickej buran, a nejvíc mě dožral ten Větnamec, co v tom filmu dycky zmáčkne nějaký kouzelný tlačítko a unikne tak smrti nebo dokáže za půl minuty vyrobit z holicího strojku a použité vložky funkční motorovou pilu. Prostě HOVADINA + NUDA = TOTÁL SRAČKA! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Komedie o chlápkovi, kterej umí úplný hovno a jeho přisluhovači, kterej za něj dělá... úplně VŠECHNO. A Rogen mi sem docela sedl, páč si o něm celou dobu myslím, že toho v reálném, natož filmovém, světě zrovna moc nesvede. A taky jsem u toho filmu dostala chuť na capučíno s lístečkem, ale to víte, musela bych si ho udělat sama, takže nic... 3D: *** nebylo špatné, prostorovost je znát, sem tam i něco vyletí z obrazovky, hlavně poslední půlhodinka stojí za to, ale nijak zvlášť ten film 3D efekt neobohacuje a nejspíš bych se bez něj obešla. Na hraný film (zatím u mě vedou v týhle technologii animáky) to ale nebylo špatné, párkrát jsem byla i mile překvapená. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Keď sa hlavní hrdinovia bijú a spadnú do bazéna, zhodia so sebou aj farebnú loptu, ktorá sa kotúľa tesne pred tým, ako spadne do vody. Keď však Britt (Seth Rogen) vylezie z bazéna, lopta je položená na stoličke. (BoncheR)
  • Pro potřeby filmu bylo vyhotoveno 29 různých verzí superhrdinského auta. Obyčejné, se zbraněmi, rozstřílené, rozmáčknuté, atd… (Ruuzha)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama