Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1229. hodnocený film: Jáká to náhoda, že právě představitelka slečny G., tedy Eva Green je moje oblíbená herečka podle mě se řadí i mezi nejkrásnější ženy světa. Rozhodně se jedná o zajímavý film, kdy tahle dáma, která má očividně v oblibě své chráněnkyně natolik, že jsou pro ni vším a jejich trénování je jejím jediným smyslem života. Co se však stane, když do spolku sportovkyň, které trénuje, přijde španělská dívka z vyšších kruhů, do které se slečna G. zamiluje a její tým to nese hodně nelibě. Mladou dívku pronásledují na každém kroku, ubližují jí a když ji bijí natolik, že jí jde o život, slečna G. místo pomoci ji chladnokrevně nepodá pomocnou ruku a nese velkou vinu na její smrti, to když jí nepodá malou lahvičku, která dívce pomáhala v dýchání. Dívky se pak k samotné slečně G., jimi kdysi milované ženě, otočí zády a odejdou z jejícho družstva. Film by mohl dosáhnout až na 5*, ale k pomyslnému kroku na vrchol mu zbývá větší nátlak na diváka. Chybí tam trocha napětí, více dialogů a dokonce i více prostoru Evě Green, která pro mě znamená skutečný herecký skvost. Bylo to o fous... 5* ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečně plytká demence s uměle vyvolanými dramatickými scénami, kde přehrávající a nevěrohodná Eva Green představuje doslovný charakter, a sice lesbické učitelky na dívčím intru. Není zde žádný prostor pro vícevrstevnatost problému a komplexnost postav, které jsou neskutečně ploché. Mělo mi dojít už na začátku, kdy režisérka nechá mladé děvy skákat ze skokanského můstku stokrát a ještě k tomu ZPOMALENĚ, že tohle bude zas nějaký pokus o umění. Bohužel děsivě předvídatelný a rádoby neotřelá zápletka je už stokrát (a lépe) ztvárněná jinde. Aspoň to slow motion si mohla ušetřit, film mohl být klidně o nějakých osm minut kratší. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na téma učitel-žák toho bylo natočeno a napsáno mnoho. Já doufám, že ještě mnoho bude, protože je to téma takřka nevyčerpatelné. Záleží jen na režisérovi, scénáristovi nebo třeba spisovateli jak ho uchopí a co s ním ve výsledku provede. Eva Green nebyla psychopatická a ani jiným způsobem nějak vyšinutá. Byla jen stravovaná vlastními touhami a myšlenkami, které měly za následek to, co se stalo. To z ní vlastně udělalo politování hodnou chudinku. Ale nemám ji v úmyslu co by Miss G nějak obhajovat. Souhlasím s Malarkeyem ženské dokážou být někdy opravdu hodně drsné a to je celkem slabé slovo. K čemu vlastně bylo to skákání do vody, když nikdy nesoutěžily se žádnou jinou školou a nikdy nebyly na žádných závodech. Akorát se tu ukazovalo jak byla Miss G energická, excentrická, zapálená pro věc, ve velké míře vášnivá a zdálo by se i nespoutaná konvencemi. Eva Green tu podala mimořádný herecký výkon. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý to počin. Alebo skôr potenciál. Behali mi v hlave rôzne pocity a prirovnania. Piknik bol napríklad napriek všetkému krajší film a navyše pôsobil ako keby vznikol bez väčšieho snaženia. Príbeh je tu úplne iný, ide len o vizuálnu podobnosť, alebo možno až inšpiráciu. Najvýraznejšie sú podľa mňa v Trhlinách herecké kreácie Evy Green á la Johnny Depp! A to či už vám to evokuje pozitívny význam alebo nie. Lolitka Valverde tu ale nepôsobila natoľko fatálne ako počas mojej prvej skúsenosti s ňou. A na čo film dopláca najviac, je záver, v ktorom u mňa odrazu kleslo hodnotenie o hviezdičku, kvôli predvídateľnej kope klišé. A vtedy som si spomenul na Zlo, ktoré ma z podobného dôvodu vtedy neohúrilo tiež tak ako by malo. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Trhliny. Trhliny v psychice. Trhliny v rodinách, trhliny ve výchově, v morálce, trhliny v pravdě. I přes určitou očekávatelnost děje, potažmo závěru, jsem se po celou dobu ani jednou nepodívala na čas. Moc rychlý spád děje nečekejte, ale rozhodně si můžete vychutnat nemálo nádherných a/nebo silných scén. Naprosto uchvacující hlavní obsazení hereček, Eva, Juno a María byly prostě bezkonkurenční. Skvělá hudba. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se převážně v Irsku od 5.2008. (ČSFD)
  • V knize se škola nachází v Jižní Africe, nikoliv Anglii. (sirjohn)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama