Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiální text distributora)

Recenze (250)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalší mladí výletníci, ďalšia tlupa sadistických "sedlákov", ďalší európsky survival horor. Rozhodne jeden z tých slabších. Je síce správne špinavý, má fajnovo hnusné prostredie a nešetrí krvou, mäsom a vnútornosťami, ale to je asi tak všetko. Na rozdiel napr. od Jazera smrti nemá žiadny druhý plán, je to len pobehovanie po lese. Nič proti, ale v takom prípade by potreboval aspoň perfektné remeselné spracovanie. A to nemá. Uvažoval som, či tá čudná kamera a ešte čudnejší strih sú zámerom a majú nejako evokovať 70. roky, ale aj keby áno, je to kontraproduktívne, pretože tie výkyvy prichádzajú hlavne vo vypätých scénach, ktoré kvôli tomu strácajú na intenzite (čo je škoda, lebo gore je vážne výborné) a celý film následne trpí nedostatkom napätia a tempa. 5/10 a zaokrúhlim nadol, lebo je to, ako stručne a jasne poznamenal Obitus, viac-menej nezáživné. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, exteriéry, herci a napätie boli super. Stopáž bola tiež výborná a na "pohodový" večer je tento film ako stvorený. Aj brutalita bola primeraná a vôbec nebola nútená. Dojem mi kazí len nezmyselné správanie postáv, úvodné naťahovanie a vysvetlenie. Prečo to vlastne robili? Ale ono je to pri takýchto no-brain hororoch bežné. Taktiež sa ponúkali rôzne vychytávky, celkovo sa dalo z celého priebehu vyťažiť viac. Škoda... ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem milé překvapení.Jednotvárná rychlá vyvražďovačka,opírající se ( jak už to bývá zvykem ) o plno svých předchůdců.Za tu hodinku a kousíček padne celkem solidní počet lidí,ve velké míře díky ostnatému drátu:).Na to,že jsem na tento film narazil dá se říci náhodou jsem se bavil hodně nadprůměrně. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Žiadna sláva, ide to v tradičných šľapajách béčkového slasher/hixploitation, ale s temným nórskym prostredím a mrazivými scénami, ktoré sú v podstate to isté, čím nás kŕmi Amerika, ale atmosféricky aspoň trochu stiesňujúce. Väčšinou mi niečo takéto vadí kvôli lacnej nepozerateľnosti, ale Rovdyr je ako tak v pohode. P.S.: brokovnica v ústach je neskutočná úchylka ahhh.... ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Norská pohodička. Již úvodní skvělá scéna divákovy ukazuje, co může od filmu čekat. Dost jsem ocenil příjemnou písničku při úvodních titulkách, při nichž je nám partička hezky představena. Celkově začátek je parádní a cítil jsem se jakoby rok 1974 opravdu byl. Zajímavý je scénář tohoto hixploitationu. Jedná se sice pak o klasickou náháněčku, ale udělat to tak, že místní vidláci místo zvěře loví lidi beru jako jeden z těch lepších. Díky postavám, kde vidláci vypadají jako vidláci a postavám člověk tu situaci věří děj plyne vcelku svižně. Atmosféra lesa, celková syrovou filmu a samotných mordů působí dobře. I když Rovdyr vzdává hold starším filmům moc dobře, tak má pro mě jeden velký problém. Děj je někdy až do očí bijíce natahovaný a díky tomu postavy jednají někdy na poklepání si na čelo. Hrdinka po jaké době konečně utočníka napadne a bodne ho. Místo ale toho, aby ho už dodělala, tak uteče a on jí začne honit znovu další minuty. Dal by se z toho udělat moc dobrý hodinový snímek, bez všech těhle blbostí. Škoda. Naštěstí to trochu vynahrazuje skvělá past ke konci. :) Rovdyr ve svém žánru určitě není špatný film, na to má své kvality. Na druhou stranu ale také není ničím, co by člověku nějak utkvělo v paměti nebo se na to chtěl kouknout znovu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno