Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Recenze (891)

Mary19 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělé hudby Jamese Newtona Howarda, díky které film získává na poutavosti, bych moc vyložených kladů na Posledním vládci větru nenašel... Samozřejmě náznaky "režijní geniality" mistra Shyamalana jsou stále patrné, ale výrazně převládají zápory, mezi kterými jsou tragické dialogy, nepříliš povedený casting (snad krom představitele generála Iroha, jež si po celý film udržuje auru zosobněného charismatu) a po většinu času nezajímavá akce... Je veliká škoda, že M. Night Shyamalan nenatočil "Avatara" v odlišném pojetí, tj. s větším zaměřením na vztahy a vývoj osobnosti, páč v tom bylo vždy jeho největší kouzlo... 40% ()

REBARB0RKA 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak hrozný film, jak to podle hodnocení vypadá. Od Shyamalana se ale prostě čeká víc, než převzatá pohádka, která místy vypadá, jako by ji točili dobrovolníci z Kavčích hor. Jelikož jsem obeznámena s původním kresleným seriálem, bylo mi jasné, že do tohohle filmu s nálepkou rodinný, nenarve napětí ani M. Night, co však zamrzí, je hloubka postav, takže mi bylo šumafuk, co se s nimi stane. Doufám, že Poslední vládce větru byl Shyamalanovým skutečně posledním vykolejením a mistr napětí se vrátí k psychologickému masakrování diváka. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek Shyamalana musím potvrdit, že toto se opravdu nepovedlo a je to určitě nejhorší režisérův kus. Je to příliš pro děti a herecky úplně otřesné (dětští hrdinové hrají většinu scén: koukám do blba a mám při tom přiotevřená ústa). ()

lu-cinka 

všechny recenze uživatele

hehe, a mě se to líbilo. a vlastně se mi libí, jak mají všichni úplně jiný názory a nejen na tenhle konkretní film. Nemyslím si, že film je natočenej pro věkovou kategorii 20 + nebo tak něco, takže proč od toho čekat bůhví co? Ten příběh se mi celkem líbí, no, kdyby tam hráli zvučnější jména, tak pro spoustu z Vás by to bylo na 4*, jako je to pro mě teď a to tam nemusím vidět hvězdy, takže :) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, kde mediálna bublina vypukla a nenechala za sebou skoro nič. Mr. Shyamalan, spamätajte sa a opäť natočte filmy podobné, ako Šiestý zmysel a Vyvolený. Osobné hodnotenie: 54% (*) ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Zas až taková "sračka" to nebyla. Jen hodně špatný film, který przní výbornou předlohu. Seriál byla dobrodružná fantasy plná povedeného humoru a postav, které si po pár dílech zamilujete. Shyamalan z toho udělal zkratkovitou nudu, plnou nelogických skoků, nesympatických a toporných herců, deklamujících děsivé monology (dialogy jsou snad ještě horší). A vůbec se nenamáhal s vykreslováním vztahů nebo psychologie postav. Prostě sterilita na druhou. - 50 % ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Myslím, že současných 46% celkem odpovídá. Originální námět se bohužel nesetkal s pochopením na straně scénaristy ani režiséra, kteří společně zmrvili co se dalo, k tomu připočítejte pár dětských herců, jejichž kvalita bohužel více než odpovídá jejich věku... A výsledek máte před sebou, slabší průměr a můžeme být ještě rádi. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Dětská fantasy kde mě po celou dobu irituje hlavní hrdina a navíc poslední bitva mi přišla jak okopírovaná z bitvy u Helmova Žlebu z LOTRa Dvou věží. Jeden z mála filmů od mého oblíbence Shyamalana, který opravdu nemusím. ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Film s obrovským potenciálem, který ho ale zdaleka nenaplnil. Sympatickou dějovou linku sráží dolů otravné herecké výkony v čele s přiblblým děckem coby Avatarem, který se musí tvářit neustále jako bad-ass a všechny okolo zabijí pohledem. A to ještě bude dvojka? Potěž pánbůh... Dvě hvězdy za efekty a pro mě aspoň trošku sympatického Patela v roli ohnivého mága. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

A to jsem si po Stalo se říkal, že se M. Night Shyamalan vrací do formy, která z něj udělala jednoho z nejoblíbenějších režisérů současnosti. Ale, co to jako mělo být tohle????? Zakázané království 2, Opičí král po dvaceti letech, Princ a Večernice na asijsku notu????? Tuny miliónů investovaných do dětského maňáskového představení určitě není to pravé Shyamalanové, ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Vskutku neotřepaná slátanina. Tvůrci určitě chtěli udělat nějak díru do světa, možná měli překonstruovat celou zásadní myšlenku a vůbec celý harmonogram. Těžko mohou udělat z komára velblouba, a to to ještě navlečou do toho "nebrutálního" kabátku. -2/10- ()

anavi.92 odpad!

všechny recenze uživatele

Jako fanynka původního originálního seriálu Avatar: Legenda o Aangovi jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo brečet. Děj naprosto pomotaný a dost ochuzený, dialogy a „herecké výkony" katastrofické, charaktery postav někde zakopané - kam se sakra poděla Aangova hravost nebo Sokkova natvrdlost?! Tím to bylo zbaveno veškerého humoru, který je seriálu tak vlastní! Budu raději předstírat, že tento film neexistuje. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Ale len to tak štrajchlo. Tento film má velký nedostatok v čase. Z potenciálu by sa dal spraviť 3 hodinový film ( a stále by to bol len začiatok trilógie). Ale tak budiž. Ale druhý naj nedostatok vidím v prevedení. Miestami mi to prišlo ako film DO 5 rokov neskor od 15. Ale tak aj to budiž. Ale nakoniec tu máme posledný nedostatok a to je strašná výprava. ako tak otrasné prevedenie fantasy sveta som dlho nevidel. Nehovorím o efektoch ale vodný národ by mal byť spätý s vodou a nie ladom. a keď už tak min. by mali mať nejaké náznaky že v tom lade je voda. A ničoho som sa ja nedočkal. Nvm ale film mi prišiel velmi lacný. No relaxačný. 56% ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě osobně obrovským zklamáním. Vzhledem k tomu, že původní seriál patří mezi mé nejoblíbenější nejaponské animované, očekávala jsem alespoň něco na této úrovni. Do filmu se nepovedlo přenést ani akci ani humor ze seriálu. "Herecké" výkony jsou hrozné (jak to tak už bohužel bývá ve většině současných filmů s dětskými herci v hlavních rolích) a co se týče efektů, tak ve srovnání s ostatními fantasy filmy byly pouze průměrné. Asi největším zklamáním pro mě bylo to, že místo jisté poetičnosti na nás z filmu sálá pouze jakási směs japonské a čínské kultury, lehce říznutá Narutem. Takhle můžeme jen doufat, že příští Shyamalanův film bude opět tak skvělý, jako Šestý smysl či Znamení. Tentokrát se mu to bohužel nepodařilo. ()

MartX 

všechny recenze uživatele

Jsem divný, jsem hodně divný. Ale nemůžu si omoct. Proboha ldi, co jste od toho čekali? Vždyť je to dilm nabitý soubojeme, dobrýma efektama a solidními hereckými výkony. Pro člověka, který neviděl předlohu, nezná jí je to film, u kterého se pobaví, užije si akci. Ale co, jak říkám jsem jiný, divný. :D ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvody návštěvy kina(3D), jsou efekty a výborné animace. Což byl také důvod, proč jsem šel na 'Posledního vládce..' .. naposled:) Kdyby šlo jen o ty trikové sekvence, digitální magii a monstrózní scény, tak bych byl vcelku spokojen. Ale základ každého filmu by měl vycházet z vypilovaného příběhu a dobré práci herců. Tento snímek je pouhá digitální pohádka s děsivým rozpočtem a jako celek nepůsobí vůbec přitažlivě. Hodnotím vcelku kladně, poněvadž mám slabost pro trikové filmy a každému, kdo ulítá na scifi, kde se nehraje na vychytaný děj, se bude tento film nejspíš zamlouvat. [56%] ()

TakeruDavis 

všechny recenze uživatele

no rozhodně jsem si od toho sliboval víc. nevim jestli to bylo dabingem nebo skutenčně herci neprožívali své repliky... oceňuji věrnost některých scén či prvků, hlavně úvodní čtveřici vládců 4 elementů, lemuronetopýra a princeznu Yue. naopak mi chybělo mnoho scén, ale holt celý seriál se do filmu nevejde. jenže je to znát, filmu chybí jiskra, kterou má seriál. holt se film se seriálem měřit nemůže.... s oběma přimhouřenýma očima a hodně štědré náladě 3* ()

Petyas 

všechny recenze uživatele

Tohle bude trilogie? Jestli ne, tak je film neukonceny, jestli jo, tak do budoucna vim na co nekoukat. Strasne nudny a opravdu jen pro male deti. ()

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama