Reklama

Reklama

Duch ve stroji

  • Česko Ghost in the Shell (více)
Trailer 1

Major (Scarlett Johansson) je velitelkou Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak... (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (780)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem film sledoval, jsem si říkal, jak jsem na podobné kyber orgie čekal opravdu hodně dlouho, než jsem se jich dočkal. Jenže kromě nádherných animací, perfektně upraveného města budoucnosti a skvělé hudby jsem si uvědomil, jak je to hrozně důležité, aby film měl duši. No a tu duši vytváří i samotní herci, kteří to v tomto případě moc nezvládli. Pilou Asbæk a Takeši Kitano předvádí sice naprosto úžasné postavy, jenže Scarlett je tu tak strašně umělá, že stejně uměle nakonec vychází i samotný film. Hrozná škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní kino zklamání. Ghost in the Shell znám pouze jako hru, s Anime jsem do styku nepřišel a netuším z čeho film těží víc, každopádně je to poněkud mdlé. Jedná se o Hardcore Sci-Fi s cyberpunkovým nádechem, které pro mnoho diváků nebude příliš atraktivní, já si myslím, že film je určen pro velmi úzké publikum, tedy běžnému diváku, který není obeznámen jak s hrou tak anime, film nemá příliš, co říct. Scarlett se zde překvapivě hodila, vizuálně onen vymyšlený svět má něco do sebe, akční scény až na tu úvodní( ta byla bezvadná) jsou spíše průměrné a finále je bohužel nejslabší část filmu. Místy na mě dopadla i lehká nuda ,tedy ani o velké zábavnosti nemůže být řeč. Dalo se na to koukat, ale kino bych vynechal. 60% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neviděl/ nečetl původní verzi takže... Vizuálně působivé. Příběh zajímavý, ale nejde tak do hloubky jak by mohl. Předpokládám, že předloha ano. Filozofická témata jsou lehce nastřelena a prim hraje spíše akce, na kterou se ale moc dobře dívá. Scarlett Johansson hodně robotická, pravděpodobně záměrně, Michael Pitt ovšem výborný. Neviděl jsem moc paralel s Matrixem, upřímně nevím proč je srovnáváno. Sanders jako režisér rozhodně nezklamal. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prepájanie živého organizmu so strojovými technológiami tu funguje s postupujúcim civilizačným rastom (alebo úpadkom) už stovky rokov. Zhruba rovnako staré je hnutie odporu k technológiám (začiatkom 19. storočia anglickí luddisti, ničiaci novo zavádzané stroje vo fabrikách s odôvodnením, že berú ľuďom prácu). Duch v stroji cez akčnú perspektívu naznačuje, že aj tí najväčší odporcovia sa raz s faktom biotechnohumanoida zmieria. Aby v mene korporácie bojovali s výmyselníkmi, čo majú iné firemné ciele. Lebo myšlienka akéhokoľvek podenkového prežitia zvíťazí vždy nad sebadeštrukciou. Nie je to práve najveselšia perspektíva. A líška v podobe Beat Takešiho, čo vybojuje víťazný súboj so zajacmi, čo sú na ňu poslaní, na tom nič nemení. Konieckoncov túto neveselú perspektívu v  svojich paintbrushových obrazoch zhruba od polovice 70. rokov pomerne jasne ukazoval už geniálny vizionársky švajčiarsky výtvarník Hans Ruedi Giger. O ktorom LSD guru Timothy Leary svojho času povedal: Rudi, Ty vidíš oveľa viac, než my, domestikovaní primáti. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď dáme bokom (ne)originalitu a zdvihnutý ukazovák s varovným podtextom, ponúka snímka veľmi podarenú audio-vizuálnu zábavu. Pri prechádzke mestom na prvý pohľad zaujmú reklamné hologramy s hercami a postavami v nadživotnej veľkosti. Na každom kroku stretávate robotov či umelo vylepšených ľudí. Ghost in the Shell je predvídateľný akčný sci-fi thriller, ktorý nám veľmi farbisto predkladá neutešenú budúcnosť plnú moderných technológií, robotov a vylepšených ľudí, ktorí aj keď žijú vo veľkom meste sú veľmi osamotení. Táto stránka filmu, spolu s charakteristickou siluetou Scarlett Johansson nádherne vynikne na veľkom plátne. Príbeh je ale až moc šablonovitý a predvídateľný a neprináša takmer žiadne prekvapenia. Počas 107 minút dlhej stopáže a v spoločnosti pozadia Scarlett sa síce nudiť nebudeme, ale určitá otupenosť na seba nenechá dlho čakať. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se ve Wellingtonu na Novém Zélandu a v čínských městech Hong Kong a Šanghaj. (PaTeXx)

Související novinky

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

04.07.2018

Herečka Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona, Lucy) a režisér Rupert Sanders (Sněhurka a lovec) za sebou mají čerstvě spolupráci na filmové adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell. A zřejmě… (více)

Akira od režiséra Thora?

Akira od režiséra Thora?

21.09.2017

Letošní hraná verze Ghost in the Shell moc velký byznys neudělala. Hollywood se z toho ale nepoučil a studio Warner Bros. momentálně žene do kin Akiru. Šestidílná manga Katsuhira Otomy se v roce 1988… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Reklama

Reklama