Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 203)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ha! Lokací >pražský< Kremlik jako kouzlo nechtěného, ten >pravý< pak vizuálně efektně v luft vyhozen - ve své skryté symbolice - no krása... %-] . . . Škoda, že se v žánrové klasifikaci tají slůvko "komedie", protože právě humor dává filmu šťávu víc, než nějaké pateticky vytrendované žánrové hrátky. Cruisův akční "opus magnum", doufám jen, že si v dalších epizodkách udrží tu nadsázku a hravost. A víc se mi to nechce pitvat, bavil jsem se skvěle a o nic jiného v těch >misionářských< opusech nejde, že... - - - - - (Poprvé viděno 14.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 11684., komentář zde jako osmistýšestašedesátý - 15.1.2013) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vaše mise. Rozhodněte se ji přijmout.“ - „Jdu do toho. Vážně. Žádná mise přece nemůže být těžší než tahle. Bomba...může?!“ Nevím, jestli těžší, ale určitě hůř zpracovaná než ta předchozí. Jestliže jsem se u třetího dílu rozplýval nad tím, k jakému posunu vpřed směrem od dvojky došlo, u Ghost Protocolu mám pocit, že je to zas nějaký ten krok zpět. Sice mi tvůrci vyšli vstříc s tím, že tentokrát nenechali zmizet postavy z předchozích dílů bez jediné zmínky, ale jinak je ve všech ohledech čtyřka o něco málo horší. Peggova postava jako jediná nabízí humor, ovšem už ani zdaleka tolik neperlí, absurdních akčních scén naopak přibylo (exhibice na hotelu, výbuch plynu, písečná bouře a mnoho dalších), záporák se jeví oproti tomu minulému výrazně chaběji, a ženská spoluhráčka je co do charismatu/jiskry zatím asi tou nejslabší ze série. S hodnocením se tedy vracím zpátky na průměr, doufám a věřím, že další díl půjde s kvalitou zase nahoru. „Takže budu skákat...do pece. Víceméně.“ - „Jo. Víceméně. Ale...já tě chytím.“ - „Bezva.“ ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Proti Bradu Birdovi nemám ani to nejmenší, Michael Giacchino se také snaží, ale co z toho, když lehkou nudu střídají scény, které nejsou ani poctou, ani citací, jen starým zbožím (až na výjímky, třeba telefonní budku). Ale ve kterém filmu máte zase možnost vidět, jak Josh Holloway zneškodní Pavla Kříže. 70%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V poslednej tretine tomu dôjde nielen dych, ale aj všetko, čo robí predošlú stopáž tak skvelou – komický a inteligentný nadhľad, sympatická súdržnosť IMF tímu Cruise-Patton-Renner-Pegg, dôvtipné scenáristické hrátky s klišé, napadité agentské hi-tech vychytávky, i eye-candy akcia a napätie. Dubaj mal byť posledným dejiskom, nie prostredným. A hlavný záporák v podaní charizmatického Michaela Nyqvista mal dostať viac priestoru. V jednotlivostiach M:I-4 poteší, no ako celok sa radí až na tretie miesto, za jedničku a trojku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŠÉF JE MRTVÝ. PREZIDENT INICIOVAL TAKZVANÝ ,,GHOST PROTOKOL“. NAŠE ČINNOST BYLA UKONČENA. OD TÉTO CHVÍLE JSOU VŠECHNY NAŠE ČINY NELEGÁLNÍ, TAKŽE JESTLI CHCETE ODEJÍT.....“ /// Tak jo. Tohle se mi líbí! Skoro nemám čas přemejšlet nad tím, jaká že to je hovadina, páč to má švih, na ironickej ftip tu je S.Pegg a Tomík je vcelku ve formě (a to takový, že by mu ty jeho letecký eskapády záviděl nejeden ,,wu-shu Korejec“). Příběh, kde parchant chce vodpálit jadernou hlavici – tak to tady dlouho nebylo, že? Sračky na to. Za chvíli je v píči Kreml, Rudý náměstí a napětí mezi Amíkama a Rusákama by se prej mohlo dát krájet (což je logický, šáhněte nám na Václavák!). Technický vychytávky 22.století... (ne! za to s tou bundou...klidně 23.století!). Ostatně těch nádhernejch hraček je tu tolik, že až to uvidí Batman, tak se asi posere! Nechápu, co furt máte? No a co, že se tady (trochu ???) přehání. Copak by jste takovouhle misi (která potvrzuje pravidlo, že každá další je drsnější a drsnější) zvládli jen ve slipáčích a bez kliky? Technická dokonalost, super obsazení, perfektní akce....to je MI: IV(čtyři)! No dobře, vobčas je to fakt přehnaný.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Uvidím, jak ,,ztracenej“ Sawyer sejme Štěpánka. 2.) Miluju nerozbitný agenty. 3.) Zjistím, který auto má nejlepší crash testy. 4.) Koukám jen na americký filmy, který maj výraznou českou stopu. 5.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Scéna, v níž si Etan Hunt (Tom Cruise) nechá na hlavu nasadit neprůhlednou kuklu od dlouhovlasého blonďáka, odkazuje na první Mission: Impossible (1996), v níž si od podobné postavy nechal nasadit podobnou kuklu ve scéně, kdy šel navštívit Max (Vanessa Redgrave). (Lorge)
  • Štáb musel přerušit natáčení kvůli ohlášení bomby pod Hlávkovým mostem v Praze. (albytch)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. prosince 2011 v Dubaji. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama