Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 203)

novoten 

všechny recenze uživatele

Mission: Accomplished. Nějakou dobu jsem s Birdovým pohledem bojoval, ale obzvlášť v sevřeném opakování celé ságy vyniknou jeho kvality. Tempo je občas téměř překotné, vyrovnává ho překvapivá kadence hlášek, výtečná pasáž v Dubaji a hravě špionážní nálada, umně kombinovaná s Abramsem nastolenými trendy. Na své si mohou s radostí přijít i fanoušci nejrůznějších sousedních sérií, protože Ethan v zachmuřených chvílích připomíná Jacka Bauera a ve finálním souboji zase Jamese Bonda. A právě tenhle průřez žánry i náladami nakonec Ghost Protocol vytahuje na pozici silného hráče. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nemějte strach z vyždímaného konceptu filmové série, z okoukané zápletky, ani ze stopáže překračující dvě hodiny, čtvrtá Mission Impossible je skvostný akční nářez, jaký jsme tady dlouho neměli. Režisér, na poli hraných filmů debutující, na sobě nedá znát sebemenší zaváhání a od prvních minut servíruje chytlavé akční scény přecházející jedna v druhou, přičemž diváku téměř není dán prostor pro vydechnutí (myšleno v dobrém smyslu), ani pro přílišné zabývaní se klasickou hrozbou jaderného konfliktu mezi USA a Ruskem - je tedy celkem jedno, co je příčinou všeho dění, důležité je "dění" samotné. Počínání agentů perfektně balancuje na hraně "nemožného" a uvěřitelného, stejně tak technické udělátka jsou tak akorát cool, avšak neplýtvá se s nimi... Vytknout by se dala jen mizerná emocionální rovina, ale to nic nemění na tom, že takhle nabitý energií jsem odcházel z kina jen párkrát v životě... 9/10 ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Cruise na to pořád má a Brad Bird by měl točit hrané superdrahé akční blockbustery častěji. Zaměnitelnou špionskou historku totiž vyšperkoval spoustou svěžích nápadů (dubajská výměna identit? ou jé!) a akci pojal jako jeden velký eye-candy koncert. Dokonalé to není ani zdaleka (tempo je až příliš zběsilé na to, aby se nedostavila jistá otupělost), Birdovu misi si ale dám kdykoliv znovu. (pozn. Pražský hrad tu vydávají za moskevský Kreml? jak příznačné...) 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po vynikající trojce klesá GP o kousíček níže, ale to co ztrácí na drsnosti a osudovosti dohání na vtipu, eleganci a větší týmovosti. Akčně příběhové rozvrstvení má nejblíže prvnímu dílu, ale chybí tu nečekanost a obava o hlavní hrdiny (celá ta hrozba nukleární války nepůsobí nijak hrozivě). Jedinou vyjímkou budiž geniální prostřední část v Dubaji, která do slova a do písmene naplňuje zánrovou zábavu, inovuje a tlačí na pilu. Tenchnické udělátka (sice stále selhávající) tu taky hrají mnohem větší roli než dříve a jsou (ještě spolu s Peggem) zdrojem nejpodařenějších fórů. Hláškující Jerry Renner rovněž výborný a to v dost jiné poloze než jaké jsme zvyklí. A škoda jen, že Josh Holloway se ve filmu moc neohřál. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tí chlapci neskončili Oxford, jasné?" Solídne, to rozhodne. Ale po dvojke pre mňa najslabší diel. Príliš sa mi nepozdával Ethanov tím, v čele s nie príliš zábavným Rennerom, vcelku otravným Peggom a mdlou Paulou Patton. Našťastie sa režisérovi Birdovi podarilo natočiť zopár scén, ktoré určite stoja za pozornosť (púštna búrka, nezabudnuteľný mrakodrap, finále s autami, geniálny nápad so „stenou“). Od veci nie je ani ústredný zloduch. Žiaľ, štvrtý diel ponúka asi najbiednejšieho Huntovho šéfa a to v podaní Toma Wilkinsona; v ťažkotonážnej konkurencii Voighta, Fishburnea a Hopkinsa, proste starý dobrý Tom nemal šancu (a to ho mám rád). Páči sa mi, čo so sériou robí Tom Cruise, ale občas ma tým nudí. Štvorka je zaujímavá tým, že po tom, čo trojka síce zarobila pekné peniaze, ale predsa len sa čakalo viac, štúdio uvažovalo o výmene Cruisea, ktorého mal nahradiť práve Renner. Štvorka napokon s rozpočtom 145 miliónov na celom svete trhla geniálnych 694, takže hoc Renner nakoniec (relatívne) zostal súčasťou série aj v nasledujúcich dieloch, po premiére štvorky už nikto nevravel o striedaní. Scenár je striedavo skvelý (parádny twist s manželkou), striedavo jalový (nekonečná finálna spása sveta samozrejme v poslednej chvíli, či skôr v tomto prípade po poslednej chvíli). „Vojna pomáha biznisu." – „Aj jadrová?"  ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Zvláštní záliba producenta J.J.Abramse v čísle 47 je patrná i v tomto filmu, a to konkrétně na speciálně upraveném voze, který hledají agenti Hunt (Tom Cruise) a Brandt (Jeremy Renner) poté, co naskakují na jedoucí vlak. (=woody=)
  • Automobil s futuristickým designem a velkými prosklenými plochami, který ve filmu používá Ethan Hunt (Tom Cruise), je koncepční vůz BMW i8 s přeplňovaným, tříválcovým, dieslovým motorem. (syphonn)
  • Film mal počas produkcie pracovný názov "Aries". (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama