Reklama

Reklama

Veřejný nepřítel č. 1

  • Francie L'Instinct de mort (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (537)

moorks 

všechny recenze uživatele

Ikdyž tento film předcházela velká reklama ,zase tak velká sláva to není. Režisérovi nelze upřít snahu, ale vtěsnat celý život takové muž do tohoto filmu, prostě nelze. Asi si vzal příliš velké sousto a konečný produkt je poněkud rozporuplný...škoda. Mohl to být opravdový trhák. ()

TheNail 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost, sice ne tak "kulervoucí" jako Epilog, ale rozhodně z akčních filmů 2008 jeden z nejlepších. ()

Okocha 

všechny recenze uživatele

Syrový a taky surový film. Herci podávají solidní výkony, horší to je s charakterem ústřední postavy. Těžko člověk najde v sobě sympatie k někomu, kdo nevyznává žádné hodnoty, nesměřuje za žádným cílem a nic nemá rád. Klasické gangsterky jsou mým oblíbeným žánrem a rád se na ně znovu podívám, na tenhle film ale ne. Jak to nakonec ve dvojce dopadne mi asi taky bude muset někdo vyprávět. ()

Trescha 

všechny recenze uživatele

Pro francouzské filmy mám prostě slabost a tenhle je jedním z jejich skvostů.Výtečně natočená gangsterka po francouzsku.Cassel podává výkon zřejmě až za hranicí svých možností...Atmosféra by se dala krájet a hluché místa téměř žádné.Zkrátka životní příběh nejslavnějšího gangstera ze země galského kohouta Richet převyprávěl dokonale! Od plného hodnocení mě zrazují pouze dvě věci: milostná scéna Sáry v bodýčku:-D ale hlavně si nechávám rezervu pro jak doufám,velké finále. Takže uvidíme;-) ()

killa black 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře natočená kriminálka. Je to drsný, realistický a má to spád. Přesto jsem měl po skončení pocit, že tomu něco chybělo. Neptejte se mě co, protože to nevím. ()

dochvvv 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to znát opravdového Mesrine a potom srovnávat film. V podstatě je to zajímavý napínavý snímek na poměry francouzkého filmu opravdu propracovaný. Těším se na Epilog. Jestli je aspoň z poloviny pravda co se ve filmu odehrává, tak Mesrine je opravdu nepřítel státu č.1 ()

Georginek 

všechny recenze uživatele

Ale jo...dobry, cekal jsem teda neco extra...... Na Francouze to ujde..... Az na xicht hlavniho hrdiny. Je tak hnusnej, az srdce place...... ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Jak pejsek s kočičkou vařili dort. A vyšlo z toho přesně tohle. To tam dali, to taky, pořadím se nezabývali a přesně tak to chutnalo. Řemeslně asi dobřě udělané, ale ty logické nesmysly jsem viděl naposledy za socialismu jak dva partyzáni zlikvidovali dvě německé tankové divize. Pro mě fakt zklamání. Navíc ty časové proluky přispěly k totálním chaosu. Ten dort fakt nechutnáááá. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. ()

Saprofag 

všechny recenze uživatele

Vadí mi pouze takové to profláknuté odhalení na začátku. Jinak vynikající Vincent a vůbec film je dobrej po všech stránkách. No filmy podle skutečnosti mi vždycky dělali problémy, takže pěkná šťamra! ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě Francie. Ta těžko popsatelná atmosféra francouzských krimi filmů i seriálů mě prostě vždycky dostane. Komisař Moulin, Navarro, Válka policajtů, Leon, Veřejný nepřítel č. 1... sakra ti Francouzi tenhle žánr, kde se to hemží "hodnými" vrahy a správňácky zlými policajty, prostě umí jako nikdo jiný. A Depardieuovi bouchačka v ruce sedí víc, než jakákoliv jiná rekvizita. Už se těším, až se podívám na druhý díl. Snad mi přinese i to, co mi v prvním chybělo. Zatím jsem totiž viděl "jen" skvělého gangstera a chybí mi ta gloriola největšího francouzského gangstera všech dob stejně jako pověst muže tisíce tváří. Ale Mesrine je tady defacto na začátku své cesty, tak snad to všechno přijde. ()

Zaba 

všechny recenze uživatele

Celý film je podle mýho gusta. Vincent Cassel tam naprosto brilantně ztvárnil hlavní postavu - grázla všech grázlů! Velice silný dojem z biáku ještě umocňuje fakt, že takovéhle hovado skutečně exitovalo. Na celém filmu mě baví naprosto všechno. Herecké obsazení, kamera, zvuk, kostýmy, akce... prostě dokonalost sama! Srdeční záležitost... ()

Anatar 

všechny recenze uživatele

Film je dobry, ma to spad a tesim se az shlednu epilog. Musim ale konstatovat ze hlavni hrdina byl...proste blbec. Priprava na akce jedna velka 0, takze nechapu co je na nem tak vyjimecneho. Snad se pouci v druhe casti :) ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji kvalitně natočený film, kvalita z něj jen srší. Sám o sobě se nedá hodnotit, ale když ho beru jako přípravu na druhý díl, musím dát plný počet, protože scény jsou natočené skutečně brilantně a to že je film podle skutečné události tomu jen nahrává. Opravdu se jedná o jeden z nejkvalitněji natočených snímků. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

První hodinu jsem prakticky prozíval, byla to taková dobře natočená, solidně zahraná, ovšem příliš epizodní nablýskaná bída. V druhé půli to ale nabere na obrátkách až do fantastického finále. Tedy vlastně "finále". ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Sice na námět skutečné postavy, ale skoro až slaboduchý příběh. Přiblblé honičky a nepravděpodobné přestřelky a mezitím spousta řečí bez nějakého zvláštního napětí. Vincent so sám neutáhne bez podpory ostatních filmových prostředků. ()

Truevole 

všechny recenze uživatele

Druhá část je ještě lepší, jak tato první a přitom tato první je famózní. Pro milovníky gangsterských filmů, charismatických zločinců, idealní podívaná. ()

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama