Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ešte môžete prestať.“ Nebudem to sem ani vypisovať, taký som znechutený, každopádne tucty spoilerov sa nachádzajú v mojej dole linkovanej recenzii. Dodám snáď len toľko, že si nepamätám, kedy som posledný raz videl film s takým nelogickým scenárom. Ani „zvyšok“ nie je „nič moc“: výprava pozostáva z jedného jazera a päťdesiatich stromov, gore vyložene na efekt (zvlášť smiešne sú komiksové zvuky, aké vydáva nôž, režúci človeka), poslednou scénou pred zrkadlom skutočne neviem, čo chcel kto povedať... no vrcholom je práve doslova a do písmena nelogický scenár. Snáď KAŽDÚ MINÚTU niektorá z postáv (kladných aj záporných) urobí niečo, čo nemá logiku a čo by za daných okolností nikto normálny v lese nerobil. Aj keď mám rád hixploitation, žiadny zázrak som pre istotu nečakal – ale až takýto malér tiež nie. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/hixploitation/323-jazero-smrti-20- ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Wot da fak? Haranti mají supermanské schopnosti, nadlidskou sílu, stopují líp než Vinnetou a na youtubu je followuje pravděpodobně tak deset milionů lidí. Megadlouhá expozice nám toho řekne mnoho nepodstatného o páru a vůbec nic o situaci, která má nastat. Horor to není. Uvěřitelné (realistické) to není. Stylizované (nadsazené) to taky není. Je to popelnice po dně zaplněná nějakým hnusem a smrdí. A přitom to má potenciál. Víc učesat, nejet po víc kolejích současně, nesnažit se dělat zároveň zábavu pro masy a výpověď o masách. Z morálních a osobních hledisek ovšem nemůžu jinak než úplně zavrhnout. - Po roce už se svým původním komentářem úplně ve všem nesouhlasím, ale pořád to ještě neumím správně pojmenovat. Nový pocit je, že mě srdce bolí, jaké to musí být utrpení narodit se slabým mužem. Ale moje druhá polovina zase říká, že když si to muž uvědomí, musí začít posilovat a ne zůstat na místě. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vždyť jsou to jen děti...Jen děti! Hodně drsný (explicitně i přeneseně) způsob, jak rozsvítit varovné majáky nad brutálním chováním současné mládeže. Pojmout takový film jako explotation horor byl skvělý nápad, člověk pak tu extrémní krutost nedorostlých trapitelů příjmá mnohem snáze, nežli z vypjatých civilních dramat typu Klass. Všechny očekávané hororové nezbytnosti (chcete-li klišé) pak vynahrazuje diskutabilní chování hlavní hrdinky a režisérova pevná ruka. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

This Is England. Banda výrostků, proti které jsou kolegové z estonské Klass milosrdní samaritáni, zrovna neměla nic lepšího na práci, a tak se jala terorizovat mladý sympatický pár. Doslova. A proč se omezovat jen na neškodné propíchnutí pneumatiky, když můžeme upalovat zaživa? Jsme přece děti... Po technické stránce nejsem schopen Eden Lake hodnotit, protože tohle mě totálně smetlo. Zhnusení z fyzického a psychického mučení se násobí právě kvůli bytostně odporným teenagerům, drobným detailům (natáčení mobilem!) a v neposlední řadě atmosféře beznaděje. Posledních 5 minut filmu jsem nesledoval, jen zíral. Zatraceně realistické, zatraceně podnětné k nejrůznějším diskuzím. Nebo jen zatraceně děsivé. 90% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ajm sory, ale někdy je té debility v jednání postav přeci jen trochu moc i na mě a víc už mhouřit oči nemůžu, protože pak bych je měla zavřený, což by se neslučovalo s touhou provozovat činnost "koukání na film". Hloupost byla už to, že se "výletníci" neotočili na podpatku a nezdekovali se hned jak je ty dětičky začaly nepěkně terorizovat - ale to by pak samozřejmě žádné Eden Lake vůbec nevzniklo, takže co se dá holt dělat. Každopádně, blbá kráva, která není schopná naběhnout mezi fracky, mučící jejího přítele, a rozmlátit jim držky na kaši klackem, to tady u mě projela na celý čáře, až do úplného konce mě decentně vytáčela a je to hlavně její zásluha, že nedám ani ty 3*. A přitom kvalita "výpovědi" tohohle snímku není vůbec špatná, protože takhle to vážně je a bude to už jenom horší - trháme mouchám křidýlka, upalujeme ožralý bezdomovce, kucháme koťátka a přibíjíme je na kříže a všechno si to natáčíme na mobil. Jen bych tohle téma příště uvítala naservírované méně polopaticky a s alespoň místy né tak hloupým scénářem. Natural born grázl Jack O'Connell a mile zrůdný závěr můžou zůstat. (2,5*) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Je možné všimnout si změn na oděvu Jenny (Kelly Reilly), který je zprvu mokrý a zablácený (poté, co se skrývala pod vodou pod dřevěnou chatrčí), aby byl krátce nato bez jediné skvrnky, opět celý černý. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno