Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 049)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Jsem Balthazar Blake , čaroděj 777. stupně a musím z Tebe udělat čaroděje!“.... N. Cage je v 350 let starým koženým kabátě a s hárem z Con Airu fešák. Ale na čáry je tu Harry Potter!!! Tenhle film je o CGI efektech, který jsou opravdu vynikající (a ve spojení s kvalitním zvukem jedinou pozitivní věcí), ale je mi naprosto ukradený, jestli se po N.Y. prohánějí draci nebo ocelový ptáci. Příběh je STUPIDITA, která zaujme maximálně děti. Ale pozor ! JEN KDYŽ SE ČARUJE!!! Naštěstí pro děti - čaruje se celkem dost. A o to asi jde.... Já mám problém s J.Baruchelem (protože je to nesympatickej zoufalec), s idiotským dějem a ještě stupidnějším závěrem ( Oóóh!!! To není možné! Oóóh! Blééééé!!!!). Ovšem děti budou chtít být čaroději! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem alkoholik. Chlastám, abych pročistil mysl. Čistá mysl je totiž první krok ke kouzlení. 2.) Nemůžu doma vysvětlit, proč potřebujeme plazmovou kouli. 3.) Nevím co s tekutým perským kobercem po babičce. 4.) Mám ocelovýho ptáka (na lítání). A nevím jak s ním přistát!. PŘÍBĚH Odpad! HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

J.Baruchel mi opravdu nesedl, což je docela problém, hraje-li hlavní roli. Zato Cage byl očekávaný, jako herce ho mám rád, tudíž nezklamal. Tvůrci jakoby se nemohli rozhodnout, zda mají natočit romantickou lovestory, temnou fantasy nebo dětský film. Přidá-li se od každého něco, výsledný kočkopsí dort nemůže fungovat. Pokud by za filmem stál opravdu W.Disney ( nechť je mu země lehká), určitě by příběh nasměroval k temné a drsné fantasy. Výtvarné a trikové stránce nelze nic vytknout, v tomhle zůstávají Disneovi následovníci perfekcionalisty. Nádherný drak! Celkově mě ale film bavil a potěšila mě scéna, která vychází ze staré legendy o čarodějově učni, jak ji známe od Lúkiana, J.W.Goetha ( Čarodějův učeň) či samotného W.Disneye ( Fantasie). Ano, zvládnout koště a vědro vody dokáže jen opravdový mistr! ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Turteltaub mě prostě neumí zklamat. Viděl jsem přesně to, co jsem očekával. Má to dobrý herce, rychlost, spád, efektní kouzla, dynamickou akci a jeden supr odkaz na Hvězdný války. Stejně jako u Lovců pokladů film svižně uhání kupředu, před očima se pořád něco děje, a i když se možná jede podle jednoduchého a opakujícího se schématu, nevadí mi to. Bavil jsem se a pocit z filmu je u mě rozhodující. (Fandové SW, užijte si tu hlášku z Epizody 4:) 150 miliónů dolarů(rozpočet)/215 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Abrakadabra!", zamumlal unyle pan Klec v úporné snaze oživit svou chcípající kariéru. "Jdi do prdele!", zachechtala se škodolibě Magie a uvrhla ho do téhle sériové, infantilní disneyovské taškařice pro nezletilce s nevyhraněnou sexuální orientací. "Ať Potratím Haryho, jestli jsem podobnou hovadinu už někdy někde neviděl!", pronesl zhnuseně rozhořčený divák. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Cageovi a Monike to fakt slušalo a efekty boli pekné, ale nakoniec dávam iba 2*. Otravoval ma ukňučaný Baruchel, presladená lovestory s tou jeho blondínečkou zo základky, v úvode príliš rýchly pohľad do príliš jednoducho zostavenej minulosti... a kopec ďalších drobností. Mladšie publikum môže byť z Čarodejovho učňa unesené, no obávam sa, že nad 15 rokov už z diváka žiadny "pocit úžasu" nevydojí, ani keby zapol všetky Teslove generátory. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Vlky, ktoré vyčaroval Horvath (Alfred Molina), aby naháňali Davea (Jay Baruchel), boli skutočné. Volali sa Bandit, Sierra, Samson, Takoda a žili na farme v New Jersey. (Greenpeacak)
  • Za nápadem na filmové znovuzrození "Čarodějova učně" stojí Nicolas Cage (Balthazar), který je vášnivým obdivovatelem Disneyho animované verze, jež byla součástí filmu Fantazie (1940). Cage: "Napadlo to mě a mého přítele Todda Garnera. Tehdy jsem natáčel jiný film a chtěl jsem se zkusit vydat do nějakého kouzelnějšího a fantastičtějšího světa, ve kterém bych si mohl zahrát postavu s mytickými schopnostmi. Zmínil jsem se o tom Toddovi a druhý den nás napadl dokonalý námět – Čarodějův učeň." (Taninaca)
  • Po prologu se děj odehrává v roce 2000 v New Yorku, když byl Dave (Jake Cherry) malý. Ovšem na několika záběrech chybí věže World Trade Center, které v té době měly ještě stát. (Irbis9)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama