Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Pre diváka, ktorý vie oceniť nádherné obrázky amerických a švajčiarskych kopcov a tiež pri pohľade na "železného" Eastwooda, ktorý si v tomto filme odliezol svoje (ostanete z jeho výkonov s otovrenou hubou), je to potešenie. A asi to nie je úplne vhodné porovnávanie, ale mám pocit, že film Nordwand (2008) sa nechal týmto kúskom pomerne dosť inšpirovať. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Clint jako profesor zabiják, co pistoli nosí v igelitce, v rozčílení cení zuby a horolezkyně přivádí k vrcholu již v základním táboře. Kdo byl vlastně zneužit, si však kvůli svému pocitu neodolatelnosti vždycky uvědomí až s menším zpožděním.. Špatný scénář a hraní si na Flemingův svět při sáhodlouhých konverzacích s albínským šéfíčkem je vykompenzováno fetišistickými drobnostmi (krasavice Totem Pole v Monument Valley, Ford Bronco). Závěrečné odhalení je stejně hloupé, jako brát si do hor nekvalitní výbavu (byť je levná a vydrží do konce života).. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Clintův čtvrtý režijní počin (podle špionážního bestselleru Traveniana) už na dálku smrdí bondovkami (Clint hraje zabijáka pracujícího pro tajnou službu, kterému se do postele vnucuje jedna kost za druhou), ale víc než na akci se soustředí na vtipné eastwoodovské dialogy. Zbytečně dlouhé, od finále jsem čekal víc, ale dá se to. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Clintovo nejlepsi kousky to fakt nema, navic jsem cekal neco drobet jinyho, ale presto docela solidni film. 90 minut pripomina spis nejakou bondovku, kde Clinta najme spionazni agentura nebo co, zacne patrat po lidech, co ma zabit a do toho trenovat na vylez hory a lepi se za nim jedna pipina za druhou a samozrejme dojde i na nejaky ty podrazy. Na zaverecnou pulhodinku se pak dej konecne presune na Eiger a vystup na horu je natocenej fakt dobre, efektivne, ale zaroven realisticky. A samozrejme na zaver velkej zvrat, kterej me uz napad nekdy v polovine filmu. Kdyby tady nebyl Clint, tak to je zbytecne dlouhej a misty roztahanej prumer, ale on to z toho prumeru vytahne, protoze hraje dobre a je tady za slusnyho drsnaka. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vražda na Eigeru je takovou rádoby bondovkou a celkem se jí to daří díky charismatu Clinta Eastwooda, který hravě skolí každou sukeň. Z pohledu scénáře je to ale příšerně otřesná bída. Rozhovory šílený a zápletka neuvěřitelná. Ani akční scény nejsou natočeny kdo ví jak. I tak je ale film parádní a to (kromě zmíněného Clinta) díky horolezeckým scénám. Nejsem lezec, ale výšky a absence kaskadéra u hlavní postavy dokážu ocenit. Zvláště, když jde o 45 let starý film, kdy si tvůrci mohli minimálně pomáhat speciálními efekty. Hlavně závěrečné odříznutí nad propastí nemusel Clint asi ani moc hrát. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Druhý den natáčení zabil uvolněný kámen horolezce Davida Knowlese. Několik minut předtím se pohyboval na stejném místě Clint Eastwood. (džanik)
  • Kromě jedné natočil Clint Eastwood všechny nebezpečné scény sám. (džanik)

Reklama

Reklama