Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenar k Vrazde na Eigeru nie je nijako strhujuci : VychodnehoLesa najme a vycvici spionazna sluzba za ucelom zneskodnenia par individui. Na moje pomery /a ze uz o filme nieco viem...../ a pan VychodnyLes sa prilis inspiruje Jamesom Bondom, co je trochu na skodu veci a aj filmu. Prva polka filmu je nudna, na pana C. Vychodneholesa sa pocas jeho treningu lepi jedno dievca za druhym .... kde som to naposledy videl? Aha, uz viem -- 007 v podani Rogera Moora. Film vsak ako - tak zachranila druha polka s vystupom na Eiger a solidne natocenou sceneriou a horolezeckymi scenami. 67 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku netradiční Clintův akčňák, protože nehraje ani tajemného kovboje, ani drsného poldu. Počet hlášek a sarkasmů tady opět vystoupal na slušné číslo. Hodně se mě líbí plakát, který absolutně neodpovídá průběhu filmu. Kdo čeká horskou akci a boj o přežití, bude docela zklamán. Ale fanoušci Clinta být zklamaní určitě nemůžou. Borec, který si nesedne před nikým na prdel je tady. 65% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Clint jako profesor zabiják, co pistoli nosí v igelitce, v rozčílení cení zuby a horolezkyně přivádí k vrcholu již v základním táboře. Kdo byl vlastně zneužit, si však kvůli svému pocitu neodolatelnosti vždycky uvědomí až s menším zpožděním.. Špatný scénář a hraní si na Flemingův svět při sáhodlouhých konverzacích s albínským šéfíčkem je vykompenzováno fetišistickými drobnostmi (krasavice Totem Pole v Monument Valley, Ford Bronco). Závěrečné odhalení je stejně hloupé, jako brát si do hor nekvalitní výbavu (byť je levná a vydrží do konce života).. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Před i za kamerou obdivuhodná a náročná práce, avšak z celkového pohledu je Vražda na Eigeru jakýmsi mixem chaotického špionážního thrilleru s britským feelingem (Bond) a dobrodružné výpravy na pouštní skaliska, kde musí hlavní protagonista podstoupit horolezecký výcvik, z něhož bude přezkoušen při výstupu na Eiger. Téma je nápadité, avšak první půlka filmu působí s tou druhou jaksi kontraproduktivně, což je největší kámen úrazu. Naštěstí jsem měl ovšem i tak o zábavu postaráno. Můj herecký favorit George Kennedy se obstojně postaral u humornou stránku filmu a spolu s Eastwoodem tvoří vcelku přesvědčivé duo, které patří mezi prioritní pozitiva filmu, i když jich není zrovna moc. Já to však vidím na 75% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že Vražda na Eigeru je vážně myšlený snímek. Na to má film dost pitomý příběh a hlavně scénář. Některé dialogy, pakliže se nejedná o komedii, (což se asi skutečně nejedná), jsou úplně zcestné a debilní. Když k tomu člověk přidá psychologii postav (žádná není), vyjde z toho slepenec různě hloupých scén, na který nemá smysl se dívat. Jakoby chtěl někdo zachránit odpad nenatočený scénáristický odpad z Moonrakera a Muže se zlatou zbraní použil ho jako základ pro jiný film, přičemž chtěl do filmu nějak dostat lezení. Naštěstí právě ty lezecké okamžiky v závěru film trochu zachraňují, byť jen vizuálně. A proč má sakra Eastwood helmu, jako kdyby právě zahodil sbíječku? A Geroge Kennedy jako lezec, ve kterém vesmíru? A když někdo leze jako první, jaktože visí na laně? ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Druhý den natáčení zabil uvolněný kámen horolezce Davida Knowlese. Několik minut předtím se pohyboval na stejném místě Clint Eastwood. (džanik)
  • Kromě jedné natočil Clint Eastwood všechny nebezpečné scény sám. (džanik)

Reklama

Reklama