Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Pre diváka, ktorý vie oceniť nádherné obrázky amerických a švajčiarskych kopcov a tiež pri pohľade na "železného" Eastwooda, ktorý si v tomto filme odliezol svoje (ostanete z jeho výkonov s otovrenou hubou), je to potešenie. A asi to nie je úplne vhodné porovnávanie, ale mám pocit, že film Nordwand (2008) sa nechal týmto kúskom pomerne dosť inšpirovať. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Co se hlavního hrdiny týká, je film klasickou eastwoodovinou: je to prostě zase ten drsný týpek, co podlehne svůdným ženám a sebenabouchanějšího chlapa smete ze své cesty jako obtížný hmyz. Bondovská zápletka se ve druhé polovině přesouvá do atraktivního vysokohorského prostředí, konečně dojde i na nějaké to napětí a dobrodružství... ale bylo to moc pozdě, moc dlouhé a strýček Hajaja mě nenechal vidět závěrečných cca 25 minut. Ne že bych měla pochybnosti, jak to dopadlo;-). Existuje možnost, že někdy dokoukám a možná tomu ještě malou hvězdičku přijebnu, zatím hodnocení ponechám ve vcelku slušném nadprůměru. 66% ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Před i za kamerou obdivuhodná a náročná práce, avšak z celkového pohledu je Vražda na Eigeru jakýmsi mixem chaotického špionážního thrilleru s britským feelingem (Bond) a dobrodružné výpravy na pouštní skaliska, kde musí hlavní protagonista podstoupit horolezecký výcvik, z něhož bude přezkoušen při výstupu na Eiger. Téma je nápadité, avšak první půlka filmu působí s tou druhou jaksi kontraproduktivně, což je největší kámen úrazu. Naštěstí jsem měl ovšem i tak o zábavu postaráno. Můj herecký favorit George Kennedy se obstojně postaral u humornou stránku filmu a spolu s Eastwoodem tvoří vcelku přesvědčivé duo, které patří mezi prioritní pozitiva filmu, i když jich není zrovna moc. Já to však vidím na 75% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V první půli odlehčený špionážní thriller s lehkým bondovským nádechem, kde si Eastwood bez problémů drží klasické chlapácké charisma a vtipně se vypořádá s nepřítelem z minulosti. V druhé půlce se přepínáme do dobrodružného horského dramatu a na tomhle písečku, lépe tedy kameni, se filmu daří  i mnohem lépe. Není nouze o nervydrásající scény a tragický konec celou dobu doslova visí ve vzduchu.  Výborné.  Po horské epizodě Eastwood svůj ne nezajímavý, ale nevyrovnaný příběh opět zakončuje smířlivě a odlehčenou formou.  3,5 * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Clintovo nejlepsi kousky to fakt nema, navic jsem cekal neco drobet jinyho, ale presto docela solidni film. 90 minut pripomina spis nejakou bondovku, kde Clinta najme spionazni agentura nebo co, zacne patrat po lidech, co ma zabit a do toho trenovat na vylez hory a lepi se za nim jedna pipina za druhou a samozrejme dojde i na nejaky ty podrazy. Na zaverecnou pulhodinku se pak dej konecne presune na Eiger a vystup na horu je natocenej fakt dobre, efektivne, ale zaroven realisticky. A samozrejme na zaver velkej zvrat, kterej me uz napad nekdy v polovine filmu. Kdyby tady nebyl Clint, tak to je zbytecne dlouhej a misty roztahanej prumer, ale on to z toho prumeru vytahne, protoze hraje dobre a je tady za slusnyho drsnaka. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Clint Eastwood absolvoval třídenní horolezecký kurz v Yosemitském národním parku a několik měsíců potom trénoval ještě doma. (džanik)
  • „Daleko pod sebou jsem viděl pastvinu, slyšel řinčení kravských zvonců a v tu chvíli jsem si pomyslel, proč se raději tam dole s těmi kravami neopaluju,“ okomentoval natáčení Clint Eastwood, který si ve filmu na vlastní kůži vyzkoušel vysokohorské horolezectví, aniž by měl i při nejnáročnějších scénách dubléra. (ClintEastwood)
  • Keď Clint Eastwood so svojim štábom prechádzali časťou Monument Valley v Arizone, jeden z jeho kolegov ho upozornil, že tu kedysi slávny John Ford natočil takmer všetky úvodné scény svojich westernov. Eastwood zareagoval, že nech to teda spravia aj oni. (MikO_NR_1909)

Reklama

Reklama