Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpívánky jsou u nás doposud jedním z nejstarších a nejvděčnějších pořadů na obrazovce České televize. Je to zpěvník tradičních lidových písniček a říkanek. (Rodriguez)

Recenze (105)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když jsem na Zpívánky narazil, tak jsem si je většinou utéct nenechal. Teď bych asi těch 5 minut u českých lidových písniček nevydržel. Dávají to ještě vůbec? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výchovný záměr seznámit děti s lidovou písničkou je nepřehlédnutelný, jde nicméně o sympatický projekt, jehož životaschopnost dosvědčuje počet vyrobených dílů a četnost repríz. Pořad je určený spíše malým dětem a jde v prvé řadě o ty písničky, takže nevadí papundeklové kulisy. Starší díly mi přijdou celkově kvalitnější než pozdější produkce. Celkový dojem: 55 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako malý chalan som "Spievanky" z duše nenávidel. Ani sám vlastne neviem prečo. Dnes v tomto projekte vidím celkom zaujímavý nápad, ako prostredníctvom známych hereckých osobností, ktoré spievajú tradičné, ľudové piesne, ukázať mladej generácii, že sú aj hodnotnejšie hudobné prejavy ako len retardovaný hip-hop. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zpívánky mě teda vůbec nebraly a jen málo kdy to netrhalo uši. Možná tak horší vzpomínky zůstaly napořád. / Viděné epizody cca *8.dílů / ( Hodnocení: 1/10 ) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Coby malé parchantě jsem byla "Zpívánkami" značně zpruzená - hudební výchova nepatřila k mým oblíbeným předmětům, jakkoliv jsem Internacionálu, Píseň práce i mou oblíbenou Partyzánskou píseň pěla nesmírně procítěně a se zanícením čerstvé pyjonýrky. Malý člověk se nemohl dočkat, až bude na obrazovce drandit Večerníček a zatím tam ve studiu otravovaly sereblity s lidovými odrhovačkami a únavným opakováním, matkou moudrosti! 25% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ale jo, sice jsem to nikdy nijak extra nebaštil, ale když to teď zahlédnu, je to slušný retro a rád se na ty přehrávající a na plejbek "zpívající" osobnosti s úsměvem kouknu... asi jako na tuhle slečnu (v rámci branže) :-) 60% ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Nic moc, ale pořád je mi to mnohem bližší a sympatičtější než Eso s mistrem „crashem Ferrari“, pánem kožichů a sběratelem dívčích kalhotek Leošem Marešem. p.s z hudebky jsem měl vždy za 2 (vlastně jednou to "vytáhl" bednou od whisky na 1-čku a čest svému jménu jsem tak rozhodně nedělal, (sorry Béďo), pokud by to někoho zajímalo....... Mé srdce (stejně jako uživ. canakja) bylo jinde. I já se těšil na večerníček! Otec a jeho peněženka by mohli vyprávět, když jsme pelášili 140-kou a "naháněli" Krakonošské pohádky. VB tenkrát nějak neměla pochopení.... a vlastně tam vznikla moje celoživotní nenávist. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Bude sa dať hodnotiť aj Cvičme v rytme a Nedeľná chvíľka poézie? Opravujem: "Nedeľná chíľka poézie" sa hodnotiť dá :( Vďaka MM_Ramone. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jak ta svérázně ilustrovaná kočka bez varování v malém zlomku sekundy doslova vybafne na konci pořadu, tohle mi v mladém věku nedělejte, hergot! Jinak lidovým písničkám se aspoň tehdy vyhnout nedalo (vždyť jsme v Evropě a ne USA, jeez), ale pořad samotný byl hezky udělaný. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Děti se v Zpívánkách mohly seznamovat s lidovou písničkou, naučit se ji a pak se s ní předvést rodičům i ve škole.***(4.10.2010) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nesnášel už jako malej. To staré úvodní "intro" mě iritovalo stejně jako ta pitomá, vypasená kočka v novějších dílech. ()

Reklama

Reklama