Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Recenze (127)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stačí premenovať Clintovu postavu a kľudne to môžete brať ako nepriznaný šiesty diel Drsného Harryho. Tento film obsahuje moju najobľúbenejšiu filmovú hlášku vôbec. Clint (mieriaci po záverečnej naháňačke na dobitého Raula Juliu tradičnou veľkokalibrovou búchačkou): "Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam." BANG! :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje me docela nizky hodnoceni, sice se nejedna o nic super vyjimecnyho, ale rozhodne to je kvalitni kriminalka. Film akorat trpi delkou, nekdy v 60. minute to totiz vypada, ze film muze v klidu behem deseti minut skoncit, ale to ne, furt je to natahovany, aby si Clint splnil svoji normu dvou hodin, ne ze by to ke konci zaclo nudit, i tady jsou fajn sceny, ale klidne to zkratit o pul hodinky a nic by se nestalo. Co se tyce Sheena, ten v prvni pulce pusobi trosku blbeckovskym dojmem, jak kdyby ho Clint obsadil jen z toho duvodu, ze proste potreboval nejakyho partaka, kterej by mu nahraval, ale nechtel, aby mu nekdo vyzral slavu, takze Clint se zvesela pousti do akci, hazi jednu hlasku za druhou a Sheen se tu jen tak bezvyrazne mota. Jenze ve druhy pulce je to zase naopak, hlaskovat a radit zacne Sheen a film ma docela zajimavej vyvoj pribehu. Proste kvalitni kriminalka s nekolika hodne fajnovejma scenama a dobrym obsazenim. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kup si podpažní futrál. Takhle by sis ho mohl ustřelit." Jak se stát ze skvěle teoreticky vybavenýho zelenáče zkušeným detektivem? Je to jednoduchý - stačí se hůř oblíkat, začít kouřit doutníky a používat neortodoxní vyšetřovací metody. Já se tedy v americkým právním systému moc nevyznám, ale přesto mám jistý podezření že se detektivové Pulovski a Ackerman při střelbě na veřejnosti, vyhrožování svědkům nebo zapalování barů pohybují lehce za hranou zákona, ale v souboji s velkými šmejdy jsem ochoten jim to odpustit. A taky se přitom slušně bavím, protože hláškami se mezi střelbou nešetří a tak to mám rád. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Typická Eastwoodovka jako vyšitá, tentokráte i s pikantní erotickou vložkou... ;-) No a navíc pár těch nádherných auťáků... A víc už nic. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovo rozloučení se se 70. a 80. léty, kdy šel z jednoho béčkového akčňáku či westernu do druhého, než se v 90. letech vrhl na áčkové a umělecky ambicióznější snímky. Co naplat, jeho sláva nepříjemně stagnovala a tak po neúspěchu posledního, pátého Harryho už jen setrvačností natočil RůŽOVÝ CADILAC a ZELENÁČE, který se svezl na dobové vlně buddy movies. Starý vlk samotář Clint tu vyfasoval tehdy už solidně hicující hvězdu Charlieho Sheena a podle sevřeného žánrového mustru (policajt přijde o parťáka, kterého se následně snaží pomstít a pod nohy se mu při tom plete nový parťák, který je úplně jiný než on, oba se nesnáší, ale dopracují se k vzájemnému respektu a přátelství) vystřihli jinak klasický Eastwoodovský akčňák s dobrou akcí, svižnými dialogy a vtipnými hláškami. Pozastavil bych se snad jen nad tím, že ve filmu o gangu kradoucím auta je jen jedna, byť slušná honička, kterou o třináct let později v druhých MIZERECH obšlehl a brutálně vytunil Michael Bay. Charlie Sheen usedl na motorku ještě dva roky nato v kvalitním motorkářském béčku VE STÍNU GANGU. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někteří nachází v postavách detektiva Pulovského a Dirty Harryho podobnost, ale jsou tu drobné nuance, které je odlišují. Třeba pan Callahan by v závěru utrousil: „Musí existovat stovky důvodů, proč bych tě MĚL zabít, jenže zrovna teď se mi je nechce vyjmenovávat.“ A pak - prásk! To už mají společné.. Clint o sto šest cedí hlášky mezi zuby a dokonce při vyjasňování názorů s kolegou v autě nasadí svůj osobitý výraz vrčícího pitbula, kterému šáhli na oblíbenou kostičku, nicméně Zelenáč je v žánru buddy movie jen průměrným kusem, kterému by ubraných dvacet minut rozhodně přidalo na údernosti. C.Sheen v mých očích herecky nic moc, ale to u něj není nic neobvyklého. Když tak nad tím přemýšlím, dobrý výkon odvádí jen v Dva a půl chlapa, ale tam je vlastně sám sebou.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasická akční komedie let devadesátých, která je plná dobře odleželých hlášek, velkých výbuchů, Clinta Eastwooda, Charlieho Sheena a vysokého počtu čerstvých mrtvol. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rookie by se dal směle zařadit do pozdní Eastwoodovy tvorby. Ještě než se z něj stal pozorný a citlivý režisér/herec, patlal se Eastwood s většími či menšími úspěchy v akčních filmech. Jeho hrdinové byli povětšinou nekompromisní drsňáci a vždy vyšli ze situace vítězně. Podobně je tomu v tomto případě. Díkybohu za Sheena, který je jakožto nováček příjemně suvérenní a dobře ví co hraje. Legendární Raul Julia moc prostoru nedostává a akce je samozřejmě typicky hollywoodská. Čím větší výbuch tím lépe. Ne že bych tvůrce nějak kritizoval, ale scénář je čistě rutinní bez špetky invence, či snahy o nezaškatulkování se do standartních amerických akčních vod. Není zde nic moc co by zaujalo, jen snad těch pár hlášek a výtečných postřehů (obrácený odznak apod.). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Clint má na svém kontě jistě lepší filmy a podobné zápletky jsme viděli mockrát, ale i tak tihle "Prohnilí po eastwoodovsku" stojí za dvě hodiny divákova času. Především je to díky velkému množství akce (úvodní honička na dálnici si v počtu rozbitých aut nezadá s Kobrou 11) a skvělým hercům, kde kromě standartně skvělého Clinta zaujme Charlie Sheen, jehož přeměna ze zelenáče v mazáka nemá chybu a Raul Julia slizké záporáky prostě uměl. Navíc jako bonbónek poměrně pikantní erotická scéna. 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Clintovi už bylo rovných šedesát, ač na to úplně nevypadal. Vsadil na vážnější tón a možná se tvůrci nechali trochu strhnout projekty o dvou vzájemně se popichujících poldech: ostříleným Clintem a drzým mladíkem z bohatých poměrů Charlie Sheenem. Společně se snaží dopadnout šéfa zlodějského gangu, kdy se dokonce starší z parťáků stane jeho rukojmím. Scénář je každopádně čistě rutinní bez jakékoliv připadné hodnoty. A akce je tu hlavně proto, aby to dostatečně bouchalo, nebo to vypadalo co nejvíc efektně (u záporáků shazujících auta z jedoucího kamionu se zřejmě inspiroval Michael Bay). Zelenáč nicméně propadl a byl to Eastwoodův další z komerčních neúspěchů v řadě, takže bylo na místě, aby sáhl do vlastní kapsy a vytáhl projekt, který roky odpočíval (triumf Nesmiřitelní). Slovní přestřelky obou hrdinů zároveň zdaleka nedosahují popichování poldů ze Smrtonosných zbraní a dalších. Pořád je to ale slušná zábava. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood a Charlie Sheen, jako policejní kolegové v dnes již trochu pozapomenuté buddy-movie, no čekali byste to? Zaručeně vás ale dostanou. Eastwood obsadil mladého Sheena do takřka hlavní role (v závěrečné půlhodině, rozpoutá zelenáč nad městem doslova peklo, aby zachránil svého parťáka - hlavně ohnivá scéna v baru je skvělá) a to se ukázalo jako výborná volba. Oba herci si na plátně parádně rozumí a Clint zde natočil asi nejzábavnější a nejvýbušnější akční snímek své bohaté kariéry. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint si točí tím svým osobitým způsobem a po svém si upravil Buddy movie žánr. S Charliem jsem měl zpočátku trošku problém, ale chápu že jeho postava musela prodělat vývoj, kdy se z naškrobeného nováčka stává hláškující drsňák. Clint si hraje zase to své a cedí hlášky přes zuby jak bývá zvykem, jenže v minulosti to zkrátka dělal mnohem lépe. Nelíbil se mě záporák a zvláštní hudba. 60% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Za komedii bych to v žádném případě nevydával.....hlášky "Harryho" jsou přeci vtipné, avšak nevytvářejí atmosféru komediálního filmu.....jinak se mi to zdále dobré a na podobné úrovni "callahanovské".... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood tradičně v roli tvrďáka a k tomu jeho parťák v podání Charlieho Sheena. Skvělá herecká dvojice, která rozehrává zajímavou podívanou, jež je sice místy značně přitažená za vlasy, ovšem díky komediálnímu ladění se to snese. "...tak ti vystřelím to hovno, co máš místo mozku." ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší vydarený kúsok od Clinta Eastwooda kde si zahral opäť hlavnú úlohu tentokrát si pribral za parťáka Charlieho Sheena. Nechýba ako dobrá akcia, tak aj erotická scéna a Clintove výborné hlášky. Potešili aj ostatné herecké výkony. Svižná a výborná akčná komédia, kde zo seba jednak Eastwood nerobí machra až na pôdu a hlavne je tam okrem neho kopa hercov, ktorí stoja za zmienku, predovšetkým famózny Raul Julia a v neposlednom rade samozrejme aj Charlie Sheen, ktorého som už spomenul. Eastwoodovka, ktorá fakt pobaví. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V žánri je síce písané, že komédia, ale skôr by som sa priklonil k tým ostatným žánrom, pretože to úplne komédia nieje. To len Clint trúsi extra husté hlášky, ktoré mu každý žerie. Aj ja. Po Drsnom Harrym sa Clint znova hraje na drsného policajta, no tento krát nafasuje bažanta dobrými výsledkami - Charlieho Sheena. A musím povedať, že táto kombinácia dvoch skvelých hercov a ich kadencia hlášok mi prišla niekedy rovnako zábavná ako u policajného dua v smrtonosnej zbrani. Rozhodne odporúčam, ja som sa dobre bavil. "Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam." 80% - 4* ()

Reklama

Reklama