Reklama

Reklama

Robbie a Krissy si v noci vyjedou na loďce na jezero a napadne je jakási chobotnice, která člun potopí. Krissyin bratr Will, který se o sestru stará, jde za Katrinou Tomasovou, zástupkyní šerifa na ostrově Fells Island, a požádá ji o pomoc při hledání. Připojí se doktor Dan Leland z agentury NORA pro výzkum oceánů. Má zde provádět nezávislý průzkum, chce zjistit, proč v okolí ostrova výrazně pokleslo množství rybářských úlovků. Někteří rybáři si myslí, že za to mohou indiáni, kteří mohou lovit bez kvót. Na jezero vědce doprovází Gunnar Thorson, jeden z nejlepších rybářů. Není nadšený, ale musí se s tím smířit. V noci najdou trosky Robbieho člunu i samotného Robbieho. Je sice naživu, ale podchlazený a vysílený. Řekne jim, že na ně u severního mysu zaútočilo monstrum, které sežralo Krissy. Poté zemře. Gunnar a jeho pomocníci Spider a Jordy dělají jakoby nic. Robbieho slova nekomentují, myslí si, že to bylo jen blábolení v důsledku podchlazení. Druhý den Dan zajde za Kat a jdou spolu na obchůzku východního břehu, kde se měl ztratit turista. Zanedlouho objeví jeho tělo... (TV Prima)

(více)

Recenze (42)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2milióny║ Ďalší z radu morských-jazerných horrorov idúci v šablónkovej dráhe fenomenálnych Čelustí. Na moje malé prekvapenie to ani nebolo také zlé čo sa trikov týka, príbeh samozrejme vývar ale v konečnom výsledku to mohlo dopadnúť ešte aj o niečo horšie, takže aspoň zaslúžená 1hviezdička. /25%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Televízny film "Oko netvora" (Eye of the Beast), v českej video distribúcii uvedený pod názvom "Vražedná chapadla", je kanadský animal horror, ktorý natočil kanadský režisér Gary Yates. Óóó, Canada! Hneď mi bolo jasné, o čo ide. Vedel som, že to bude lacný béčkový brak s hlúpym scenárom, nemožnými hercami, primitívnymi digitálnymi trikmi a diletantskou réžiou. Videl som už mnoho podobných podradných titulov o vraždiacich zvieratách. Svojim spôsobom ma to však ešte stále baví. Rád si občas pozriem niektorý z týchto šuntov. Tentokrát to naozaj stálo za to. Obrovské vražedné morské monštrum vyčíňalo v sladkovodnom jazere. Hnusná prerastená chobotnica zožrala niekoľko kanadských somárov. Nič viac som ani nečakal. Čo som chcel, to som aj dostal. Ďalšia nehorázna animal horrorová blbosť. * ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Opět se zdržím hodnocení, protože mě udolala už první série reklam. Můj větřič odpadů zmerčil slibného kandidáta, ale musím přiznat, že jsem byla spatřeným kouskem "Vražedných chapadel" zklamána: herci většinou nevypadali jako spolek ochotníků z Jedličkova ústavu a scénář se jevil naprosto béčkově klišoidní, zkrátka z mého hlediska nic až tak otřesného, aby to bylo oznámkováno hůř než běžný podprůměr. Jestli se někdy naskytne příležitost, potom zapátrám hlouběji, proč se to pyšní osmnácti procenty. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Další blábol o vraždícím mořském monstru. Vůbec si nemohu vybavit, že by něklo řekl - v jezeře je slaná voda. Hm, asi mi to uniklo. Ovšem na oliheň s pistolí a puškou? A s elektřinou na lodi, kde je vše mokré, vzdouvající se vlny od obludy skrápí palubu...já nevím. Herci vesměs krajně nesympatičtí, příběh prostoduchý bez napětí a atmosféry. V závěru jsem si přál, aby ten gumák všechny rozšvihal. Jinak jsem vždy upřednostňoval mechanické triky před počítačem - vypadají věrohodněji - tady však nikoliv. Pomalu se plazící a tápající gumová chapadla moc hrůzy nenaženou. Aby vás kalmar všechny vzal! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a já se těšil že po dlouhé době uvidím horor s mořským monstrem který jsem poslední dobou naštvaně stagnoval, bohužel všechni ti žraloci, chobotnice, murény a bůh ví co ještě jde víc a víc do hajzlu. To samé se dá říct o tomhle zázraku. Ale že já se rozčiluju vždyt to dělalo studio ManEater series, když vidím tuhle cedulku začnu okamžitě zdrhat hodně daleko. Každej film od nich byl jak to říct slušně......Potrat. Efekty jsou špatné, herci v čele s Beekem strašný a dialogy byly naprosto debilní, jediná scéna co měla potenciál byla scéna na lodi v bouři a začátek mě poměrně bavil ale to je k dobrému či aspoň průměrnému hodnocení sakra málo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film Krakatice (1996) je už od dětství jedním z mých nejoblíbenějších „monster/zvířecích“ kousků a nedám na něj dopustit. Proto mám jistou slabost pro jeho následovníky i starší kousky o chobotnicích, olihních, „krakenech“. Tento kousek je dalším z Maneater film Series, takže vám asi nemusím nějak zdůrazňovat, že jde o levnou céčkovou scifi hororovou záležitost, která rozhodně skvělými speciálními efekty oplývat nebude. Podle toho je taky potřeba k těmto filmům přistupovat a nečekat zázraky. Máte-li rádi podobné levné braky, budete alespoň trochu spokojení jako já. Eye of the Beast se sice nepyšní příliš velkým hodnocením a oblibou na internetu, přesto si nemyslím, že by šlo o vyloženou katastrofu. Neobjektivní pohled? Možná, nicméně jsem už viděl opravdu dost céčkových televizních záležitostí, ale tady jsem našel i dost věcí, které se mi na rozdíl od většiny lidí líbily. Kupříkladu jsem ocenil, že se tvůrci toho filmu spoléhali především na náznaky a samotného obřího tvora nám raději moc neukazovali. Vzhledem k malému rozpočtu to bylo i pochopitelné. Takže nám po většinu času musí stačit několik záběrů na chapadla. Horší už to bylo se samotným scénářem. Ten se vážně moc nevyvedl a to nejen co se samotných dialogů a jednotlivých postav (jejich charakteristik) týče, ale především se tu dá narazit na hromadu nelogických momentů – ale zas i pár vtipných okamžiků. Problém je ale v tom, že si spíš budou lidi dost často klepat spíše na čelo nad debilitou některých věcí a příběhových „faktů“ – které mají od reality dost daleko. Viz třeba finální zúčtování s obří olihní. A to raději moc nerozebírali, jak se do jezera dostala a proč o ní tak dlouho místní nevěděli, když tam jejich rodiny žily po mnoho generací. Nad tím se ale nepozastavovali raději ani sami tvůrci. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...PREČO SA NENALODÍTE A NEODPLÁVATE DO EURÓPY?" ,,MOŽNO TO SPRAVÍM, ALE OHNIVÚ VODU SI ZOBERIEM SO SEBOU." __ Na Spelbergovu ,,pažravú rybu" by som sa tu neodvolával, je síce pravdou, že určila smerovanie žánru, no film mi skôr pripomenul Krakaticu, vlastne ju v mnohých smeroch značne kopíruje a pravdou je, že od nej nie je ani lepší ani horší. To, že 98% z filmu je z veľkého hlavonožca vidieť len pár chápadiel by mi natoľko nevadilo, avšak aj napriek 90 minútovej stopáži sa tu nájdu slabšie, zámerne nehovorím zbytočnejšie miesta. Lepšia tiež mohla byť réžia akčných scén (alebo aspoň tej záverečnej). (5. hodnotenie, 2. komentár k filmu) ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo filmů tohoto typu tolik, mohl by tu být alespoň slušný nápad, ale takto je to opravdu slátanina. Úplně nejvíce nesnáším, když jsou lidé ve filmech dementní, což je tady skoro pravidlem. Navíc obří oliheň, která dokáže svými chapadly úplné divy, se vynoří zrovna ve chvíli, kdy si rybáři vyrobí elektrickou harpunu a navíc monstrum trefí přesně do oka. Na filmu vás nemůže ani nic překvapit, protože celou dobu víte, co se zrovna stane a jak to skončí. A tak není divu, že jsem u filmu na chvíli usnul a přesto mi vůbec nic neuteklo. Slabší 1* ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dawsonův jezerní svět...povídání, povídání, povídání...až je najednou hodina a čtvrt pryč a ve filmu se stále ještě nic nestalo. To je na horror dosti slabé a přibližuje jej spíše k "Dawsonovu světu". Jedná se jinak o čelisti, kde místo žraloka je obří hlavonožec a místo záchranáře záchranářka či co. Velmi mě pobavili vědci, kteří objevili nakonec důkaz přítomnosti toho hlavonožce na snímku z GoogleEarth, což chvíli balancovalo film na hraně odpadu. Ale protože chapadla hlavonožce nebyla trapně digitální, nýbrž sympaticky gumové, dávám ** za nudný ukecaný film, kterému jsem odpustil spoustu nelogičností. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Ač jsem neviděl úplný konec, i tak zhodnotím. Je to sice neuvěřitelné klišoidní zhovadělost, neoriginální, špatná práce kamery a žádné napětí, apod..., ale já měl asi včera na takovouhle blbost náladu. Přes všechny nedostatky, kde je tento film jasnej odpad, jsem se docela pobavil a to je to hlavní. 40% ()

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Měla mě varovat anotace v programu... Prý: Napínavý pohled do tajemného světa této legendární oceánské bytosti vás zmáčkne a nepustí až do posledního šokujícího momentu... No, ty vo*e, to mě teda zmáčklo a nepustilo tak, že se ještě teď chvěju. Ale ne vzrušením, ani strachy, ale smíchy. Ne, že by na tý giga olihni bylo něco vtipnýho. Směju se sama sobě, jaká jsem zase kráva, že jsem se na to koukala až do konce. Omluvou mi budiž to, že mi zhruba v polovině filmu, vypadnul mozek z hlavy. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem, jestli někdo tohle přirovnává ke Krekatici, tak ta je oproti tomuhle mega-film! Celou dobu jsem čekal kdy přijde nějaká akce, ale místo toho jen povídačky a 3x v záběru chapadlo! Tu hvězdičku dávám, jen proto, že sem u toho skejsnul u televize až do konce, kde to bylo ještě víc o ničem, když jí zapíchli do oka harpunu a pustili proud! ()

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

Dawson alias Džejms fan der býk si tentokrát místo stvůry s křivou držkou vybral nestvůru se zasranou grafikou. A zatímco tehdy nad ním jeste masturbovalo mnoho puberťáků, dnes už se z něj neposere ani důchodce s povoleným svěračem.............moje hodnocení = 0 z 10. ()

Reklama

Reklama