Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Clouseau zmizí a francouzská kriminální policie požádá druhého nejlepšího detektiva na světě, aby ho našel. Jenže Clouseaův nepřítel, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhledal nejhoršího detektiva na světě, a tím je detektiv newyorské policie Clifton Sleigh. (TV Prima)

Recenze (71)

sharky 

všechny recenze uživatele

Ale co, docela jsem se bavil. Ne, tolik jako u Selllerse, ale tak strašné to zase nebylo. Stále je tu geniální Herbert Lom ve své životní roli, kterému skvěle cuká oko. Je to o několik tříd lepší než Syn růžového pantera či Clusoe s Alanem Arkinem.Ovšem nejvíc mě dostává, že skutečného Clusoa ve filmu hraje tehdejší představitel Jamese Bonda, to je opravdu parodie. Nidke není uvedeno za jakou identitu se ve filmu vydává, ani není v titulkách. Dodnes nevím co měla znamenat ta otázka: Jste to opravdu vy? Zzdali hrál Roger Moore sám sebe nebo že by snad božského Jamese...:) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jediný dôvod prečo som filmu dal šancu bola moja nevedomosť. V tv upútavke som zahliadol iba očami klipkajúceho inspektora Dreyfusa a nejak automaticky som predpokladal, že tam bude i Sellers. Prekvapko bolo, že sa neobjavil, ale ešte väčšie, kto ho nahradil. To bol katastrofálny výber. Nepochopil som prečo nevybrali niekoho, kto sa na Sellersa aspoň trochu podobá. Ten idiot, okrem toho, že je policajt a idiot, nemá s Clouseaom nič spoločné. Pobaví iba Dreyfus, nového Clouseaua je utrpenie sledovať. Nezabudnuteľnú hlášku inspektora Dreyfusa: "Mít tak deset takových jako je Clouseau, zničil bych celý svět..." , by som pozmenil na " Natočit deset takových pokračování a kinematografii srovnáme se zemí..." 40%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Blake Edwards se rozhodl vytěžit z popularity Růžového pantera ještě dva filmy, byť bez Sellerse. Už v roce 1983 se dostává do kin PROKLETÍ RŮŽOVÉHO PANTERA (CURSE OF THE PINK PANTHER, 1983). V podstatě jde o záběry, natočené již při předchozím dílu, kdy Sir Litton, jeho žena, jeho syn, Kato, Dreyfus a další jsou zpovídáni, aby Surete našlo Clouseaua, o němž tuší, že přežil. Pátráním je omylem pověřen druhý nejhorší detektiv světa – Cliffton Sleugh (v podání Teda Wasse), o němž se nakonec zjistí, že jde o vzdáleného Clouseaova bratrance. Nakonec šéfinspektora najde – a je jím nečekaně „James Bond“ Roger Moore! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hned první Sleightovo vystoupení ve filmu není vůbec dotaženo do konce. Předtím se jen kecá a já se nudil. Pak to trošku dostane šťávu, ale pan Sellers tu prostě chybí. Chybí jeho potřeštěná mluva. Ta především. Jeho kousky prostě pan Wass prostě nezvládá. V každém případě je to koukatelný film, ale prostě klasika to není. 2015030810644/11023 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady už se nepovedlo nabalit nic na ten příběh, který se začal v předcházející "Stopě Růžového pantera". Pokus nahradit Petera Sellerse nevyšel, protože prostě vyjít nemohl. On byl jedinečný a naprosto přirozený, což v tomhle případě neplatí. Ted Wass je jen křečovitý, ale co hůř, film postrádá humor. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Capucine si zopakovala svou roli z prvního Růžového pantera a zahrála si milenku Charlese Littona. (HappySmile)
  • Tento film je jediný ze série Růžových panterů, ke kterému nebyl vydán soundtrack. (HappySmile)
  • Herbert Lom vypadne během filmu dvakrát z okna, pokaždé jej zastupoval kaskadér. (OJan)

Reklama

Reklama