Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Clouseau zmizí a francouzská kriminální policie požádá druhého nejlepšího detektiva na světě, aby ho našel. Jenže Clouseaův nepřítel, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhledal nejhoršího detektiva na světě, a tím je detektiv newyorské policie Clifton Sleigh. (TV Prima)

Recenze (71)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Má být podstatou komediálnosti filmu, že dost často vykrádá, ba přímo doslovně kopíruje, v sérii již použité vtipy? Jako ten film koukatelný je, dokonce i bez nějakého většího znechucení a i když jej budeme brát jako další část série (protože vlastně jen a jen na ní, na lidech a postavách, které tou sérií již prošli). Ale přesto je dost suchý a ne nějak zvlášť humorný. První růžový panter, během nějž mi koutky ani nezacukaly, natož abych se vědomě zasmál. Ocenil bych snad jen blonďatou karatistku. ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Tristní pokus vyždímat ze zcela vyčerpaného tématu ještě nějaký ten dolar. Bezradný nejen žalostně fádním náhradníkem, ale také oundanou snahou o nekonečnou recyklaci původních Sellersových gagů. Dokonce i Lom už jen bezradně opakuje výstupy z předchozích filmů. Výsledek je pak zcela sterilní nudou bez šance pobavit a na tom nic nezmění ani Roger Moore s kbelíkem na hlavě. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naštartovať novú sériu sa tvorcom nepodarilo. Zmaril im to divácky nezáujem. Z jednej strany je to aj logické, Clouseau sa nedá nahradiť žiadnym iným babrákom, nech už je akokoľvek vtipný. Ako rarita to nieje na zahodenie, niektoré gagy sú podarené a dej ubieha pomerne svižne. Ako jednoduchá komédia obstojí. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

V pořadí již sedmé pokračování série, která potvrzuje to, že neustálé pokračování nemůže dlouhodobě udržet vysokou kvalitu, ať už je to hereckým obsazením, či víceméně opakováním stejných vtípků a situací. Policejní seržant Clifton Sleigh (Ted Wass), člen newyorské policie, má nejdůležitější úkol svého života: nalézt nejlepšího detektiva všech dob. A Sleigh je podobný packal jako jím hledaná osoba, prožívá podobné dobrodružství, a pouze náhodný úspěch nedokáže odhalit. Z dalších rolí: již starý zločinec-kavalír Sir Charles Litton (David Niven) se svým synovcem Georgem (Robert Wagner) a manželkou lady Simonou (Capucine), kteří se konečně zmocní svého snu v podobě diamantu Růžový panter, vrchní inspektor Charles LaRousse Dreyfus (Herbert Lom), který si přeje pouze Clouseauovu smrt, kmotr francouzské mafie Bruno Langois (Robert Loggia), věrný Clouseaův sluha Cato Fong (Burt Kwouk), tvůrce převleků profesor Auguste Balls (Harvey Korman), zabiják Chong (Ed Parker), půvabná Juleta Shane (Leslie Ash), a komtesa Chandra (Joanna Lumley) se svou láskou šéfinspektorem Jacques Clouseauem (Roger Moore), který podstoupil plastiku obličeje, aby do osobního vlastnictví získal proslulý diamant. Není to všechno úplně špatně, ale ta jiskřivá živelnost a popletená zábavnost více než chybí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Coz o to, obcas se u toho da zasmat, jenze tvurci si bohuzel rekli, ze staci dat do hlavni role dementa a bude to sranda. Samozrejme nebudu kecat, kdyz nekam spadne a nebo neco hodi na Dreyfuse, tak to pobavi, ale vetsinou to je docela krecovity az trapny. Coz je dany tim, ze hlavni hrdina proste nema charisma nebo Sellersovo vyraz a neumi to spravne podat. Ale zachranujou to vedlejsi postavy, sympataci Kwouk a Niven, tradicne paradni Lom a hlavne saskujici Moore v roli Clouseaua. Ve vysledku sice urazka filmu se Sellersem, ale na druhou stranu, porad docela obstojna komedie. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Roger Moore ve filmu používá pseudonym "Turk Thrust II", což je odkaz na jeho přítele Bryana Forbese, který často používá jméno "Turk Thrust", když si střihne nějakou roličku ve svých filmech. (HappySmile)
  • Capucine si zopakovala svou roli z prvního Růžového pantera a zahrála si milenku Charlese Littona. (HappySmile)
  • Herbert Lom vypadne během filmu dvakrát z okna, pokaždé jej zastupoval kaskadér. (OJan)

Reklama

Reklama