Reklama

Reklama

V akční komedii s názvem 21 Jump Street se policisté Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) připojí k tajné jednotce Jump Street a využijí svůj mladistvý vzhled k tomu, aby v utajení pracovali na místní střední škole. Když vymění zbraně a odznaky za školní batohy, riskují své životy, aby vypátrali nebezpečný gang drogových dealerů. Zjišťují však, že střední škola se vůbec nezměnila od té doby, co ji před pár lety opustili – a především přicházejí na to, že se stále nevypořádali s celou řadou vlastních problémů, kterým v průběhu dospívání čelili. Oba se musejí postavit hrůze a nervozitě z toho, že jsou nuceni znovu zažívat všechny strasti, o kterých se domnívali, že už jsou dávno minulostí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 155)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na 21 Jump Street se dá nahlížet několika způsoby: za prvé jako na typicky postmoderní film plný odkazů a narážek, který vychází z toho, že nic závažného neexistuje a že úlohou dnešních tvůrců je už jen „dekonstruktivně“ žonglovat s obsahy starých obrazů a příběhů. Za druhé lze na 21 Jump Street nahlížet jako na velmi aktuální politický komentář, který na rozdílu mezi původním seriálem z osmdesátých let a tímhle filmem demonstruje rozdíl mezi bojovně naladěnou politikou Ronalda Reagana a současným apelem na třídění odpadu a biopotraviny Baracka Obamy. Za třetí se dá film vnímat přes scénáristu Michaela Bacalla, jenž ani tady nezapře svůj rukopis z Projectu X (pařbičky, loseři, R-kový ratingy) či Scotta Pilgrima (gamesácký vsuvky jako pět levelů na drogách od rauše po vyčerpání). P.S. Kdykoliv se ve filmu octne Dave Franco, rozzáří se plátno jako disco koule z nejbližšího gaybaru. Neskutečný. Ten kluk je větší frajer než Eso Rimmer. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ice Cube a cameo vládnou. Pohodová komedie o trablech dvou naprosto neschopných absolventů policejní akademie, z nichž jeden je tlustý nerd a druhý neví ani znění základních frází při zatýkání. Má to i nudnější pasáže, není to co se týče klišé zrovna čisté, ale přistupuje to ke všemu s takovou uvolněností a představuje život na střední škole tak zábavně a má to tolik gegů, že pod 4 rozhodně nejdu. Z plných plic jsem se nasmál několikrát.. Skvělé je také v jedné z úvodních scén ukázán rozdíl mezi opravdovým vyzněním honičky a honičky v médiu.. Channing Tatum v roli typického fotbalisty-hlupáka exceluje, Hill hraje zas a znovu to stejné.. Ale baví.. V závěru se to zvrhne pořádně a nakope do koulí všem nevěřícím korejcům. PS: nezapomeň: Glee a Youtube ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to příjemně vulgární a kontroverzní věc, ale dějově je to nudná a sterilní záležitost. Takže až na pár gagů a několik solidních slovních obratů to je jen směska nevšedních situací a pár solidních záběrů. Ani ne komedie, ani ne kriminálka. Odvázané určitě, ale zase až tak mne to nebavilo. Chemie lehce pokulhávala. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Několik opravdu dobrých vtipů, ale zároveň také spousta nevtipné vulgarity a především tolik oblíbené trapnosti, kterou já zkrátka nechápu. Spíš než: "To jsou ale idioti, musím se jim smát!" si totiž většinou řeknu: "To jsou ale idioti, a tomu se mám vážně smát?" Film chce být křížencem Jednotky příliš rychlého nasazení a (filmového) Starskyho a Hutche. Bohužel bez sympatických hlavních postav a s výše uvedenými minusy se mu to v mém případě povést nemohlo. Dvě a půl hvězdičky. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První polovina mi přišla ve stylu: "Jasně komedie ze střední trochu jinak, kterých už zde byla spousta, docela to ujde." To mi vycházelo na obstojný 3*. Ale asi tak nějak v druhý půlce se to fakt zlomí k výrazně lepšímu a je to docela nabušená jízda s výborným humorem, hláškama, nápadama a hlavně už se to od té druhé poloviny v tom tempu nezastaví. Takže užít si nostalgicky v klidu první polovinu a pak si užít parádní "action-komedy" nářez!!! Překvapení, moc milé, moc dobré!! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (28)

  • Zbraň, z níž vystřelí Jenko (Channing Tatum), když společně Schmidtem (Jonah Hill) ujíždějí před gangem motorkářů, je čtyřhlavňový Deringer COP .357 Magnum (cca 9mm), který bývá používán jako záložní zbraň. Mr. Walters (Rob Riggle) má ve filmu zbraň SIG-Sauer P226 ráže 9x19mm. (Kirman)
  • Jonah Hill je nejen představitelem jedné z hlavních rolí (Schmidt), ale také výkonným producentem a spoluautorem námětu. (Rominator)
  • Při závěrečné přestřelce na maturitním plese má jeden z členů motorkářského gangu československý samopal vz. 61 Škorpion. (Pimburger)

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

08.12.2018

Tiffany Haddish (Night School) a Awkwafina (Debbie a její parťačky) jednají o hlavních rolích v chystaném ženském remaku 21 Jump Street. Nový film ze série, kterou před pár lety oživili Phil Lord a… (více)

Kdo natočí další Muže v černém?

Kdo natočí další Muže v černém?

03.02.2018

Ačkoliv nebyli Muži v černém 3 přijati zas tak nadšeně, bezesporu se proměnili v hit. Tržby 624 milionů dolarů (nejvíc ze všech tří filmů) donutily studio Sony k úvahám o čtyřce, Will Smith a Tommy… (více)

Reklama

Reklama