Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (527)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Stillman, Nicholas Stoller / Based on Gulliver's Travels by Jonathan Swift | Hudba: Henry Jackman | Produkcia: John David, Gregory Goodman, Ben Cooley, Jack Black | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: David Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 112 miliónov $ | Tržby: 237,382,724 $ || Keď človek zabudne na predlohu, a odpustí si umelecký nadhľad, možno to celé dopozerá s konštatovaním, nakoľko sa posunul vývoj bluescreen a CGI. Škoda tých nanútených JackBlack vtipov, bez toho by to bolo možno i za tri. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nevadilo by mi ani tak svérázné přepracování Swiftova životopisu do moderní podoby. Vždyť to je dnes standardní přístup. Co si ale vymyslela spisovatelská dvojice Stilman a Stoller, která z tohodle filmu udělala krávovinu pro lobotomií postížené jedince, to je teda silné kafe. Vytvořit tak primitivní charaktery, tak strašné dialogy a pak to ještě tak dementně natočit... No to kdyby chtěli tak se jim to nepodaří. Je mi líto Jacka Blacka, který si poslední dobou vybírá takovéhle filmy a propadá se úlpně jinde než by podle mě měl být. No nic, za něj, a pár fórů 1,5, se zavřením svého obřího oka nakonec dvě. There's no small jobs - just small people. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se vrátil z dlouhé cesty z kina a musím Vám o tom povyprávět. Seděl jsem ve své kajutě spolu s dalšími lidmi, když v tom temném sále nás pohltila mocná příšera 3D a vtáhla do svého filmu. Kde na nás chrlila nudné vtipy, mučila Blackovými grimasami a obtěžovala trapnými narážkami. Zcela úplně nás přežvýkala a pak vyplivla zpět do sálu a my museli po svých odejít do našich domovů. Zklamaní... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Gulliverove cesty v mnohom pripomínajú paródiu vlastného originálu a aj to nie vydarenú a už vôbec nie Hollywoodsku. Je to jeden z mála filmov, kde Jack Black ako stávka na istotu zlyháva. Možno to je mizerným dabingom, ktorý ubral veľa kúzla či aj rôznych prízvukov, ale už samotný scenár tu veľa priestoru nedáva. Blackov humor tu mohol veľa zachrániť, ale to, čo Stiller ako-tak dodal Noci v múzeu, to tu zúfalo chýba. Tu sa mihne Emily Blunt či Jason Segel a viac-menej si musíme vystačiť. A ja som si práve tento film stiahol kvôli Emily, ktorá sa tu len mihne a je viac menej odpudzujúca. Už dávno som nezažil na monitore paradox, že 81-minútový film dokáže nudiť či pôsobiť tak prázdno. Korunu nepodarku nasadzuje český dabing, ktorý hneď po Blbý a blbší predstavuje úplne to najhoršie, čo nám sem z Prahy poslali. Neviem, či na dabing bolo skutočne tak málo času, ale výsledok je taký amatérsky, že voľba hlasov píli uši a jednotlivé hlášky ešte viac. Nové Gulliver's Travels mali pomerne jasný cieľ. Priniesť na kinotrh voľnú dobrodružnú zábavu v štýle Noci v múzeu. Dostali veľký rozpočet 120 miliónov dolárov, jedného komika a prepálili veľkú šancu. Výsledok je toporné a pomerne krátke dobrodružstvo, ktoré predlohu ani nepripomína. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Co Gulliverovi chybí na scénáři, to dohání hereckým obsazením. Jack Black předvádí své typické kreace od směšné chůze až po zpěv, princezna v podání Emily Blunt je úžasná, generál Chrise "Roye" O'Dowda nemá chybu, Jason Segel v roli liliputánského parťáka nezklamal a Amanda Peet potěší už jen svou přítomností. Zkrátka zábavná oddychovka, kterou mnozí odstřelili "díky" českému dabingu. Já jsem naštěstí viděl film v originále. 70% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (21)

  • Film ještě před celosvětovou premiérou mohli zhlédnout soutěžící Survivoru v Nicaragui, jakožto jednu z cen při jedné ze soutěží. (krusty7)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Little Trip. (KucC)

Reklama

Reklama