Reklama

Reklama

Johnny a jeho motorkářský gang přijíždějí do Carbonville na soutěž motorek. Kvůli svému chování jsou však vyhozeni z města. Dostanou se do nedalekého Wrightsville, kde pokračují ve své hrůzovládě. (Cinemax)

Recenze (87)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na rok 1953 velice odvážný, rozporuplný a kontroverzní film o revoltě mládí proti autoritám, zažité morálce i obecným představám o správně prožitém životě, který však poměrně vyrovnaně dává prostor oboum stranám. Očekávaný happyend, jenž se nedostavil, spolu s vnitřními rozpory všech postav udržují vysokou úroveň i z obecného hledisla. Z toho formálního pak film nejspíše charakterizuje mírná afektovanost a herecký galakoncert Marlona Branda, který je tu plný elánu, energie, dynamiky a nesmírné síly, již ventiluje takřka na všechny strany. Ó, to byly doby, kdy božský Marlon plnil kinosály o ovládal srdce všech dívek a mozky všech chlapců! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dosti netypický film. Hollywood začal pomalu dávat prostor revoltujícím rebelům. I když byl Marlon Brando výborný herec a v toto filmu byl ještě ve skvělé formě, nedá se říct, že by sledování hlučných motorkářů a rádoby spořádaných občanů, chtějících zjednat pořádek, bylo něčím, co dokáže strhnout. Spíš bych řekl, že se mohlo z námětu dostat mnohem víc, což se však nepodařilo. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věcička z mnoha úhlů pohledu, dobová atmosféra velmi pěkná a podmanivá, mladý Marlon Brando jako vůdce motorkářské bandy rebelů skvělý, zejména jeho mužné charisma, půvabná Mary Murphyová je krásnou ozdobou tohoto filmu a její nejednoznačná postava se mi zamlouvala.. Vše má své pro i proti, nicméně tady očividně vyznívá, že násilím se nikam neposuneme a mládí rebelovat bude, tak to prostě je.. Stojí za to vidět, čas není podstatný.. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Divoch tematizuje osud, jelikož ze svobody motorkářů, kteří vlastně nikam konrétně namířeno nemají, paradoxně utváří predestinaci nevyhnutelné katastrofy. Ovšem spíše než by film reagoval na Sartrovo „odsouzen k svobodě“ a Nietzscheho, který upozornil na obtížnost a nepohodlí svobodného života, vyčkává a objektivisticky finguje vědeckou nezúčastněnost. Nejvíce to dává najevo postavami na hraně, jako třeba pragmatický policista nebo děvče zaseklé v místním zapadákově. Tyhle postavy fungují jako soudci Brandona a jeho party a na nich záleží, kam se osud přikloní. Jsou tak svobodnější než motorkáři. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který jsem si užil jak ze strany motorek tak ze strany hereců, prostředí a clekově i filmařiny. Velice dobrá zápletka a celkově má snímek určitě co nabídnout jakémukoli divákovi. I přes to, že jsem film viděl hodně dávno, pořád ho mám vrytý do paměti a to pro mě znamená hodně! Vřele doporučuju. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Motorka (1966 650cc Triumph 6T Thunderbird) která byla ve filmu nedílnou součástí Marlona Branda, byla jeho osobní. (formelin)
  • Film byl v Británii do roku 1968 zakázaný. (formelin)
  • President San Francisko Hell's Angeles Frank Sadílek nosil pruhované triko jako měl Chino (Lee Marvin) ve filmu. (Mol)

Reklama

Reklama