Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Nova přijde se seriálem, který budu chtít vidět celý? Se seriálem, ve kterém je zajímavější Luděk Sobota než Tatiana Vilhelmová! Kromě základního kádru tu byli i zajímaví hosté (s přehledem vede Ivan Trojan). Některé díly byly sice slabší, ale pořád to bylo aspoň na slušných 60%. Pro jistotu dodávám, že mé hodnocení patří původním šestnácti dílům (bůhví co přijde v budoucnu). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

16/16 Půjdeme-li po přímé lince nováckých půlhodinových seriálů, máme tu časem zavátý více epochální pokus Nováci, poměrně zdařilou Hospodu, výborného Draculova švagra, zoufalé Policajty z předměstí, specifický Comeback, který vyšel proti masovým tématům a uspěl i tam, kde byla Nova zatracena... a nyní tedy Okresní přebor. Formálně fajné, tématicky se více hodící na ČT, herecky střídavě oblačno. Nový zájem o Luďka Sobotu je v tomto případě zasloužený, přeci jenom po třech ordinérních filmech z let 90. neměl tak výraznou příležitost. Kdo by to byl řekl, že Nova podá ruku všem těm hořkým Náměstíčkům, Návsím a spol? Na druhou stranu je tu stálá přítomnost identické dramaturgie s Hospodou, která je de facto osvěžena skutečně jen o ty reály. A skutečným přínosem seriálů jsou pak jen ty epizodní návraty všech těch Mihulových. Kreace vysloužilců typu Trojana nechme stranou. Jediný, koho sem tam mohu je Leoš Noha, což je v kontextu k návratu hrdosti z trapnosti poněkud málo. Nicméně kolem a kolem je to i tak podbízívá sračka, která se z neznámého důvodu snaží otřít o všechny myslitelné i nemyslitelné problémy hýbající jedním unifikovaným okresem. Tak to už raději ten na severu. Tam bylo aspoň kvalitní finále. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Překvapení, pro mě tedy zaručeně. Nedával jsem tomuto počinu moc šancí. A v televizi jsem se díval až na 9. díl, který byl zatím zaručeně nejlepší, hlavně tedy díky postavě trenéra v podání pana Trojana. Kam se hrabe slavný José:-) Po zhlédnutí jsem byl velmi mile překvapen a tak ostatní díly "sjíždím" na netu. Seriál, který pobaví. Kupa hlášek, jako např. "onanováním se píchat taky nenaučíš," nebo, "napřesrok zatravníme brankoviště," "vyvolají" člověku úsměv na tváři kdykoliv. Diváci, kteří sledují fotbal na jakékoliv úrovni, se mnou budou určitě souhlasit. Vtipnost spočívá právě v tom "okresu," kde vidíme zábavné momenty, jak na hřišti, tak i v hledišti. A to je právě ten rozdíl oproti fotbalu, který se hraje v nejvyšších ligách po celém světě, kde se "točí" neskutečné miliony. Herecké výkony jsou na velmi dobré úrovni. Vyzdvihuji Ondřeje Vetchého, poněvadž ten zvládá svoji roli doslova famózně. Ten pokladník mě byl nějaký povědomý, vygoogloval jsem si tedy jeho jméno a hle, už vím proč, pan Kikinčuk hrál Šimona Pláničku ve Slunce, seno, jahody! Potěší i nasazení Luďka Soboty. Okresní přebor vás zaručeně pobaví. Zjistíte i, že Vietnamci umí hrát skvěle fotbal:-) Adios a já jdu koukat na ligu mistrů:-) Hodnotím pěknými čtyřmi hvězdami. Je to prostě ‎"dobjééj" seriál:-) Navrhuji Slavoj Houslice do naší ligy, myslím, že by tam hráli lépe, než současná Slavie:-) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

1) Půlhodina nezáživné hlušiny, kde se vcelku slušné (a nerušivě přisprostlé) dialogy "o ničem" vydávají za fotbalově-hospodský humor. Inu, je kam stoupat. 5/10 2) Výrazně lepší než posledně. Lepší zápletka dovede stejné divy jako šikmooký Maradona. 7/10 3) Zoufalé. Idiotská zápletka neobohacená takřka o žádný vtip, či jeho náznak (snad jenom buzerace po zápase potěšila), ale de facto doražená odporně vyhlížející Vilhelmovou, jejíž rádoby dilinka neroztahuje ani bránici, ani poklopce. Jenom nudí. 3/10 ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech jsem chtěl hodnotit pouze dvěma hvězdama,ale poslední dva díly se seriál zvedl a je to jasně na tři.Hodnotím po pěti dílech,kvalita kolísá,ale mám pocit,že se seriál zvedá do slušného českého seriálové nadprůměru,ale na film Kožené slunce asi přece jen nemá.Všechny z party jsem si oblíbil a celkem se zase těším na další díly příjemného oddychového seriálu z mně blízkého prostředí. 60 % Od pátého dílu nebyl vyloženě slabší díl a za poslední léta je to nejlepší český seriál,který běžel na obrazovkách.Nakonec bych svoje hodnocení zvedl tak o 15% hlavně díky dílům Konvoj,Ples a třem posledním dílům.Škoda že na konci posledního dílu bylo pohřbeno další pokračování.Takže nakonec je to přes 75 % Zpětně mě baví všechny díly a když to spojím s filmem,tak zde vzniklo něco,co je na české scéně dost nevídané.Moje hodnocení je už přes 80% Po třetím dokoukání celého seriálu si ho musím zařadit mezi své nejoblíbenější.Každý díl mě dokáže pobavit a tohle dílko se pro mě stává kultovním.90% Sám ani nevěřím,že jsem původně chtěl se seriálem skončit a ohodnotit ho dvěma hvězdama,byla by to obrovská chyba. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Představitel Jirky Luňáka Ondřej Vetchý jistý čas rehabilitoval se zraněným kolenem a nemohl hrát fotbal. Ve scénách zápasů z inkriminovaného období tak Vetchý pouze chodí a nadává. (Šéfik)
  • David Novotný (Jarda Kužel) se po skončení natáčení na popud Jana Prušinovského po více než třech letech vrátil k aktivní kopané a začal nastupovat za bývalý režisérův oddíl Zadní Třebaň ve třetí třídě. (Olík)
  • Hlas GPS navigace namluvila herečka Jana Stryková, kterou oslovil zvukař Matěj Matuška. Během práce ve studiu navázali vztah, později se z nich stali partneři a dnes spolu dokonce vychovávají společného syna Jáchyma. (funhouse)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno