Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zklamání na pomezí 2 a 3 hvězd. Z mého pohledu jde o naprosto sterilní "životopisný" film, který láká pouze na zajímavé dívčí obsazení. O Runaways jsem se nikdy nezajímal a ani tento film mě nedonutil si o nich najít další podrobnosti. Těžko na filmu hledat vyložené chyby (řemeslné, herecké apod.) až na tu nejzásadnější - absolutně mě nedokázal vtáhnout do děje. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem důstojné pokračování vlny biografických filmů věnovaných hudebním skupinám či slavným interpretům jako třeba Elvis nebo zejména Stoneův Doors. Zde sledujeme počátky dětských hvězdiček a jejich revolty vůči tehdejší Americe. Že se z jedné kravky vyklube Joan Jett je nasnadě. Pak už jen sledujeme vzestup a pád skupiny Runaways, která v sobě spíš skrývala na svou dobu poplatný sexappeal, než nějaké výrazné hudební kvality. Přesto všechno je to právě díky osobitosti mladičké Dakoty Fanning celkem zajímavá podívaná. Zajímavou tečkou celého příběhu je také (a možná to bude krapet SPOILEROIDNÍ), že ona sláva přišla až se skladbou I Love Rock 'N Roll, která ale právě nemá se skupinou The Runaways nic společného a vlastně to ani není její skladba, jedná se o coververzi skladby skupiny The Arrows. Nebylo by možná lepší, natočit film o životě Joan Jett a cestě k jednomu hitu, s kterým si vystačila až dodnes, než jen vylíčit epizodní část s nějakou holčičí kapelkou? Přesto všechno ale film je to zdařilý. Mohu doporučit. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby hrdinky nepůsobily tak dětinsky, možná bych jim věřila, že jsou něco víc než jen rozmazlení frackové, kteří z nudy začnou ukazovat světu, jak jim je všechno strašně u prdele, a jenom levobočkem k tomu občas mlátí do kytary. Takhle je obsazení věkově autentičtější, ale když vidím ty tváře, tak mi za nimi něco chybí. A tím pádem mi něco chybí v celém filmu. A pokud je to šablonovitý životopisný film bez špetky invence, tak chci aspoň zajímavé herce, ne bandu puberťaček. Ufff, to jsem dneska ale zlá. Chci už konečně vidět dobrý film! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

V prvom rade chcem vyzdvihnúť otrasnú Dakotu Fanning, to dievča je hrozné a absolutne sa mi nepáči, nemyslím si že bolo dané filmom aby pôsobila otrasne... ako herečka fajn, ale inak "hrôza a des" bez štipky irónie. Len môj skromný názor, inak samozrejme "Bella" pôsobi taktiež otrasne ale v rámci noriem... a opäť musím dodať, nemyslím si, že zmyslom vtedajšej Rock 'n' Roll scény dbal dôraz (ešte v rámci žien) na otrasnosť. Veľmi povrchné a vzhľadom na hudobný podtón strohé. Niečo málo som sa teda dozvedel, ale nemôžem povedať, že by som sa nenudil... 6-7/10 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Runaways nebyly nejlepší dívčí rocková kapela. Runaways nebyly ani první dívčí rocková kapela. Popravdě za moc nestály, ale určitě byly hezčí, než ty pipiny, co je tu hrajou. Film stojí taky za starou belu a jediná věc, která mě na něm trochu pobavila, byla scéna, kdy Joan Jett učí onanovat zpěvačku. Té to moc nejde, ale když jí Joan poradí, aby přitom myslela na Farrah Fawcett, zpěvačce to začne hned jít mnohem lépe. (Věřím, že tímhle megaspoilerem jsem filmu získal nějakého diváka navíc.) Mimochodem, Lita Ford, po Joan druhá nejslavnější hudebnice z Runaways, měla v celém filmu asi tak jednu větu. (Myslím, že řekla, že zpěvačka je kráva.) Kdyby se to točilo v 80. letech, určitě by měla věty alespoň dvě! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Počas nahrávania Dakotinej verzie piesne Cherry Bomb bola v štúdiu Cherie Currie, ktorá jej pomáhala, aby sa nová verzia podobala tej pôvodnej. (dwdb)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama