Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

První rocko-punková dívčí kapela. Co by se mohlo pokazit? Na filmu: že jde nejhladší cestou tradičního životopisu, je bez nápadu. Ale herečky dost dobrý. Na osudech kapely: že to manažer uspěchal, protože mu šlo jen o prachy a vůbec ne o ty holky, kterým bylo 16, takže jak asi mohlo dopadnout „světové“ turné, náhlý nával slávy, odtržení od domova, drogy a sexuální zneužívání? ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Biografie rockových div let 70-tých nepřináší, co se týče scénáře nebo zpracování, nic nového. Film naráží na to, že čerpá pouze z jedné autobiografické knihy a tím pádem mi tu chyběl poněkud komplexnější pohled ať už na vznik kapely nebo na její vzestup, který je vyřešen během pěti minut. Co se týče dvou hlavních hereček; K. Stewart je jako Joan Jett věrohodná. D. Fanning mi tak trochu lezla na nervy a spíš než rockovou hvězdu mi připomínala lehkou děvu v těle dětsky působící herečky(viz. koncertní záběry právé Cherrie Currie). Nejzajímavější postavou je rozhodně šílený producent Kim Fowley. Runaways především těží z výborného soundtracku, jinak by u mě uvízl v těžkém průměru. 7* ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zklamání na pomezí 2 a 3 hvězd. Z mého pohledu jde o naprosto sterilní "životopisný" film, který láká pouze na zajímavé dívčí obsazení. O Runaways jsem se nikdy nezajímal a ani tento film mě nedonutil si o nich najít další podrobnosti. Těžko na filmu hledat vyložené chyby (řemeslné, herecké apod.) až na tu nejzásadnější - absolutně mě nedokázal vtáhnout do děje. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Herecký "koncert" dvou mizerných hereček, které se předhánějí v tom, kdo drsněji zahraje svou roli. V jejich podání se ale nejedná o nic jiného než o trapas. Runaways mohla být skvělá oddechovka plná výborné rockové muziky. Místo toho tady jsou cca dvě vystoupení s dvěma písničkami a veškeré známé hity od Joan Jett tady hrají jako pouhý soundtrack a zbytek jen nudná vata, kterou jsme viděli stokrát jinde. Cože? Klasické neduhy životopisných filmů tady jsou ještě znásobeny neuvěřitelně šablonovitou režií, která začne nudit přibližně po dvou minutách. Že tam jsou šokující momenty? Pro dvanáctileté dívky možná. Tenhle film se ani nesnaží. Jenom se pokouší odškrtnout políčko "natočeno" na producentském stole. Výsledkem je ukázkový příklad životopisu, tak jak ho nemáme rádi s mizerným zpracováním a šestnáctiletým děckem, které si hraje na největší "slut" pod sluncem. Brr. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Floria Sigismondi | Hudba: Lillian Berlin | Produkcia: Bill Pohlad, Art Linson, John Linson, Joan Jett, Keny Laguna | Distribúcia: Appartition | Rozpočet: 10 miliónov $ | Tržby: 4,678,222 $ || Esenciálna biografia skupiny Runaways, ktorá halucinačným videoklipovým obrazovým stvárnením vyplnuje fragmenty faktov od vzniku až do pádu kapely. Prehĺbenie postáv neexistuje, je to len krásna pocta zosnulej pamiatke mimochodom drsnej dievčenskej formácie, z ktorej to dotiahla do výšin neumierajúcich rockových legiend len jej samotná zakladateľka, Joan Jett. Jedine z nej je vo filmu cítiť, že "I love Rock'n'Roll". Jej postava háji hodnotu hudby ako takej: - Ide o muziku, nie o chlast! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Dakota Fanning i Kristen Stewart v tomto filmu natočily svoji první lesbickou scénu. Ani jedna z hereček v tom ale neviděla žádný problém. Kristen se v jednom rozhovoru dokonce zmínila, že Dakota líbá lépe než její herecký kolega ze Stmívání (2008) Taylor Lautner. (zajda404)
  • Joan Jett (Kristen Stewart) vo filme používa hlavne gitary Gibson Melody Maker a 1969 Gibson Les Paul Deluxe. (Amityville)
  • Během závěrečných titulků zazní písně „Bad Reputation“ a „Love Is Pain“ v podání Joan Jett & the Blackhearts. Joan Jett tuto kapelu založila poté, co rozpustila The Runaways. (noelcoward73)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama