Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (370)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Názvu navzdory to je film o dvou pětinách kapely a jejím producentovi. Důvod jsem pochopil až při závěrečných titulcích, kde jsem zjistil, že je to natočeno podle knihy, kterou napsala zpěvačka kapely Cherie Currie. Jenže ta byla během těch dvou let u kapely věčně sjetá, takže těžko říci, nakolik se dá její paměti věřit. Dakota Fanning i Kristen Stewart jsou přesvědčivé, klidně bych jim ty rockerky věřil. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste zrovna feťák, tento snímek vám nabídne hlavně kvalitní poslechový zážitek. Takže na tohle jděte do kina nebo si to pusťte s kvalitní reprosoustavou a DTS zvukem. Pustil jsem si ho kvůli Dakotě Fanning a hudbě, a ty mi bavily. Příběh byl "přiškrcený" tím, že byl (více či méně) podle skutečnosti, takže ke konci jsem se skoro díval na hodinky. Ale i tak nelituju těch dvou hodin. ## Nejvíc mě dostalo, když Joan Jett parodovala text jedné skladby: "...All covered in blow... I dumped my poor sweetheart... for screwin' too slow." (orig."...All covered with snow. I lost my true sweetheart. From a-courtin' too slow") ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

První rocko-punková dívčí kapela. Co by se mohlo pokazit? Na filmu: že jde nejhladší cestou tradičního životopisu, je bez nápadu. Ale herečky dost dobrý. Na osudech kapely: že to manažer uspěchal, protože mu šlo jen o prachy a vůbec ne o ty holky, kterým bylo 16, takže jak asi mohlo dopadnout „světové“ turné, náhlý nával slávy, odtržení od domova, drogy a sexuální zneužívání? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Biografický film o jednej kapele z dávnych čias ako z rýchlika. Dievča osloví producenta, ktorý sa na nej pousmeje a strih, už skúšajú. Baby sa dajú dokopy, skúšajú a strih, získavajú zmluvu...a zrazu sú slávne a idú na truné do Japonska, kde sú nesmierne populárne, ale my vôbec nie sme informovaní ako k tomu došlo. Baby začínajú mať problém s tým, že Cherie je stredobodom kapely a strih, obrovská kríza je na svete... Áno, išlo tu viac o tie vzťahy ako o podrobnú analýzu histórie kapely, ale o niečo dlhšou stopážou sa dali informačné medzery vo filme elegantne zaplniť. Ignorovanie ostatných členiek kapely ale považujem za chybu, nad ktorou sa nedá mávnuť rukou. Takto som mal dojem, že šlo o duo. Ale Kristen a Dakota si to užili a seklo im to. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh snad až legendární dívčí hard rockový kapely, no není to špatný. Celkem dobře zfilmováno, řekl bych (příběh Runaways jsem vůbec neznal, tak to těžko posoudím). Má to svůj ksicht, první polovina nemá chybu. Ale když pak člověk čeká nějaký vykolejení, nic velkýho nepřijde, a když pak člověk čeká nějaký pořádný završení, je konec. Není to takový ten šablonovitý průběh, což je ale právě asi škoda - připadal jsem si trochu ošizen, i když teda nejspíš nebylo o co. Herecky pěkný, Michael Shannon (jako výstřední producent Kim Fowley) byl super. 7/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu dvakrát zazní ukázka písně „Vincent (Starry, Starry Night)“ Dona McLeana. Poprvé během cesty autem na koncertní turné a podruhé ke konci filmu v obchodě. (noelcoward73)
  • Během závěrečných titulků zazní písně „Bad Reputation“ a „Love Is Pain“ v podání Joan Jett & the Blackhearts. Joan Jett tuto kapelu založila poté, co rozpustila The Runaways. (noelcoward73)
  • Na filmu spolupracovali Joan Jett, Cherie Currie, Sandy West i Kim Fowley, ostatní členky skupiny Lita Ford a Jackie Fox nebyly do filmu zapojeny. Postava Jackie Fox se ve filmu vůbec neobjeví, byla nahrazena fiktivní baskytaristkou Robin Robinson. (SydneyB)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama