Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jelikož sem duší Rocker,mám rád životopisné filmy a zbožňuju Kristen Stewart,nemohl sem si Runaways nechat ujít.Joan Jett mám hodně spjatou spíše z jejich posledních sólových let a hlavně peckou I Love Rock'n Roll,tudíž filmek,jenž mapuje její minulost,jsem přivítal s nadšením.Režisérsky nikterak originální,ovšem herecky famózní.Kristen i Dakota podávají skvělé výkony,hlavně Dakotin výstup ala Dawid Bowie!To sem čuměl s otevřenou držkou.Po hudební stránce celkem zajímavé.Hlavně zbožňuju tu dobu,všechny máničky vyrazili na párty,kde se chlastalo,pařilo,všichni měli křiváky a poslouchali tu nejlepší hudbu,jáka kdy vznikla.To byla doba kterou miluju a ve který bych chtěl žít.Z dnešního uhlazeného světa,plného šampónů a posraných diskoték,plných rozmazlených zbohatlických dětiček je mi nablití.Film sice není po kvalitní stránce na špici(jako třeby The Doors nebo Control či Falco)ale připoměl mi co mám tak rád,Kristen je miláček a mohl sem zase na okamžik nakouknout do dob,které mám nejraději.Skvělý filmový fetiš. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Joan Jett bude provždy spojena se skladbou, kterou vnímám jako hymnu všech bláznů oddaných rockové muzice - I love rock´n´roll. Film o začátcích muzikantky tělem i duší je plný much. Když jsem ho sledovala, šlo mi hlavou, jak je všechny vyjmenuju, ale zakazuju si to. Chci mít zas z filmu jen pocity, ne písmenka, co na mě při sledování útočí. Joan to tak měla, nechala se vést pocitem - láskou k muzice - "To je můj život", všechno okolo je jen balast. Tohle jsem ve filmu viděla a za TO dávám 4*. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Takže Dakota nám na můj vkus nějak rychle začíná dospívat, což je na jednu stranu škoda, protože Hollywood přichazí o jednu z nejtalentovanějších dětských hereček, na druhou stranu naprostá bomba, jelikož se zdá, že s rostoucím věkem rozkvétá nadále jak na talentu tak na kráse a místo toho, aby u dětských rolí zkončila, potvrzuje, že setsakramensky umí a bude tu s námi dál i jako jedna z nejtalentovanějších dospělých hereček. Její výkon v Runaways mi bere dech, jako ostatně vše co doposud na plátně předvedla. O to spíš mě vyvedla z míry Kristen Stewart, která dokazuje, že pelešení s vybledlejma upírama je u ní jen jistý tah na zvětšení popularity, ale doopravdy hrát nezapoměla a nezasekla se v Úkrytu, jak to začínalo působit, jen svým talentem zbytečně neplýtvala pro díla, kde požadován nebyl. Obě herečky v tomhle dílku mají šťávu, kterou ze sebelepšího odšťavňovače nevycucáte a je to postačující důvod, proč se na film podívat, třeba i několikrát, ikdyž se pohybuje ve stejných kruzích, jako většina filmů tohoto žánru a nepřináší vlastně nic nového pod sluncem. Mě to bohatě stačí a Runaways mě utvrzuje v názoru, že nemusíte mít kvalitní scénař, abyste natočili dobrý film, pokud máte špičkové herce, kteří jsou pod dobrým vedením ochotni nepolevit a zjevně si i natáčení užívají. PS: Zpívat Dakota i v reálu, klidně se obětuju ke koupi placky, ta holka je prostě multitalent... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Floria Sigismondi | Hudba: Lillian Berlin | Produkcia: Bill Pohlad, Art Linson, John Linson, Joan Jett, Keny Laguna | Distribúcia: Appartition | Rozpočet: 10 miliónov $ | Tržby: 4,678,222 $ || Esenciálna biografia skupiny Runaways, ktorá halucinačným videoklipovým obrazovým stvárnením vyplnuje fragmenty faktov od vzniku až do pádu kapely. Prehĺbenie postáv neexistuje, je to len krásna pocta zosnulej pamiatke mimochodom drsnej dievčenskej formácie, z ktorej to dotiahla do výšin neumierajúcich rockových legiend len jej samotná zakladateľka, Joan Jett. Jedine z nej je vo filmu cítiť, že "I love Rock'n'Roll". Jej postava háji hodnotu hudby ako takej: - Ide o muziku, nie o chlast! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žánrový přesah se jaksi nedostavil.. tvůrci totiž několikrát zapomněli stáhnout ruční brzdu. V sedmdesátých letech možná tyhle dívčiny vzbuzovaly pozdvižení, o pár dekád později na filmovém plátně jim ale chybí nosný příběh. Kolikrát tu už byl příběh, který poukazuje na to, že cesta dolů je ve finále stejně strmá jako ta na (v tomto případě hudební) vrchol. Což je přinejmenším škoda, protože The Runaways nemají našlápnuto vůbec zle. Třeba když se začne Cherie Currie v bílém korzetu kroutit a vřískat „Hello daddy, hello mom, I’m your ch ch ch ch ch cherry bomb!“, tak je to skutečně výborné. Klasické hudební biografii jednoznačně vévodí Kristen Stewart a Dakota Fanning, které ač velmi talentované, nedostanou nějakou skutečně silnou scénu, kterou by diváka dostaly do kolen. Jejich neurvalé a provokativní hrdinky jsou ale i přesto tím hlavním důvodem, proč si tuhle místy nekorektní storku dát!! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Během závěrečných titulků zazní písně „Bad Reputation“ a „Love Is Pain“ v podání Joan Jett & the Blackhearts. Joan Jett tuto kapelu založila poté, co rozpustila The Runaways. (noelcoward73)
  • Žádná z hereček ve filmu nebrala opravdové drogy. Šlo pouze o vitamín B. Dokonce i v cigaretách byly pouze speciální bylinky. (zajda404)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama