Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle už prostě není ono. Nemohu si pomoct, ale u tohohle filmu už jsem se tak nebavil, a co si pamatuji, nebavil mě tolik ani v minulosti, když jsem ho prvně viděl česky v televizi. Jasně, že jsou zde dobré scény, ale už mi to přijde trochu vyčpělé a trochu moc přitažené za vlasy. Pořád ale ještě dobré. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Premiéru snímku jsem kdysi zažil coby kluk a vnímal jsem ten film logicky úplně jinýma očima, než ho vidím dnes. Stejně jako řadu dalších fenoménů, i tuhle filmovou sérii musím přehodnotit, protože jakkoliv mě kdysi bavila, ten humor zestárnul, některé gagy a situace dnes už vnímám s pocitem trapnosti a i když se dají najít i funkční vtípky, představují menšinu. Sellers se sice v téhle grotesce předvádí s vervou jemu vlastní, ale jeho humor je příliš infantilní a dnes už se s ním míjím stejně jako s přehrávajícím Herbertem Lomem. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Philippe Douvier potřebuje před Američany ověřit svou sílu a moc, a tak se rozhodne zabít šéfinspektora Clouseaua. Zdá se, že se mu to podařilo, a tak se do práce může vrátit Charles Dreyfus, který kdovíjak přežil své vymazání z předchozího dílu, a nyní opět dlí na psychiatrii. Clouseau však samozřejmě žije a spolu s Katem a bývalou Douvierovou milenkou se snaží odhalit vrahy. Slabší tempo, slabší vtipy. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než předchozí film. Humor už není tolik akční, spíše slovní a situační. Pokud zde někdo padá nebo se s někým pere, zpravidla to není Clouseau. Napadá mě, že to možná bylo dáno Sellersovým horším zdravotním stavem, ale možná je to mylný dohad. I tak je to velmi vtipná záležitost, ovšem co naplat, je to chtě nechtě i labutí píseň... Celkový dojem: 70% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ano, nápady na gagy začínají pomalu docházet. Ano, dějová linie není nijak přelomová a originální. Ovšem nemohu říci, že bych se nebavil. Dreyfuss je tentokrát téměř bez projevů šílenství, zato Kato tu má více prostoru a Sellers pořád je na 100%, tentokrát díky největšímu množství převleků / jeden film. Podle mě byl tento díl i lepší než Návrat z roku 1975, onen díl byl utahanější a Clouseau často chyběl. Zase se mi líbily parodie, tentokrát si bereme na mušku Kmotra a (možná) asijské akční filmy. Ovšem dumám občas nad tím, jak by se mi líbil Clouseau v originále, přece jen se mi zdá, že sem tam táhne snímek i dokonalý dabing Stanislava Fišera. Tak jako tak, 90%, pět hvězd, bohužel naposledy. Na Stopu bych se časem možná podíval, Kletbu a Syna ignoruji a Martinův remake? Kdoví. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Peter Sellers (Clouseau) vydržel v této sérii hrát jen díky neúnavnému režiséru Blakeovi Edwardsovi, který jej od dílu Návrat Růžového pantera (1975) usilovně přemlouval, aby jím nenáviděnou roli znovu přijal. Sám Sellers se negativním vztahem ke svojí známé postavě netajil (údajně mu zničila kariéru dramatického umělce) a Pomsta Růžového pantera byla pro něj ukončením spolupráce. (LiVentura)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)
  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)

Reklama

Reklama