Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ano, nápady na gagy začínají pomalu docházet. Ano, dějová linie není nijak přelomová a originální. Ovšem nemohu říci, že bych se nebavil. Dreyfuss je tentokrát téměř bez projevů šílenství, zato Kato tu má více prostoru a Sellers pořád je na 100%, tentokrát díky největšímu množství převleků / jeden film. Podle mě byl tento díl i lepší než Návrat z roku 1975, onen díl byl utahanější a Clouseau často chyběl. Zase se mi líbily parodie, tentokrát si bereme na mušku Kmotra a (možná) asijské akční filmy. Ovšem dumám občas nad tím, jak by se mi líbil Clouseau v originále, přece jen se mi zdá, že sem tam táhne snímek i dokonalý dabing Stanislava Fišera. Tak jako tak, 90%, pět hvězd, bohužel naposledy. Na Stopu bych se časem možná podíval, Kletbu a Syna ignoruji a Martinův remake? Kdoví. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Pomsta nám trochu pokulhává, nevím, zda to bylo přechodem do nového desetiletí, ale mafiánská zápletka mi do série vůbec neseděla. Týpkové s kulometama by mi spíš seděli v Bondovkách s Moorem. A co je velké mínus je Cato. Tato postava měla zůstat vedlejší a pak bychom se na ní mnohem víc tešili, jako u předchozích dílů. Tady se dostal do popředí a vlastně neměl co předvést, scéna s brýlemi je dokonce celkem trapná a to mi k panterovi nejde. ()

Reklama

vladi87 

všechny recenze uživatele

Dejovo možno slabší diel, ale čo sa týka vtipu a bláznovstiev, tak niekedy prekonáva aj staršie filmy série. Ja som sa pri tom úžasne zabavil. Peter Sellers je jednoznačne neprekonateľný herec a komik, ale ostatní herci taktiež nehrajú druhé husle (Burt Kwouk, Herbert Lom). "Musím dopadnout toho plombometaře!" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled to vypada, ze je vsechno v pohode. Opet tradicni pohodova hudba, opet uvodni animovany titulky, dokonce se i nejakym zazrakem vraci Dreyfus. Ale uz za chvily je jasny, ze kvalita sla dost dolu. Sice tu jsou fajn veci, jako Catovo komedialni vystupy, Clouseauovo ultra auto Stribrny srsen a vysvetleni, kde bere vsechny ty prevleky. A tentokrat to jsou opet super prevleky. Jenze proste uz to nema tu stavu, cely je to takovy trosku utahany, vtipu tu moc neni, ale precejen se sem tam nakej skvelej najde. Prislo mi, ze se tvurci krapet moc dostali do krimi zanru, takze se to krapet podoba prvnimu dilu, na kterej to ale nema. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

I pátý díl má kvalitou blíže trojce a čtyřce, než prvním dvěma ze série. Nepochybně i tady je moje hodnocení ovlivněno dabingem (Filmové studio Barrandov, Dabing pro ČST Praha, 1986), a přestože z těch původních dabingů poprvé Herberta Loma nenamluvil Rudolf Hrušínský ale Soběslav Sejk, také zásluhou skvělého Eduard Cupáka v záporné roli i tenhle film stojí za to. Začátek s blázincem a záměnou je ovšem lepší než blázinec v Hong Kongu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)

Reklama

Reklama