Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Film kupodivu začíná téměř stejně jako předchozí, v psychiatrické léčebně (když teda pomineme scénu spřádání mafiánských plánů), kde se bývalý šéf inspektor Dreyfus chystá ukončit léčbu. Podivné na tom je to, že v minulém dílu taky končil léčbu, pak se zbláznil a nakonec byl vymazán. Takže tvůrci ve snaze udržet postavu prostě udělali klíč, pardon kliku, chci říct kličku ... a vrátili Dreyfuse do hry. Samozřejmě, že chce zabít šéf inspektora Clouseaua a samozřejmě se mu to nepodaří. Tento poslední film série, který Sellers natočil celý je už ale kvalitou trošku níž, než jsme byli zvyklí u předchozích dvou "nejlepších dílů". Přesto se našlo několik nových gagů a spousta supr hlášek - "Bojím se, že svého papoucha přefiknu a on mi praskne ..." - "Proč mě chce zavraždit? No, to je jasné, chce abyste byla mrtvá ..." - které dali filmu šťávu. Mě z dávných dob, kdy jsem film viděl poprvé, utkvěl v paměti Stříbrný sršeň, ale teď, po letech, už ani nevím proč. To ale nevadí, mstící se Růžový panter (... a opět, jak v předchozím komentáři - kdepak se nám ztratil ten klenot?) pořád patří do klasiky, to co následovalo po něm už byl jen slabý odvar. Dávám 4 hvězdičky - 80% a prosím čtenáře - Snažte se myslet žlutě a následujte mě k dalším komentářům ... :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Podľa toho, čo som o ňom počul, je to imbecil.“ Posledný ako-tak kvalitný „panter“. Takýto rasistický, xenofóbny, šovinistický atď. film sa len tak nevidí. Kebyže Sellers žije a TOTO dá v roku 2023, tak v Hollywoode na najbližšie dve desaťročia skončil. Zápletka sa plus-mínus obmedzila len na atentáty páchané na Clouseaua. Čo mne osobne vlastne paradoxne vyhovuje viac, než hra na kriminálnu zápletku á la prvý diel. Akonáhle sériu (od dvojky, česť výnimkám) prebral nekontrolovateľný Sellers, bolo treba vzdať sa kriminálnych serióznych zápletiek (resp. pokusov o seriózne kriminálne zápletky) a spraviť z toho „len“ bláznivú show. Pomsta Ružového pantera (názov samozrejme nemá zmysel, o drahokam tu vôbec nejde) síce JE bláznivá show, ale na Návrat Ružového pantera a Ružový panter opäť zasahuje sa v mojich očiach nechytá. Na materiáli je poznať únava tvorcov. Vracia sa Dreyfus, ktorý sa z Clouseaua svojho času de facto oficiálne zbláznil. Ako je v sérii "dobrým" zvykom, tvorcovia sa netrápia tým, čo bolo, takže hoc bol Dreyfus minule regulárnou zápornou postavou s až bondovskými parametrami, tu mu vrátili policajnú funkciu a v pohode znova pracuje pre štát wtf. Film pozostáva v voľne pozliepaných scén, ktoré sú buď akčné, alebo v nich Sellers predvádza šialené kostýmy a ešte bizarnejšie masky. Viac času pred kamerou strávil v maskách, než v normálnom oblečení. Niekoho to baví, mňa to pravdupovediac otravovalo, už toho bolo (všetkého) za tie roky proste na mňa priveľa. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hodně a mnohokrát převařený čaj sice stále může chutit, ale s každým dalším konzumováním ztrácí na své výjimečnosti i přes pokusy o neustálé obměny v jeho složení. Přibližně takhle jsem vnímal film "Pomsta Růžového Pantera", u kterého jsem se několikrát během sledování i hodně zabavil, ale mimo pár momentů svádějícím až k záchvatům smíchu jsem tam vnímal spíše ten převařený čaj nebo naprosto nudnou vatu. Oproti nápaditému předchozímu dílu Růžový Panter znovu zasahuje mi to jako celek neposkytlo nějaký výrazný zážitek z komedie, na kterou bych ještě další týdny vzpomínal jako na nezapomenutelnou. Vlastně už druhý den netuším, o čem to celé bylo, nejvíc si vybavuju možná až příliš násilné odkazy na Kmotra a Francouzskou spojku, jejichž vizuálnímu zparodizování (pobíhání Clouseaua v mafiánském převleku / velkolepá automobilová ve městě) předcházely až únavně opakující se zmínky obou názvů v různých dialozích. Jako nenáročná podívaná s bohužel již pokulhávající invencí se to vidět určitě dá, ale tak jako u většiny "Panteřích" filmů (s výjimkou jednoho), i zde je to z mé strany zase nakonec jen průměr. Filmová série o Růžovém Panterovi se holt úplně mojí srdcovkou asi nikdy nestane, nicméně na druhé straně nedopadlo to s ní vcelku tak špatně, abych měl důvod proklínat jednoho zdejšího kolegu, který mi jí před časem málem přímo vnutil. ;) 50% (viděno v rámci Challenge Tour: "30 dnů se světovou kinematografií" 2020) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

V 80. letech následovaly ještě dva díly bez Sellerse, ale upřímně, Růžový Panter stál a padal právě s tímhle hercem. Cato (Burt Kwouk) dostal v tomto pokračování mnohem víc prostoru, což není špatné, ale celý film je již pouhým stínem zábavy, kterou tato filmová série symbolizovala. Padne tam pár dobrých vtipů (nejlepší byl asi ten čínskej bordel u Clouseaua doma) a uvidíme pár debilně vtipných kostýmů (Clouseau mafián), celkově je to ale už slabší. Ani Dyan Cannon není bůhvíco - byly tam větší krasavice. Ale ta sedmdesátková diskotéka byla dobrá. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejzdařilejších dílů Růžového pantera. Jsou tu opravdu silné komické momenty, obzvlášť scény s Kattem. Při druhé polovině filmu, kdy si Katto nasadí silně dioptrické brýle a odletí s Clousseauem do Hong Kongu, se budete náramně bavit. Ale i první půlka není špatná (Clousseau přestrojený v dámských šatech nebo Clousseau na hřbitově). ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)

Reklama

Reklama