Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

teutates 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade nejde len o moju slabosť pre Rachel McAdams, ale o celkový dojem z tejto tuctovej, miestami trápnej no stále "dobrej" komédie. Potešil aj deduško Ford a jeho sĺza, ktorá ma núti pridžmuriť oči... 6/10. Inak pravdou je, že sa na to nedá v určitom zmysle pozerať, pretože tzv. "teleráná" sú verejne známe sračky... nooo Rachel je Rachel, ach joo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Televizní producentka, co by kvůli většímu koláči sledovanosti posnídala i z ucha vlastní mrtvé babičky a jako její protipól jedno kyselé zprávařské zelí v podání H.Forda.. Ač se to možná na první pohled nezdá, koncept je stejný jako u romantických komedií - jen je partnerský vztah nahrazen vztahem pracovním (dokonce nechybí ani závěrečný uvědomělý sprint vstříc „té správné“ volbě).. Snídaně s novou produkční na koksu tak ve finále zůstává jen další „koblihou hrající si na vlákninu“ a přiznejme si, ta snaha o šarm, či jiskření ještě černobílých konverzačních komedií byla poněkud křečovitá. Sám nevím, za co dávám třetí hvězdu. Možná z lítosti k Pomeroyovi, protože ať se brání sebevíc, stejně nakonec uvidí vyšetření jeho prostaty půl Ameriky. A živě.. Poslední spojovací materiál do truhly pak byla přehnaně ambiciózní postava R.McAdams. Ne nadarmo se říká, že je lepší být pasivní alkoholik, než aktivní workoholik.. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

V úvode som bola z energickej Becky dosť zošokovaná, čo za herectvo predvádza, no treba si len zvyknúť. Rovnako aj na mrzouta Forda, ktorý je zo začiatku otrasný, nie kvôli postave, ktorú hrá, ale ako hrá. Diane Keaton bola rozkošná (a to najmä pri tanečku na Candyshop v pivkom v ruke) škoda, že jej postava nedostala viac priestoru prejaviť sa, avšak pár scén jej stačilo aspoň na potešenie. Vďaka vtipu, ktorý neuráža, celkovému tempu a postavám je to komédia s ambíciou hlavne pobaviť, čo sa poradilo. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Výborný film ze zajímavého prostředí. Tak skvělý casting jsem u komedie už dlouho neviděla, herci si své role podali opravdu s vervou. Nenacházím jediný důvod, proč by si Morning Glory nezasloužilo 5*. Všechno od vtipů, romantiky i dramatických chvilek zafungovalo na jedničku. A pokud vás vždycky zajímalo, jak to chodí v zákulisí televizního vysílání, tak si připočtěte hvězdičku navíc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Dobré ráno. Než začneme, dnešek je pro Daybreak historický okamžik.....“ Film o skvělé práci v ranní TV show, která je bez peněz, bez diváků a bez respektu. Becky je holka plná energie, optimismu a ONA táhne příběh. Je prostě jiná (a naprosto nezvládá pantomimu). Může dělat co si zamane, jen to nesmí stát ani cent a musí zvýšit sledovanost. Jak to všechno dopadne? Nechci spoilerovat, ale.... Film o tom, jak zachránit ranní show, vyčpělýho moderátora a možná i sama sebe. Taková veselá romantika O PRÁCI! Konečně něco jinýho! Kurva, to jsem se pobavil! Taková pohodovka, kterých je málo! Ať nežeru - dám 5*! A za ty slzy se omlouvám, jsem stařec bez sklonů k workoholismu, který má rád amolety. A teď už i R.McAdams! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se stát v nové práci během jednoho dne legendou. 2.) Zajímá mě, jestli má Rachel McAdams sexi zadek. 3.) Chci vidět Fordovu hůl na vyvolávání deště. 4.) Myslím si, že jsem workoholik. 5.) Hledám tip na zajímavej soundtrack. PŘÍBĚH ***** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Don Roy King, který hraje ředitele DayBreak, je skutečným ředitelem Saturday Night Live (NBC) a Robert Caminiti, který hraje asistenta ředitele DayBreak, je skutečný asistent ředitele Saturday Night Live. (ČSFD)
  • Mnoho z odvysielaných správ zobrazených vo filme boli skutočné príbehy, ktoré boli vysielané počas povodní v Iowe v roku 2008. (misterz)

Reklama

Reklama